Péntek/Friday, 2024 Már 29, 3:34:24
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » Szeptember/September » 22 » Jeff Lorber Fusion - Hacienda (2013) Telarc Distribution
Jeff Lorber Fusion - Hacienda (2013) Telarc Distribution
10:49:50

on Grooveshark
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Fusion | Megtekintések száma: 714 | Hozzáadta: gykrantz
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
Egy újabb, kiváló Jeff Lorber albumról lesz szó az alábbiakban, a fusion jazz egyik nagyágyúja folytatja a legutóbbi, "Galaxy" című lemezen megkezdett utat, valamint az is látszik, hogy ez a fusion-csapat igazán termékenyen működik együtt.

Az alkotó trió névsora már önmagában impozáns: a dalszerző-billentyűs Lorber mellett a basszusgitáros Jimmy Haslip és a kiváló szaxofonos Eric Marienthal játékát hallhatjuk, kiegészülve a dobos Vinnie Colaiuta-val.

A kezdés tempósra, egyúttal erősre sikerül, a "Corinaldo" definiálja a várható tartalmat, mely a "Solar Wind"-ben folytatódik Larry Koonse vendégszereplésével, a kifinomult gitárjáték kiválóan kiegészíti a szellős, de mégis erős hangszerelést. A "King Kong" egy egzotikus - némileg az utazás élményét megörökítő - témát hoz be Frank Zappa-t megidézve, itt vendég - stílszerűen - a legendás Jean-Luc Ponty, a hegedűszóló tökéletesen illeszkedik a dal hangulatához. Ezután más irányba "utaznak", a "The Steppe" egy amerikai érzést ír le, mely oldott és balladisztikus, majd újra előtérbe kerül az "uptempo", valamint az európai kontinens és természetesen a címadó dal (Hacienda), ami egy manchesteri táncos klubról kapta a nevét, ami a 1980-as években volt a csúcson. A szerzeményben zeneileg (hangzásokban és hangszerelésben) is visszanyúlnak ebbe az évtizedbe, mindezt ízlésesen teszik. Egyébként a lemezre általában jellemző a 1970-80-as évek zenéinek és inspirációinak keveredése korunk zeneivel. Utóbbira hatásra példa a "Fab Gear", melynek kicsit "bólogatósabb", R'n'B-sebb az alap groove-ja, megspékelve mindezt némi bebop-pal, az összhatás pedig már-már pop-os, a téma jól eltalált, vidám és könnyen megjegyezhető. A "Raptor" újra egy "harapósabb", fusion jazz szerzemény, egy kiváló Marienthal szólóval, ami egyébként a korábbi, "Galaxy" lemez nyitó dalának a "Live Wire"-nek párja is lehetne. A lemeznek ezen a pontján még mindig van mondanivaló és újdonság, az "Everlast" és a "Playa Del Falco" szintén jól működik párban, egyik a másik feloldása, előbbi egy középtempós, utóbbi pedig egy "mesélősebb" dal, kiváló témával. Az "Escapade" egy kompromisszum mentes, fúvósszekcióval megtámogatott dal, retro hangulatban. A zárásban pedig egy vérbeli funk alap hangzik el, a "Dragonfly" könnyed lazaságával egy kiváló oldás a lemez végére.

Nagyon karakteres, koncepciózus albumot hallgattam, mely a korábbiak - egyben Jeff Lorber életművének - méltó folytatása, ajánlom mindenki figyelmébe. (Albert Zoltán, jazzma.hu)

Kedves Gykrantz, köszönjük a lemezt!

A zenészek: Lenny Castro - Percussion; Vinnie Colaiuta - Drums; Jimmy Haslip - Bass, Keyboards; Paul Jackson, Jr. - Guitar; Larry Koonse - Featured Artist, Guitar; Jeff Lorber - Guitar, Keyboards, Mixing, Synthesizer Bass; David Mann - Brass, Flute, Horn Arrangements, Saxophone; Ed Mann - Engineer, Marimba; Eric Marienthal - Sax (Alto), Sax (Soprano), Saxophone; Gary Novak - Drums; Jean-Luc Ponty - Featured Artist, Violin; Michael Thompson - Engineer, Guitar.

A számok:
01. Corinaldo
02. Solar Wind
03. King Kong
04. The Steppe
05. Hacienda
06. Fab Gear
07. Raptor
08. Everlast
09. Playa del Falco
10. Escapade
11. Dragonfly


Kód
http://tny.cz/06502e96

Name *:
Email:
WWW: