Hétfő/Monday, 2017 Jún 26, 1:16:36
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
peterkovaMa itt jártak:
watabe
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2017 » Január/January » 8 » Jethro Tull - Thick As A Brick (1972) Chrysalis Records
Jethro Tull - Thick As A Brick (1972) Chrysalis Records
4:27:25
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Progressive rock | Megtekintések száma: 935 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 4
0
1  
A 2012. június 17-i bejegyzés frissítése.

"Egy közép-angliai nyolcéves csodagyerek bravúros verselésű költeményt ír a felnőtté válásról, miközben ráhúzza a vizes lepedőt minden hagyományos brit intézményre. A komoly, szemüveges kisfiú, akitől Harry Potter sírva kérhette volna a receptet, diákköltő-versenyt nyer, de a díjkiosztón elkezd káromkodni és kitör a botrány. Hogy a skandalum még nagyobb legyen: kamaszlány barátnője apasági keresetet ad be ellene. Több se kell Ian Andersonnak, akit a Jethro Tull Aqualungja miatt kishíján egyházi átokkal sújtottak: feldolgozza Gerald "Little Milton" Bostock versét, és bandája legnagyobb sikerét hozza a 45 perces összefüggő mű.
1972. február 18-án megjelent a Thick As A Brick, amely új fejezete nyitott a rock történetébe. Addig ugyanis egyetlen banda sem vetemedett arra, hogy egyetlen kompozícióval töltse meg egy LP mindkét oldalát, hacsak nem számítjuk a Canned Heat 1968-as dupla albumának második korongját, a Refried Boogie-t, de az csupán improvizáció volt. A "kis Milton" azonban nem létezett: őt is, történetét is Anderson találta ki és keresett hozzá egy kisfiút, aki megszemélyesítette az általa kreált figurát. Természetesen a Jethro frontembere ezúttal is zeneszerző és szövegíró egy személyben. Reklámnak viszont kitűnően sikerült, és így a Tull könnyűszerrel "eladhatta" establishment és vallásellenes trilógiájának második részét." (Göbölyös N. László)

A számok:

1. Thick as a Brick (part one) (Ian Anderson/Gerald Bostock) – 22:45
2. Thick as a Brick (part two) (Ian Anderson/Gerald Bostock) – 21:05

A zenészek: Ian Anderson – lead vocals, acoustic guitar, flute, violin, trumpet; Martin Barre – electric guitar, lute; John Evan – piano, organ, harpsichord; Jeffrey Hammond (as "Jeffrey Hammond-Hammond"): Bass guitar, Vocals; Barriemore Barlow – drums, percussion, timpani; David Palmer – Brass and string arrangements.

Kód
http://tinyurl.com/zg2ervr

0
2  
"A történet valószerűségét csak fokozta, hogy az LP borítója kihajtható újságként jelent meg. A nyugati lemezek netovábbja volt ez akkoriban kis hazánkban. Azóta is a progresszív rock, a komponált könnyűzene egyik mintája a számomra. A Passion Play mellett - talán - a legjobb albuma a Jethro Tull együttesnek." -írta Georgie.

0
3  

4  
... és 40 évvel később Ian Anderson folytatta a képzeletbeli hírek megzenésítését:
https://en.wikipedia.org/wiki/Thick_as_a_Brick_2

https://www.youtube.com/watch?v=xWBBS2RkcM8

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]