Csütörtök/Thursday, 2017 Máj 25, 10:59:07
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Ma itt jártak:
Levin, galamb, tibuno1, KTib962, rigoboy, Gledix, kalmy, Fazék, zozo54, Yes, topo, activer, gshlz15, roarrr, Rexton2929, DeeCee, taddeo, Laosz, Joski, jakja, joepapa, Gyulam, DNS07, larryz, Rafiki, Mogorva, ols, AttHunter, kuttyt, kondasdiszno, Tibor43, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » Február/February » 21 » Jethro Tull - Minstrel in the Gallery (1975/2003) Chrysalis/Toshiba-EMI
Jethro Tull - Minstrel in the Gallery (1975/2003) Chrysalis/Toshiba-EMI
8:34:09
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Progressive rock | Megtekintések száma: 818 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 3
1  
"Vajha gondolhatta-é a XVIII. században élt angol mezőgazdasági szakíró, Jethro Tull, hogy jeles míve, a „Hogyan kell lovakat és nemesebb paripákat dresszírozni, s más tudnivalók az állattenyésztés és mezei gazdászat tudományából" kezébe kerül az 1947. aug. 10-én született lan Anderson fuvolásnak, aki éppen megalakítandó együttese számára keresgélt valami frappáns nevet?
Korai korszakában a zenekar valamiféle keverékét nyújtotta a dzsessz-, a blues- és a progresszív rock-zenének, és ez a hibrid muzsika csak hamar sok hívet toborzott számára, hiszen ez volt az az időszak, amikor a Ten Years After, a Fleetwood Mac, a Pink Floyd és a Nice bontogatta a szárnyait; mindanynyian az addig elfogadott zenei normákat feszegették, mindegyikük valami újat ígért e műfajnak.

Anderson különben már külső megjelenésében is rendkívüli volt. Háta közepét seperte gondozatlan haja, piszkos, gyűrött esőkabátot öltött, eleganciáját molyette, földet söprő sál tette teljessé. Színpadi nyelvezete nem nélkülözte a maró szatírát, és az is egyedi jelleget adott a formációnak, hogy a „front man" (vagyis a zenekar elöl álló szólistája) nemcsak énekel, hanem fuvolázik is.

Nem mintha ő lett volna az első, aki rock-zenekarban fuvolázott, de mindenesetre ez is hozzájárult nézőseregük lelkesedésének felszításához. (Lásd Török Ádámot, Mini.) A 68-as bemutatkozó album (This Was a címe), kellemes meglepetést és mindenképpen új színt jelentett a brit rock-zene palettáján. A következő év már teljes sikert hozott: a Stand Up című album és a Living in the Past című kislemez ismertté tette az együttes nevét.

70-71: Benefit és Aqualung - két sikeres album, ám a zenekar összetétele változik. Az utóbbi album már zenei koncepció alapján készült; Anderson egy teljes lemezoldalon fejti ki véleményét a vallásról.

72-73ban már teljesen egységes elgondolás alapján készíti albumait, a Thick As A Brick és az A Passion Play címűt. Mindkét nagylemez mindkét oldala klasszikus veretű muzsika, nehezen emészthető szövegekkel, s bizonyos lemezvásárlók körében csökken az érdeklődés.

Anderson, tudomásul véve a sajtó éles támadásait, 75-ig nem is lép fel nyilvánosan. 74-ben azért megjelenteti a War Child című film zenéjét tartalmazó nagylemezét. A Minstrel in the Gallery (75) dalgyűjtemény zenéje ismét igen bonyolult, nehezen emészthető." (passzio.hu)

A csapat tagjai: Ian Anderson - flute, acoustic guitar, vocals; Barriemore Barlow - drums, percussion; Martin Barre - electric guitars; John Evan - keyboards; Jeffrey Hammond - bass guitar; David Palmer - orchestral arrangements.

A számok:
1. Minstrel in the Gallery – 8:13
2. Cold Wind to Valhalla – 4:19
3. Black Satin Dancer – 6:52
4. Requiem – 3:45
5. One White Duck / 010 = Nothing At All – 4:37
6. Baker St. Muse1 – 16:39
7. Grace – 0:37

Kód
http://tny.cz/5ad241e3

2  
Georgie írta: "Milyen kár, hogy ifjabb zenebarátaink alig ismerik. Ehhez nagy mértékben hozzájárul az a körülmény, hogy a rádiók - és pláne, a tévék - zenei kínálatából szinte teljesen hiányzik. Persze, ez sok más zenére is éppenúgy igaz. A Zenekuckó üdítő kivétel az egyhangúságot sugárzó médiavilágban."

0
3  

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]