Szombat/Saturday, 2023 Jan 28, 11:31:19
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika


Jelen vannak:
Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Február/February » 8 » James Farm - City Folk (2014) Nonesuch Records
James Farm - City Folk (2014) Nonesuch Records
8:03:05

on Grooveshark
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 557 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
New Yorkban lüktet a jazz, egyre több fiatal muzsikus együttműködéséből jönnek létre olyan formációk, amelyek érdemesek arra, hogy több tavaszt is megéljenek, ha sikerül nekik korongról korongra megújulniuk. Viszont a lemezkiadás hanyatlása és a forgalmazás formáinak gyökeres átalakulása miatt egy albumra inkább mint indokra van szükség, hogy arra egy koncertkörutat lehessen szervezni – bár korábban is tudott tény volt, hogy ennek hatására nő az eladás. De valójában a jazz muzsikusoknak mindig is az élő zene volt és lesz a legfontosabb olyan tér, ahol az adott pillanatokban újraalkothatják egyes kompozícióikat és egyre érettebben adhatják elő azokat, hogy maguk is folyamatosan velük formálódjanak egy aktuális közeg és zenei interakció hatására.

Ennek a folyamatnak minden eleme érezhető a James Farm új, második korongján, amely formáció a tagok közötti viccelődő e-mail-váltásnak köszönhetően kapta ezt az ad hoc nevet. A muzsikát viszont egyáltalán nem jellemezhetnénk így: bár forradalmat nem hoz, kiforrottságot annál inkább. Most érett igazán össze ennek a négy fiatal óriásnak a játéka, amely nemcsak a kiegyensúlyozottabb együttes hangzásban, hanem a kompozíciók szintjén is tükröződik, legfőképpen Matt Penman nagybőgős előtérbe kerülése által. Bár viszonylag demokratikusan oszlanak el a kivétel nélkül mind eredeti kompozíciók a muzsikusok között, mégsem saját szerzeményein kap domináns szerepet Penman, hanem szinte az album egészén. Az Eric Harland (dobok) által jegyzett „North Star” bőgő szólama agresszív és itt rögtön Penmané az első szóló, amelyet követően Joshua Redman (szaxofon) dallamismétlése alatt is tovább improvizál, hogy aztán egy egészen vad zongora-bőgő groove-ra játsza el Aaron Parks az egyik legropogósabb zongoraszólót. Egyedülálló szerkesztés, ha ez a kvartett valami új mintát horgol a jazz nagy terítőjére, akkor az éppen az ilyen megoldásokban rejlik.

Remek korong, remek szórakozás, tele meglepetésekkel a figyelmes hallgatók számára. (Németh Attila, ekultura.hu)Előadók:
Joshua Redman – szaxofon
Aaron Parks – zongora
Matt Penman – nagybőgő
Eric Harland – dobok

Elhangzó szerzemények:
1. Two Steps
2. Unknown
3. North Star
4. Mr E
5. Farms
6. Otherwise
7. Jury’s Out
8. Aspirin
9. City Folk
10. What Remains

Kód
http://tny.cz/d1064949

Name *:
Email:
WWW: