Szombat/Saturday, 2017 Jún 24, 6:19:00
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Levin , beida8 , dali300 , biril , hocaapuMa itt jártak:
Levin, galamb, dobitibi, pepofec, rigoboy, Gledix, DArdanella, vpetti, Chris, susdomes, topo, BVITCH, gykrantz, taddeo, pajapila, Andresz, Laosz, Joski, 19MSsj, DNS07, larryz, fisglass, ols, Recece8, kuttyt, royalzene, kispaszuly, siposl, Santi_tata, qwert, hoppika, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Október/October » 13 » Jefferson Airplane - Volunteers (1969/2004) BMG Heritage
Jefferson Airplane - Volunteers (1969/2004) BMG Heritage
10:56:08

FLAC / 320 kbps
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 1425 | Hozzáadta: Levin | Tag-ek(kulcsszavak): psychedelic, 1969, Jefferson Airplane, rock, pszichedelikus, volunteers
Hozzászólások összesen: 2
0
1  
Levin 2009. június 9-i és larryz 2015 július 3-i bejegyzésének frissítése.

"1969 novemberében jelent meg a Jefferson Airplane hatodik albuma, a Volunteers. Megjelenése idején komoly vitákat kavart a dalok háborúellenes szövegei miatt. Eredeti címe Volunteers of America (Amerika önkéntesei) lett volna, de az RCA nyomására végül elvetették az ötletet.

Ez volt az együttes első albuma, amit az akkor újonnan épült Wally Heider Studiosban vettek fel. A felvételeken részt vevő külsős zenészek között volt Nicky Hopkins zongorista, Jerry Garcia, aki pedálos steelgitáron játszott, valamint David Crosby és Stephen Stills is. A Volunteers volt az egyik első album, amit egy 16 sávos keverőpulton rögzítettek. A hátsó borítón látható a felvételekhez használt MM-1000 típusú, 16 sávos felvevő, amit az Ampex gyártott.

Az albumot sokan a háborúellenes, anarchista felhangokkal rendelkező hippi filozófia sztereotípiájának tartják. A The Farm és az Eskimo Blue Day című dal a hippi gondolkodásmódra jellemző közösségi, természeti és ökológiai témákat is megemlíti. A címadó dalt egy Volunteers of America feliratú szemétszállító ihlette, ami egy reggelen Marty Balint ébresztette fel. Még nagyobb vitát kavart néhány dalszöveg, például az „up against the wall, motherfucker” a We Can Be Together című dalban, vagy az Eskimo Blue Dayben többször is elhangzó shit szó. Zeneileg az album középpontjában Jorma Kaukonen gitárszólói és Nicky Hopkins egyedülálló zongorajátéka állnak.

Ez volt az Airplane utolsó albuma, melyet Marty Balinnel és Spencer Drydennel vettek fel (akik azonban még közreműködtek az 1970-ben megjelent Have You Seen the Saucers? című dalban). A Volunteers után az együttes két évig nem jelentkezett új dalokat tartalmazó albummal. Jack Casady és Jorma Kaukonen egyre többet foglalkozott Hot Tuna nevű együttesével, Paul Kantnernek és Grace Slicknek pedig 1971-ben gyermeke született.

Bár az album 1969 végén jelent meg, a borítón látható kép 1967-ben, a Martha című dalhoz tartozó promóciós film forgatásán készült.

1973-ban az albumnak egy újrakevert kvadrofon hangzású változata is megjelent. Ez bakelitlemezen, orsós és 8 sávos magnószalagon volt kapható. A kvadrofon keverés több helyen is eltér a sztereó változattól. Az 1992-es Jefferson Airplane Loves You című válogatásalbumra néhány dal felkerült a kvadrofon változatról, ám ezek már csak két hangsávval rendelkeztek. A 2004-es új kiadáson öt dal hallható az együttes 1969-es, Fillmore Eastben tartott hálaadásnapi koncertjéről.

Az albumot 2003-ban a Rolling Stone Minden idők 500 legjobb albumát felsoroló listáján a 370. helyre sorolták." (Wikipedia)

Grace Slick - vocals, piano, organ, recorder
Paul Kantner - vocals, rhythm guitar
Marty Balin - vocals, percussion
Jorma Kaukonen - lead guitar, vocals
Jack Casady - bass
Spencer Dryden - drums, percussion
+
Nicky Hopkins - piano (1, 4, 6, 8, 10)
Jerry Garcia - pedal steel guitar (3)
Steve Stills - Hammond organ (5)
Joey Covington - congas (5), percussion chair (7)
David Crosby - music sailboat (6)
Ace of Cups - vocals (3, 5)

1 We Can Be Together 5:48
2 Good Shepherd 4:22
3 The Farm 2:55
4 Hey Frederick 8:31
5 Turn My Life Down 2:55
6 Wooden Ships 6:00
7 Eskimo Blue Day 6:31
8 A Song for All Seasons 3:30
9 Meadowlands 1:01
10 Volunteers 2:03

Bonus Tracks
11 Good Shepherd 7:20
12 Somebody to Love 4:10
13 Plastic Fantastic Lover 3:21
14 Wooden Ships 7:00
15 Volunteers 3:26

Kód
http://tinyurl.com/volunteers1969

Jelszó / Password: mogorva

0
2  
Levin így emlékezett meg a lemezről 2009. június 9-én:

"Remek vokálok, LSD-be mártott gitárok, józanul is lebegtető hangulatok, keleti motívumok, rock és amerikai folk-ihletések. Ez volt a Jefferson Airplane, amely a San Franciscói tudattágító kísérletekből és a zenerajongó hippikommunákból nőtt ki. A zenekar 1965-ben alakult San Franciscóban, s 1974-es feloszlásukig elég gyakran változtak a tagok, az alapítók közül Marty Balin és Paul Kantner azonban végig kitartottak. A zenekar volt az úgynevezett pszychedelikus rock zászlóshajója.
Az 1969-es Volunteers készítésének idején a csapat tagjai: Grace Slick - Piano / Organ / Recorder / Vocals; Paul Kantner - Rhythm Guitar / Vocals; Marty Balin - Guitar / Tambourine / Vocals; Jorma Kaukonen - Lead Guitar / Vocals; Jack Casady - Bass és Spencer Dryden - Drums / Percussion. A vendégzenészek: Nicky Hopkins - Piano; Stephen Stills - Hammond Organ; # Jerry Garcia - Pedal Steel Guitar; Joey Covington - Percussion / Chair; David Crosby - Music / Sailboat; Ace of Cups - Vocals és Bill Laudner - Vocals.
A lemezt Toportyán Féreg küldte, köszönet érte."

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]