Csütörtök/Thursday, 2017 Jún 29, 8:30:13
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
tomo , abaaba , pooly73Ma itt jártak:
Levin, osomfai, rigoboy, Fazék, stevehu03, roarrr, Laosz, hocaapu, Gyulam, Deodato, Tibor43, kuckó, nagyboti, ap_small, hydroregia, stuar, fgmano, maedina, MorseSB, jazola, Öcsibácsi, catfree, Petyko70, 2pumukli, pooly73, quintus, nemecsek, sarkad, Crimson, SumiSky, Sandrej, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Január/January » 11 » Jim Stubblefield–Inspiracion (2010) Natural Elements
Jim Stubblefield–Inspiracion (2010) Natural Elements
5:08:07

VBR
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: ??? | Megtekintések száma: 869 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A 2012 Október 23-i bejegyzés frissítése.

"Az amerikai származású muzsikus, Jim Stubblefield egy nagyon figyelemreméltó gitáralbumot készített a közelmúltban Inspiracion címmel. Mielőtt a lemez bemutatásához kezdenénk mindenképpen ejtsünk szót az előadó érdekes eddigi pályafutásáról. A világot látott muzsikus meglepő módon Miles Davis és John Coltrane lemezeinek az inspirációjára fogott először gitárt a kezébe 8-9 éves kora környékén. Később a zenei tanulmányai során számos műfajban igyekezett kipróbálni magát. A széles portfolióban éppúgy helye van a jazz gitározásnak, mint a flamencónak. Ez utóbbi autentikus környezetben, Spanyolországban tanulta. A flamenco után / közben egy kis kitérőként rock bandákban gitározott. Később John McLaughlin művészetének vált a nagy rajongójává. Stubblefield második szólóalbuma, a Cities of Gold (1997) egyértelműen a nagy pályatárs inspirációjára született.
Stubblefield alapítója és egyben vezetője is az Incendio néven futó zenei formációnak, akikkel eddig 7 nagylemezt és egy dvd-t készített. Ehhez jön hozzá a saját 4 szóló projektje. A tavalyi év végén került a boltokba a gitáros 5. önálló lemeze, az Inspiratión. Az új kiadvánnyal Stubblefield visszatér a régi nagy kedvencéhez a flamencohoz. A gitáros azzal a céllal fogott a munkához, hogy egy olyan zenei anyagot készít, ami a hajdani – Clint Eastwood-dal fémjelzett – spagetti western világát idézi. Ez a törekvés aztán nem csak a hangzó anyagban, hanem a számcímekben is tükröződik (pl. az El Pistolero /The Gunfighter/).
A végeredmény egy végig magas hőfokon égő, izgalmas produkció amelynek az egyes felvételei – a címadó Inspiratión-tól az El Payaso-ig, az Armadillo-tól az Across The Border-ig - jövőben akár egy új westernfilm zenéjeként is felbukkanhatnak.
A flamenco gitáron és acélhúros gitáron játszó Stubblefield munkáját két muzsikus, a basszugitáros Randy Tico és a különféle ütősökön játszó Bryan Brock segíti ebben a produkcióban." Czékus Mihály, Hifipiac.hu

A számok:
01. El Pistolero (3:24)
02. Inspiracion (3:46)
03. Solace (5:14)
04. El Payaso (4:04)
05. Terra Bella (6:15)
06. Armadillo (3:05)
07. Machu Pichu (4:24)
08. The Conquistador (4:44)
09. Across the Border (3:06)
10. Tortuga (4:08)

Kód
http://pasted.co/9df146f8

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]