Hétfő/Monday, 2017 Jún 26, 1:19:11
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
larryz , undulaMa itt jártak:
Levin, tibuno1, osomfai, rigoboy, Gledix, Fazék, SzKarSz, BVITCH, roarrr, ama55, Laosz, larryz, fisglass, zozi6363, ols, kondasdiszno, Tibor43, mohawk, dancsuj, hoppika, zokubizo, ap_small, szexapó, zolhat, stuar, Nagys, tomo, fgmano, bernard, maedina, jeszenakjanos, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » Május/May » 31 » Jesse Fuller - The Lone Cat (1958/1990 Remastered) Good Time Jazz Records
Jesse Fuller - The Lone Cat (1958/1990 Remastered) Good Time Jazz Records
11:41:22

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Blues | Megtekintések száma: 537 | Hozzáadta: larryz
Hozzászólások összesen: 1
1  
Csak 2 keze van, mégis 4 hangszeren játszik egyszerre, mi az? A válasz: Jesse Fuller "The Lone Cat", az egyszemélyes zenekar! Több hangszert egyszerre megszólaltató zenészt már a XIX. század derekán is lehetett látni és hallani, de igazán híressé talán az amerikai blues zenész, Jesse Fuller tette az előadásmódot az 1950-es és 1960-as években. Énekel, valamint játszik 12 húros gitáron, szájharmonikán, kazoo-n, cintányéron és fotdella-n. Ez utóbbi a borító bal oldalán látható szerkezet - egyébként Fuller saját találmánya - amolyan "lábzongora", amin a basszus szólamot lehet eljátszani. A felesége nevezete el foot-dillernek, innen kapta a hangszer a nevét. Fuller 10 évesen kezdett gitározni, de csak a háború után kezdett hivatásszerűen foglalkozni a zenéléssel. Addig volt cipőpucoló, hajógyári munkás, dolgozott seprűgyárban, kőbányában és a Southern Pacific vasútvonal építésén is. Dalait a személyes élettapasztalatai alapján írta és jellegzetes előadásmódja, széles repertoárja is hozzájárult népszerűségéhez. Stílusa nyitott volt és megnyerő. Két szám között gyakran beszélgetett a közönséggel, különböző rövid történeteket és vicceket is mesélt. Legismertebb dalait mások is szívesen játszották. A San Francisco Bay Blues-t Janis Joplin és Eric Clapton, a Beat It On Down The Line-t és a Monkey and the Engineer-t a Grateful Dead is műsorára tűzte. Előadásmódja későbbi követőire is nagy hatással volt - David Dalton életrajzíró szerint Bob Dylan tőle kölcsönözte a harmonika rack ötletét és utánozta Fuller "reszelős" énekstílusát is.
Fuller a 70-es években megállás nélkül turnézott Amerikában és Európában. Számos blues és folk fesztiválon lépett fel, valamint számtalan kisebb "kávéházi"koncertet is adott szerte a világban, egészen 1976-ban bekövetkezett haláláig.
Tracklist:

01 - Leavin' Memphis, Frisco Bound
02 - Take It Slow And Easy
03 - The Monkey And The Engineer
04 - New Corrine
05 - Guitar Blues
06 - Runnin' Wild
07 - Hey, Hey
08 - Traditional / In That Great Land
09 - The Way You Treat Me
10 - Down Home Waltz
11 - Beat It On Down The Line
12 - Buck And Wing

Kód
https://pastebin.com/AnFpXXrZ


A MEGA használatához Google Chrome böngésző javasolt!

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]