Vasárnap/Sunday, 2017 Máj 28, 3:47:58
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
biril , gelazso , juanefeMa itt jártak:
Levin, galamb, tibuno1, osomfai, KTib962, pepofec, rigoboy, Gledix, zozo54, vpetti, Yes, susdomes, Laosz, Oldbear, Tanabaj, lopakodo, DNS07, Rafiki, Mogorva, ols, Gaba, kuttyt, royalzene, csita63, zsoltzsolt, jazzmanus, jeles, balini, Asrom, qwert, hoppika, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2017 » Április/April » 9 » Johanna Martzy - The Complete Recordings on DG & EMI CD9 (2012) EMI Music Korea
Johanna Martzy - The Complete Recordings on DG & EMI CD9 (2012) EMI Music Korea
5:11:34

FLAC
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Klasszikus / Classical | Megtekintések száma: 209 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 4
0
1  
Martzy Johanna (1924-1979) hegedűjátékát szerencsére számos hangfelvétel őrzi.
A kritikusok legnagyszerűbb teljesítményének a Bach szólószonáták és -partiták (kiváltképp pedig a d-moll chaconne) 1954/55-ben készített felvételét tartják, de a Fricsay Ferenc és a RIAS Szimfonikus Zenekar közreműködésével rögzített Dvorák-koncert is évtizedeken át e mű mértékadó felvételének számított. Martzy a magyar hegedűiskola legjobb hagyományainak folytatója volt, a külföldi szakemberek értékeléseiben mindenütt „szenvedélyes tónusáról", „mindig előre lendítő ritmikájáról", „technikájának sziporkázó rugalmasságáról" olvashatunk. Kezében méltó mesterre lelt Bronislaw Huberman (más források szerint Hubay Jenő) egykori Stradivarija. (Mikusi Balázs)

Jakob Ludwig Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) német zeneszerző, karmester, zongora- és orgonaművész a romantika egyik nagy mestere. Csodagyereknek született, és többen úgy tartják, hogy hasonlóan tehetséges volt, mint Mozart. Ennek ellenére, bár jelentős életművet hagyott maga után, mégsem tudott igazán új stílust teremteni. Mindezt konzervatív neveltetésének tulajdonítják. Ttiszteletre méltó zsidó német bankárcsaládban született, és gyermekkorától kezdve szigorú neveltetést kapott. Képtelen volt elszakadni berögződéseitől, nehezen dolgozta fel, ha kortársai valamilyen új hangvétellel próbálkoztak.
Mendelssohn zenéje halála után elhalványult. Zenéjét unalmasnak találták, és nem látták benne a zenei forradalmárt. Ellenben mások éppen azért kedvelték, mert művei nem túlzsúfolt harmóniákkal ékeskedtek, hanem dallamai tisztaságával. Napjainkban újra felfedezték, és elismerik tehetségét.

Wolfgang Amadeus Mozart 1756-1791
Violin Concerto No.3 in G K216

1 I. Allegro 9.23
2 II. Adagio 7.50
3 III. Rondo (Allegro) 6.35

Felix Mendelssohn 1809-1847
Violin Concerto in E minor Op.64

4 I. Allegro molto appassionato 12.20
5 II. Andante 8.01
6 III. Allegro non troppo - Allegro molto vivace 6.24

Johanna Martzy violin
Philharmonia Orchestra
Wolfgang Sawallisch conductor

Recorded: 9-10.VI.1954, Kingsway Hall, London

Kód
http://tinyurl.com/l8g8r6p

0
2  

3  
Különleges élvezet ugyanazt a művet ugyanaz előadótól kétszer külön felfogásban hallani és most erre a Kuckó lehetőséget adott, hiszen Johanna Martzy ennek a sorozatnak az előző lemezén  (más időpontban, más zenekarral és más vezényletével) már előadta Mendelssohn híres hegedűversenyét. Ha jól tudom egy év a különbség a két felvétel között és így első benyomásra a zenekar játéka és a dirigens felfogása a műről különböző. Mindenesetre köszönöm!

0
4  
Kedves Elefánt, én is kedvtelve hallgatom Martzy lemezeit.

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]