Vasárnap/Sunday, 2017 Jún 25, 4:33:09
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Wolawola , nordea , abrakaMa itt jártak:
Levin, galamb, pepofec, Georgie, fodori, DArdanella, zozo54, vpetti, susdomes, topo, gykrantz, taddeo, Jamby, Laosz, MZROCK, jakja, lui59, larryz, Rafiki, ols, Deodato, royalzene, csifi1951, siposl, kuckó, ZOSO1968, Santi_tata, photon, mohawk, zeg, Wolawola, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Május/May » 16 » Jon Lord - Concerto For Group And Orchestra (2012) Eagle Rock
Jon Lord - Concerto For Group And Orchestra (2012) Eagle Rock
12:30:35

APE / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Klasszikus / Classical | Megtekintések száma: 1604 | Hozzáadta: larryz
Hozzászólások összesen: 3
0
1  
A 2012. október 12-i bejegyzés frissítése.

A július 16-án, 71 éves korában elhunyt legendás Deep Purple billentyűs Jon Lord utolsó munkája az eredetileg 1969-ben, a Royal Albert Hallban rögzített Concerto For Group And Orchestra egy stúdiófelvétele volt, amely 2012. szeptember 25-án látott napvilágot. Jon Lordnak régi vágya volt, hogy stúdiókörülmények közt újra rögzítse a korszakalkotó munkáját, és a terv megvalósításában végül remek társakra is lelt. A Concerto új verzióját régi partnerével, Paul Mann zenei igazgatóval készítette el az Abbey Road stúdióban.

Egy tavaly májusi interjúban Jon Lord ezt mondta a Concerto kapcsán:

"Az utóbbi évek során, miután kiléptem a Deep Purple-ből, világszerte több, mint 30 alkalommal adtam elő különféle zenekarokkal és karmesterekkel, 2000-ben pedig a Purple társaságában is több, mint 30 alkalommal játszottuk el a Concerto turnén. Így tehát sikerült a színpadon tovább tökéletesítenem a művet és arra is lehetőségem adódott, hogy a kottában megváltoztassam azokat a részeket, amelyek nem voltak igazán megfelelőek. Éppen emiatt egy csodálatos, izgalmas feladat elkészíteni a Concerto definitív verziójának egy definitív felvételét.

Felvillanyoz, hogy a Liverpooli Királyi Filharmonikusok is felsorakoztak a munkához. A 2007-es Durham Concerto óta jó néhány alkalommal dolgoztunk együtt, és ezt mindig hihetetlenül élveztem. Remek zenészek, és minthogy Phil Mann vezényli őket - egy kedves barátom, aki oda-vissza ismeri a Concerto kottáját - a mű ezen stúdiófelvételéhez nem is találhattam volna jobb karmestert és zenekart."

A mű ténylegesen és maradandóan hozzájárult a zenetörténethez. Magas és vastag falakat tört át generációk, műfajok és stílusok között. Amikor a háromrészes versenyművet 1969-ben először előadták az Angol Királyi Filharmonikusokkal (Lord 28 éves volt akkor!), az esemény még tényleg két teljesen különböző, sőt egymással ellenséges világ találkozása volt. Jól ismertek a történetek egyes "komoly" zenészek fölháborodásáról és Ritchie Blackmore mogorva duzzogásáról. Most az volt a koncepció, hogy ezúttal nem a Deep Purple zenészeivel dolgoznak, sőt Lord ragaszkodott ahhoz is, hogy minden egyes tételben más játssza a gitárszólót. A felvételek a Royal Liverpool Philharmonic Orchestra saját "otthonában" illetve a londoni Abbey Road Studióban készültek. A "Group" fölállása - természetesen Lord mellett - a következő volt: Guy Pratt bőgő, Brett Morgan dobok, Darin Vasilev gitár (Moderato-Allegro), Joe Bonamassa (Andante), és Steve Morse (Vivace-Presto). Az énekesek a turnéról jól ismert Steve Balsamo és Kasia Laska voltak, őket egészítette ki Bruce Dickinson, aki a második tételben hátborzongatóan idézi meg a fiatal Gillant!

Jon Lordot a felvételek alatt diagnosztizálták hasnyálmirigy rákkal, folyamatosan romlott az állapota, így akarva-akaratlan ez lett a zseniális Maestro hattyúdala. Talán nem belemagyarázás, ha azt mondom, ez mintha érződne is az anyagon: benne van Lord minden szenvedélye, szeretete, tanáruras bölcsessége, haragja és lelki békéje, reménye és beletörődése...


Trackilst:
01. Moderato - Allegro
02. Andante
03. Vivace - Presto

Kód
http://tinyurl.com/lm7gjz7

2  
Kiegészíteném hogy Jon Lord dobosnak a magyar Tatai Tamást szerette volna a Deep Purple-t játszó Cry Free együttesből, de a menedzsment a világszerte ismertebb doboshoz ragaszkodott a CD eladási példányának növelése érdekében.

0
3  
Köszönjük a kiegészítést!

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]