Péntek/Friday, 2017 Jún 23, 6:24:22
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
mindenaronMa itt jártak:
Levin, galamb, tibuno1, osomfai, Georgie, rigoboy, Gledix, kalmy, DArdanella, zozo54, vpetti, susdomes, DomiTibi, topo, stevehu03, gshlz15, gykrantz, roarrr, taddeo, Jamby, pajapila, Laosz, hocaapu, lui59, DNS07, szungyus, larryz, limre, ols, snagyz, Recece8, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » Január/January » 1 » Jimmy Smith - Back at the Chicken Shack (1960) Blue Note
Jimmy Smith - Back at the Chicken Shack (1960) Blue Note
5:28:48
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 1116 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1  
Az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat huszonhetedik lemeze.
James Oscar Smith (1925-2005) a Pennsylvania állambeli Norristownban született. Smith népszerűsítette a jazzben a Hammondorgonát, neve előtt gyakran használták a "the incredible" (a. m. az egyedülálló), vagy a "the amazing" (a. m. a bámulatos) kifejezést. Smith lett minden idők leghíresebb jazzorgonistája és valószínűleg a legbefolyásosabb is. Zenészcsaládban nőtt fel, szabvány zongora- és nagybőgőtanulmányokat végzett és ezt a kettőt kombinálta a Hammonddal, amikor saját trióját vezette.
A legjelentősebb hatással Wild Bill Davis volt rá. Smith az ötvenes évek közepén kifinomította zenéjét, a füstös soul jazzt, amely a “késő éjjeli' bluesbázisú zene igazi megtestesítője volt. Rengeteg lemeze jelent meg a Blue Note Records “soul jazz" korszakában, ő volt a műfajban a vezető előadó. Smith népszerűsége a hatvanas évek elején egybeesett a brit rhythm & blues felvirágzásával. Erőteljes befolyása megtalálható Steve Winwood, Georgie Fame, Zoot Money, Graham Bond és John Mayall korai műveiben. Smith két, Wes Montgomeryvel készült albumát szintén j61 fogadták, mindkettőjük hagyja a másik kreativitását kibontakozni, nincs szó az “egók" ütközéséről. A hatvanas évek végén Smith soul/funky utakon járt, alkalmilag szintetizátorokat is használt. Az orgonajazznek ezután sok évig bealkonyult. Smith volt az úttörő, a nem divatos stílus vezetője. Smith a nyolcvanas években egy sor érdektelen lemez után 1982-ben kiadta a mélyen alulértékelt Off The Top című lemezét. Az évtized hátralevő részében Nagy-Britanniában a Hammond-orgona megkezdte visszatérését, a James Taylor Quartet és a Tommy Chase Band voltak a legjelentősebbek, Németországban Barbara Dennerlein az új Hammond-sztár. Smith jelentékeny fejlődést elindító munkásságát a nyolcvanas évek vége óta újrakeverve adják újra ki, a CD lemezeken is bizonyítják, hogy nem mentek ki a divatból. (Jazz-zenészek Lexikona)


A zenészek: Jimmy Smith - organ; Kenny Burrell - guitar; Stanley Turrentine - tenor saxophone; Donald Bailey - drums.

A számok:
1. Back at the Chicken Shack (Jimmy Smith) — 8:01
2. When I Grow Too Old to Dream (Oscar Hammerstein II, Sigmund Romberg) — 9:54
3. Minor Chant (Stanley Turrentine) - 7:30
4. Messy Bessie (Smith) — 12:25
5. On the Sunny Side of the Street (Dorothy Fields, Jimmy McHugh) — 5:45 (Appeared as a CD-only bonus track, not part of the original LP configuration).

Kód
http://pasted.co/5adb34c6

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]