Péntek/Friday, 2024 Ápr 19, 7:07:23
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » Október/October » 11 » Juhász Gábor Trio - Fények (2007) Smart Music
Juhász Gábor Trio - Fények (2007) Smart Music
6:55:56

on Grooveshark
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 952 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
A 2013. Január 1-i bejegyzés frissítése.

"Kárpát-medencei, balkáni, indiai tradicionális és népzenék. Dalok. Juhász Gábor mindezeket szoros összefüggésbe képes hozni művészetében. Ahogy a zenekarvezetőként, kísérőként, zeneszerzőként és zenepedagógusként való létet is. Öntörvényű muzsikus, aki közönségét mindig képes megszólítani.

A Gramofon- és Artisjus-díjas zenész a kilencvenes évek kezdete óta tanít, és ekkor kezdett lemezfelvételeket is készíteni. Közreműködött Binder Károly és Téli Márta több albumán, valamint a Tin Tin Quartet lemezein, mely zenekarnak alapító tagja is volt. Ebben a formációban kiválóan tudta megfogalmazni viszonyát az etnikus gyökerű zenékhez, különösen a magyar, bolgár, török és indiai hangrendszerekhez, dallamkincshez és ritmikákhoz, s közben az improvizáció mint az egyéniség kifejezésre juttatásának alapja sem szorult háttérbe.
Az etnozenei elemek Juhász Gábor szándéka szerint soha nem hivalkodóan, l’art pour l’art módon jelentkeznek megnyilvánulásaiban. Nem valamiféle trendet akar követni, nem marketingeszközként nyúl a népzenéhez. Elmélyülten tanulmányozta mindazokat a hagyományokat, melyeket zenéjébe integrál. S előfordul, hogy nem egy konkrét hangsor, makám vagy rága szalad ki kezeiből, épp csak egy díszítés, egy hajlítás jelzi viszonyát egy-egy közeli-távoli kultúrához. Manapság a Samsarában, valamint a Szalóki Ági, Herczku Ági és Bognár Szilvi hangjára épülő Szájról szájra című produkcióban szerepel. Így nemcsak a népzenéhez, de a dal műfajához is őrzi közeli viszonyát. Ez utóbbi viszony a Marozsán Erika számára írt Szakíts, ha tudsz című 2006-os albumon mutatkozott meg legszebben.

Juhász Gábor már számos nagynevű muzsikus lemezén szerepelt közreműködőként, köztük David Yengibarjan, Lantos Zoltán, Dés László és Balázs Elemér oldalán, dolgozott Theo Jörgensmannal, Federico Sanesivel, Erik Truffaz-val és Charlie Marianóval, valamint alapítója és irányadója volt az Off Course zenekarnak Szakcsi Lakatos Róbertel, Barcza Horváth Józseffel és Balázs Elemérrel, amikor 2004-ben végül elérkezettnek látta az időt, hogy saját neve alatt jelentessen meg lemezt. A 60/40 című CD anyagát nem kisebb személyiség közreműködésével vette fel, mint a dán trombitás, Miles Davis Aura című albumának komponistája, Palle Mikkelborg. Az albumon Juhász és Mikkelborg kompozíciói egyaránt megtalálhatók. 2005. augusztus 19-én a Dés László Septet is felkérést kapott, hogy részt vegyen egy nagyszabású jazzünnepen, az Örömkoncerten, melynek keretében az amerikai Randy Brecker trombitással is együtt játszhatott.

2006-ban Juhász úgy érezte, hogy az inkább akusztikus, kamara jellegű jazz után itt az ideje, hogy kicsit keményebb hangot üssön meg. Megalapította a Juhász Gábor Triót, társainak pedig Papesch Péter basszusgitárost és Borlai Gergő dobost választotta. Több, zajos sikert hozó koncertet adtak, aztán 2008-ban elkészült Fények című CD-jük is, mely lelkes kritikákat kapott a zenei szaksajtóban." (Bércesi Barbara, fidelio.hu)


A számok:
1. Sky blue 6:13
2. Ballada 9:11
3. Nyüzsgés 8:53
4. Babtyabácsi 7:51
5. Háztetők 6:06
6. Építkezés 4:43
7. Jauipur Garden 7:42
8. Fények 4:33
9. Síkság 7:49
10. Rhythm changes. 8:06


Kód
http://tny.cz/24b7677e

Name *:
Email:
WWW: