Vasárnap/Sunday, 2017 Jún 25, 9:53:29
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
taddeo , gykrantz , nghtraum , JambyMa itt jártak:
Levin, galamb, zozo54, vpetti, susdomes, taddeo, Jamby, Laosz, MZROCK, jakja, lui59, Rafiki, ols, Deodato, siposl, kuckó, ZOSO1968, Santi_tata, photon, zeg, nagyboti, ap_small, hydroregia, baljan, fgmano, fido10, MorseSB, mindenaron, Öcsibácsi, catfree, Petyko70, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2013 » Április/April » 3 » Isao Tomita - The Planets (1976/2004) RCA/BMG
Isao Tomita - The Planets (1976/2004) RCA/BMG
11:31:02
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Electronic music | Megtekintések száma: 840 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1  
Barnus bejegyzése, frissített linkekkel.

Mondták róla, hogy szintetizátorvarázsló, hogy virtuóz, hogy zenéje bántóan tökéletes – mindezen megállapítások azonban csak gyatra próbálkozások a Tomita – jelenség beskatulyázására.
A klasszikus feldolgozások nagy mestere (akinek már két lemezét, a "Ravel album"-ot és az "Egy kiállítás képei"-t bemutatta a Zenekuckó), 1932-ben született ; egyszerre kezdett érdeklődni a művészetek és az elektronika iránt. Tokióban konzervatóriumot végez, tanul művészettörténetet is. A tokiói filharmonikusok számára több kompozíciót ír emellett kísérletezni kezd az elektronikus hangkeltéssel is – később technikai újításai iránt a Yamaha és Toshiba cégek mérnökei érdeklődnek.
Munkássága miatt a hetvenes évek elején alakult, úgynevezett kísérleti zenével foglalkozó és több zeneszerzőt magába foglaló Plazma csoport vezéralakjává válik. A Yamaha szintetizátormérnökeivel szoros kapcsolatot tartva fenn, lehetősége nyílik elsőként alkalmazni zenéjében a csúcstechnika jóformán még alig megszületett vívmányit.
A digitális technika jóvoltából már tetszés szerint változtathat bármilyen természetből vett hangot. '77-es lemeze a „ The Planets ” című szimfonikus költeményének feldolgozása – ez pályafutásában a csúcsot jelenti. Később elkészíti ezt kvadrofonikus változatban, kihasználva a négy sáv biztosította térhatást.

A kritikusok egyöntetűen őt tartják a legjobb szimfónikus feldolgozások készítőjének, aki az elektronikus hangszerek hatásait úgy ötvözi a klasszikus zenével, hogy megtárja az eredeti zenedarab hangulatát.

A lemez tartalma:

1. Mars, The Bringer of War (10:54)
2. Venus, The Bringer of Peace (8:39)
3. Mercury, The Winged Messenger (5:22)
4. Jupiter, The Bringer of Jollity (17:26)
Saturn, The Bringer of Old Age
5. Uranus, The Magician (9:45)
Neptune, The Mystic

Kód
http://tny.cz/1e9d200b

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]