Szombat/Saturday, 2024 Ápr 20, 10:04:26
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » Október/October » 19 » Ismerős arcok - Lélekvesztő (2009) Szerzői kiadás
Ismerős arcok - Lélekvesztő (2009) Szerzői kiadás
6:33:15

on Grooveshark
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 875 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
A 2012. Március 28-i bejegyzés frissítése.

"Bevallom, eddig nem ismertem az Ismerős Arcokat. Persze hallani hallottam az együttesről, de a munkásságukról nem sokat tudtam. Ami így, utólag, bizony eléggé el nem ítélhető :)) Viszont mikor az új CD-jükre egyik kollégám felhívta a figyelmemet, és azt meghallgattam, rájöttem, hogy bizony van mit bepótolnom. Merthogy hazánk egyik legjobb csapatával van dolgunk. Egy olyan együttessel, amelynek immár az ötödik albuma jelent meg, amely a kereskedelmi rádiók távolából csendben-rendben teszi azt, amire felesküdött, amit szeretnek. Azaz a magyar zenei értékek képviseletét, a hazaszeretet felvállalását dallamokban és szövegben is, és amire olyan sokan fogékonyak ebben a hazában, amit jól mutat az Ismerős Arcok népszerűsége. (Az új CD, a Lélekvesztő mindenféle hírverés, reklámozás nélkül is megjelenésekor azonnal a Mahasz-lista élén nyitott.)
Szóval, meghallgatva az új albumot, mind a 73 percét, egy csodás élményben lehet részünk. Minden egyes dal, minden egyes perc kiváló, mert nemcsak szórakoztat, hanem odafigyelésre késztet, dalszövegei már költemény értékűek, a nemzettudatot erősítők vagy az emberi kapcsolatokról szólók. A zenei hangszerelés is olyan megoldásokkal él, amelyek egyedivé, felismerhetővé teszik az Ismerős Arcokat, akárcsak az ének. Nincs szó öncélúságról, vagy hogy valaki túl akarná játszani a másikat, hanem tökéletes csapatmunka valósul meg. Balzsam ez a zene a szívnek és a léleknek is. Csodálatosan szólal meg például a vendég közreműködő Tóth Lilla énekével a Szeret vize című csángó népdal, és kimondottan játékos lett a két instrumentális szám, a Hozzád és a Trianoni séta. Ütős lett az Európa közepén, vagy a Játsszuk el!, a Ne gondolj rám! hallgatása közben pedig libabőrös lesz a karunk, olyan drámaian szép. A lemezt kezdő Ébredés lendülete is visz magával, a Hegyeket nézek egy ars poetica a hazáról, akárcsak a Lélekvesztő, amely Márai Sándort szólítja meg. S ha már a magyar íróknál-költőknél tartunk, akkor szerepel itt József Attila: Tiszta szívvel című megzenésített verse is, mely kemény-hidegen szól, aztán egy Sík Sándor-költemény, Az andocsi Máriához, és ugyancsak drámai a Kesergő, melyet Cseh Tamás emlékének ajánl az együttes. A szaxofon most nagyobb szerepet kap a dalokban (és milyen jól illeszkedik a dalszerkezetbe!), különösen a lemez első felén elhelyezett felvételekben.
Végtelenül intelligens zene az, amit az Ismerős Arcok (Práder Vilmos – gitárok, ének, Galambos Nándor – basszusgitár, Nyerges Attila – ének, akusztikus gitár, ütős hangszerek, Leczó Szilveszter – billentyűs hangszerek, Kovacsik Tamás – dobok) ezen a CD-n bemutat. Együttgondolkodásra késztet, és roppant dallamos, erős refrénekkel. És ha már az igényességnél tartunk: a borító kivitelezése, a nagyon elegáns fekete-fehér-szürke színek használata, aztán az ötletes fotók a tagok fiatalkori fényképével plusz előre „öregített” fotóival, a szövegkönyv értékű és minőségű kísérőfüzettel még külön is elismerésre méltóak. A rajongók ismét egy kitűnő lemezt vehettek kézbe, és általam egy újabb hívet is szerzett magának az együttes." (Baranyi György, szoljon.hu)


A számok:
01 - Ébredés (03:54)
02 - Europa közepén (04:03)
03 - Igéret (04:09)
04 - Itt jártam (05:46)
05 - Hozzád (05:11)
06 - Lélekvesztő (06:06)
07 - Tiszta szívvel (04:02)
08 - Magyarok (04:18)
09 - Ne gondolj rám! (06:29)
10 - Trianoni séta (03:54)
11 - Minden visszatér (04:22)
12 - Szeret vize (02:48)
13 - Hegyeket nézek (04:47)
14 - Csend (04:20)
15 - Jatszuk el! (05:22)
16 - Kesergő (04:07)

Kód
http://tny.cz/76dc97c8

Name *:
Email:
WWW: