Szombat/Saturday, 2016 Dec 10, 9:54:51
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
StatisztikaOnline összesen: 63
Vendég/Guests: 57
Tag/Users: 6
ZOSO1968 , Öcsibácsi , szapim , dali300 , Halaszkiraly , gshlz15


Ma itt jártak:
Levin, galamb, dobitibi, KTib962, rigoboy, weawerchuby, kalmy, Yes, susdomes, gshlz15, gykrantz, Laosz, Joski, cernageza, xva66, atman, apa66, Mogorva, eldoradoll, siposl, kuckó, ZOSO1968, mohawk, avakum, trszl, nagyboti, fridiszerviz, ap_small, dali300, Pityu, tyipu, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Február/February » 27 » John Paul Jones - Zooma (1999) Discipline Global Mobile
John Paul Jones - Zooma (1999) Discipline Global Mobile
3:48:39

on Grooveshark
320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 842 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 8
1
1  
A 2012. Október 27-i bejegyzés frissítése.

"John Paul Jones a Led Zeppelin legkevésbé elismert zsenije. Hogy ez a visszahúzódó természete, sztárallűröktől mentes élete, vagy Jimmy Page azon mesterkedésének következménye, hogy a basszust következetesen háttérbe szorította a Led Zeppelin stúdiólemezeinek hangzásában, nem tudom.

Mindenesetre annyi szerintem bizonyos, hogy a Zeppelin nem lett volna az, ami nélküle. Csak hallgassátok meg a kiadott koncertalbumokat, ahol bizony ott a basszus, és így az évek során lassan lehet basszusgitárosként is értékelni emberünket, nem csak vitathatatlan érdemű hangszerelőként és dalszerzőként. Például meggyőződésem, hogy a Black Dogot igazából ő írta.
ones nem volt túl termékeny a Led Zeppelin 1980-as megszűnte után. Pár albumon producerkedett (pl. R.E.M.), 1985-ben csinált egy filmzenealbumot Scream For Help címen, majd 1994-ben egy döbbenetes lemezt Diamanda Galassal, a Zoomát követően 2003-ban egy kevésbé bejövős lemezt, a Thunderthiefet.
Jones képes éveket szöszölni lemezeivel, ez az album is egyben volt már állítólag 1997-ben is, de az is lehet, hogy kivárta a Page-Plant páros 1998-as – eléggé sűrű – évének lecsengését a megjelenéssel.

A Zooma Jones szólóéletművének koronagyémántja. (Megjelent 1999. szeptember 13-án.) Alapvetően brutális darabok alkotják a lemez szerkezetét. Mindent elsöprő, ugyanakkor keményen pszichedelikus zúzások (Zooma, Goose, Gring, B. Fingers, Tidal), és lehengerlő erejű slide-os bluesok (Snake Eyes, Nosumi blues). A pszidhedelia az album borítóján is tetten érhető, színes elmosódott színeiben, és fénylenyomat betűtípusában. Ezzel együtt sokszínű az album, jazzrock négyhúros basszusgitárra a Bass 'n' Drums, és egy szép lírai dal a The Smile Of Your Shadow.
A Snake Eyes parádés darab. Hogy hogyan jön organikusan szimfónikus nagyzenekar a blueshoz hangszerelésben, hát ennek utánozhatatlan iskolapéldája ez a szám. A Nosumi Bluesról az elmúlt 10 évben líneárisan erősödött bennem egy érzés, mely mára meggyőződéssé vált: Szerintem ez a darab a Led Zeppelin egyik kiadatlan számának, illetve tulajdonképpen kidolgozatlan ötletének, a Jennings Farm Bluesnak a kikerekítése. Gyakran használ a számok előtt kisebb-nagyobb intrókat, elektronikus hangokat Jonesy, felvezeti a hangulatokat.
Az album összes dala instrumentális, csak felismerhetetlen mormogások, nevetések, kántálások találhatóak elszórtan a számokban. Sajnos a 2003-as lemezén több dalban éneklésre vetemedett John Paul Jones, és azt hiszem a Zooma legnagyobb szerencséje, hogy ’99-ben ettől még tartózkodott. Multiinstrumentális zenészünk 4, 10, és 12 húros basszusgitáron, lap steel gitáron, mandolinon, és kymán is játszik a lemezen. A dobon kívül tulajdonképpen minden érdemi dolgot ő játszott fel.
1999. végén, és 2000-ben egy vastag turnét is vállalt ezzel a lemezanyaggal trió felállásban. Billentyűzött, basszusozott, lap steel gitárt használt, miközben egy dobos és egy chapman stickes csóka dolgozott alá. Néhány Led Zeppelin dal is előkerült, mint például a Black Dog és a When The Levee Breaks. Joneshoz méltó avantgardizmussal hangszerelve, előadva. Nagyon zsír a Black Dog énektémája lap steel slide-dal variálva. A zooma szó állítólag egy afrikai törzsi csatakiáltás." (passzio.hu)

