Csütörtök/Thursday, 2017 Máj 25, 11:02:13
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
larryzMa itt jártak:
Levin, galamb, tibuno1, KTib962, rigoboy, Gledix, kalmy, Fazék, zozo54, Yes, topo, activer, gshlz15, roarrr, Rexton2929, DeeCee, taddeo, Laosz, Joski, jakja, joepapa, Gyulam, DNS07, larryz, Rafiki, Mogorva, ols, AttHunter, kuttyt, kondasdiszno, Tibor43, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Június/June » 19 » Isaac Hayes - Hot Buttered Soul (1969/2003) MFSL
Isaac Hayes - Hot Buttered Soul (1969/2003) MFSL
4:26:27

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Soul | Megtekintések száma: 1331 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A 2013 Szeptember 7-i bejegyzés frissítése.

Az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat százhatvanötödik lemeze.

Isaac Lee Hayes (1942-2008) amerikai énekes, zongorista, szaxofonos, dalszerző, színész és producer az egyik legjelentősebb soul- és funkyzenész gyökerei a rock and roll és a rhythm and blues számos nagyágyújánál találhatók: Fats Domino, Sam Cooke, James Brown, Otis Redding, Percy Mayfield, Big Joe Turner és mások „neveltje”.
A fiatalabb funky és rap-nemzedék szívesen hivatkozik rá, de példaképének tartja Barry White és a Blues Brothers is.
Tennessee államban, Covingtonban született 1942. augusztus 20-án. Szegény farmercsalád gyermeke, szüleit korán elvesztette, nagyszülei viselték a gondját, s már kisgyermekként keményen dolgozott a gyapotszedők között. Ötéves korától énekelt a helyi templom kórusában. A hatvanas évek elején zenészként, majd dalszerzőként a memphisi Stax kiadónál alkalmazták. Fiatalon több szerzeményével segítette a Sam and Dave soulkettős elindulását – mindenekelőtt a Soul Man című dallal, amelyet a műfaj egyik meghatározó dalaként ismert el a Grammy Hall of Fame.
Saját bemutatkozó albuma, a Presenting Isaac Hayes 1967-ben jelent meg, ezt 1969-ben a Hot Buttered Soul, 1970-ben a To Be Continued és a The Isaac Hayes Movement követte – ez utóbbi több héten át volt listavezető. A védjegyének számító Shaft , az azonos című film zenéje 1971-ben került a boltokba.
A hetvenes években kacérkodott a diszkózenével, de nem került teljesen a hatása alá. Ebben az évtizedben három Grammy-vel és két Oscar-díjjal ismerték el képességeit. Ő volt az első afro-amerikai zeneszerző akit Oscar díjjal jutalmaztak ( a Shaft című film betétdaláért). Az új évezredben bekerült a rock and roll halhatatlanjai és a dalszerzők halhatatlanjai közé.
Mintegy nyolcvan lemeze jelent meg a válogatásokkal együtt, pályakezdése 40. évfordulóján három albummal rukkolt elő kiadója. Főként pályája kezdeti szakaszában készített nagyszerű lemezeket, tucatnyi első helyezése a Billboard jazz és rhythm and blues listáján, több listavezető dala mellett sok került a listák élvonalába. A legjobb kiadóknál - Stax, Atlantic, ABC, Polydor - jelenhettek meg korongjai.
A kilencvenes évek végén a South Park filmsorozat főcímdalával több országban listavezető volt, de más dalait is játszották a rádiók. Vagy két tucat film közreműködője szereplőként vagy zenészként, olykor a hangját adta. Isaac Hayes tekintélyes család feje: 12 gyermeke van, a legidősebb elmúlt negyvenéves, a legkisebb tizenéves. 14 unoka és három dédunoka "dongta körül". Közismert róla, hogy a scientológia szószólója volt, támogatta ilyen tárgyú kiadványok megjelentetését. Az is közismert, hogy a kilencvenes évek eleje óta folytatott humanitárius tevékenységet, éhező afrikaiakat segített.
Mint nagy kosárlabda rajongó, saját csapatot vásárolt a hetvenes években. Isaac Hayes eljutott Magyarországra is, Veszprémben adott kitűnő koncertet. 2008-ban, 65 éves korában hunyt el agyvérzésben. (literatura.hu)A dalok:
01. Walk On By (Burt Bacharach, Hal David) – 12:03
02. Hyperbolicsyllabicsesquedalymistic (Isaac Hayes, Alvertis Isbell) – 9:38
03. One Woman (Charles Chalmers, Sandra Rhodes) – 5:10
04. By the Time I Get to Phoenix (Jimmy Webb) – 18:42

Kód
http://pasted.co/89543434

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]