A lemez felvételeit készítő zenészek: John Paul Jones - bass guitar, double bass, keyboards, guitars, electric mandola, Kyma; Pete Thomas - drums, percussion; Paul Leary - lead guitar; Trey Gunn - rhythm guitar, Warr guitar; Denny Fongheiser - djembe, drums.A számok:
1. Zooma – 5:52
2. Grind – 5:20
3. The Smile of Your Shadow – 5:50
4. Goose – 4:58
5. Bass 'N' Drums – 2:32
6. B. Fingers – 5:26
7. Snake Eyes – 7:32
8. Nosumi Blues –


Kód
http://tny.cz/222d6b9d

2  
Szia, Levin ! Sajnos nem találok használható linkeket a John Paul Jones lemezekhez...Kérlek,segíts,ha lehet! Előre is köszi  smile

0
3  
Kedves Joebele, ez automatikusan induló letöltési link, kérlek próbáld meg újra. Ha nem indulna automatikusan, felül balra kattints a downloadra.
Ha nem megy, jelezd.

4  
Kedves Levin ! Köszi ismét a gyors,segítő szándékú választ, de semmi eredmény....Az igazat megvallva ezen " tny oldalon" már találkoztam ezzel a problémával, de nem foglalkoztam vele (gondoltam : véletlen,hiba ,béna vagyok stb. ) Most viszont szándékoztam volna követni a javasolt megoldásokat (előzőleg már én is próbálkoztam minden ésszerűnek tűnővel...) ,de az én látható felületemen nem indul automatikusan a letöltés ( bár néha mintha próbálkozna kapcsolatot találni) és nyoma sincs "download" - nak ...              
Szóval, erről tudok csak beszámolni egyelőre ((( help

0
5  
Az automatikusan induló letöltés linkje a tny.cz oldalon található adf.ly linken nyílik meg, ez az: link

Remélem így már jó lesz. Ha nem, csak szólj.

6  
Hálám határtalan !  Erről a linkről tökéletesen ment minden biggrin ... De persze a másik lemeznél ismét  nem tudok a szerverhez kapcsolódni. Ezért,ha megoldható,akkor a másik linket is hasonlóképpen kérem szépen,előre is megköszönve ! John Paul Jones - A Thunderthief
                                       respect

0
7  
Kedves Joebelo, nálad biztosan van valami gond a beállításokkal. Nem szívesen teszem ki a linkeket "védtzelenül" az oldalra, inkább elküldöm neked.

8  
Kedves Levin ! Köszönöm a segítséget ismételten! Nem akartam ennyi vesződséget  okozni. Nem vagyok valami " P c - mágus ", nem is foglalkoztam eddig az esetleg szükséges beállításokkal,csak éltem a sok kincs " begyűjtésével " Eddig nem volt problémám , csak legutóbb...
 Majd jómagam is próbálok ezzel az oldallal jobban megismerkedni. 

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]