Kedd/Tuesday, 2017 Jún 27, 4:38:51
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Levin , hocaapuMa itt jártak:
Levin, Laosz, hocaapu, 2pumukli, Tutenko1967, peterkova
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Szeptember/September » 7 » Karen O and the Kids - Where the wild things are - OST (2009) Interscope Records
Karen O and the Kids - Where the wild things are - OST (2009) Interscope Records
9:40:56

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: OST | Megtekintések száma: 270 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 2
0
1  
"Az Ahol a vadak várnak (Where The Wild Things Are) eredetileg Maurice Sendak 1963-as képeskönyve, ami elnyerte a Caldecott Medalt, és sokak kedvence Amerikában. Nekünk magyar olvasóknak azonban mit sem mond – talán ennek is köszönhető, hogy végül csak DVD-n jelent meg a belőle készített film, mozikba nem került. Úgy sejtem, Spike Jonze rendező az eredetinél jóval konkrétabb formába öntötte a történetet. Ránézésre a Sendak féle eredeti amolyan univerzális, bármely korban és bármely korú olvasónak mondhat valamit, míg a film, és az ahhoz készült regény nagyjából a jelenkorba teszi a sztorit.

Főhősünk, a 8-9 éves Max elvált szülők gyermeke. Anyja rengeteget dolgozik, ráadásul átjár hozzájuk a nő kissé tesze-tosza barátja, akit Max rühell. Tinédzser nővére nem foglalkozik vele, istenített apja pedig tőlük távol, a városban él új barátnőjével. Ez, amennyire én tudom, nem volt benne az eredetiben, de ez nem feltétlenül baj. Max egy érzékeny lelkű, de amúgy tipikus fiú, aki legszívesebben farkasjelmezébe bújva vadóckodik. Egy nap nővére haverjai ráomlasztják az igluját (miután orvul meghógolyózta őket), és erősen sérelmezi, hogy tesója nem siet a segítségére. Fájdalma hamar dühöngésbe csap át, és odáig fajul, hogy elárasztja vízzel a lány szobáját. Utóbb Max addig idétlenkedik, míg kihúzza a gyufát az anyjánál is, aminek eredményeként végül összevesznek, és a kissrác kirohan az éjszakába. Egy erdőn át egy tóhoz jut, ott csónakba száll, és a viharos tengeren át elhajózik egy szigetre, ahol hatalmas szőrmókok élnek.

Számomra az egyik legszimpatikusabb ebben az egészben az, hogy Max végül is nem legyőzi mindezeket, még csak nem is feltétlenül uralkodik rajtuk. Nekem legalábbis sokkal inkább az jön le, hogy megtanulja kezelni őket, együttélni velük, elfogadni őket, s közben felismer sok-sok mindent saját életével kapcsolatban, és mikor hazatér, egy bölcsebb, megértőbb, szeretőbb fiúként (de még mindig fiú, és nem férfiként!) teszi. A film látványa, hangulata nagyon rendben van. A korábban igen sajátos videóklipeket is rendezett, de A John Malkovich menet-tel elhíresült Jonze-nak megvannak a maga jellegzetes látványelemei, technikái, amiket itt is remekül alkalmaz. Maguk a Vadak pont annyira hihetőek, amennyire kell (nem teljesen tűnnek valóságosnak, de nem is lehet őket elintézni annyival, hogy á, csak buta bábok), és sok-sok olyan kép, jelenet van a filmben, amik örökre megmaradnak az ember emlékezetében. Aki pedig úgy érezné, hogy a szörnyek túl félelmetesek egy gyereknek, annak azt javaslom, ne ítéljen korán. Végig kell nézni a filmet, és akkor minden a helyére kerül, és azt hiszem, hogy egy Max korabeli, némi értelemmel is megáldott kölyök nem fog beparázni tőle, viszont lehet, hogy ad majd neki valami fontosat." (Uzseka Norber, ekultura.hu)

A film zenéjét Karen O (Karen Lee Orzolek) a new yorki punk/roc együttes, a Yeah Yeah Yeahs frontembere írta és készítette.

A film zenéje:
01. "Igloo" – 1:48
02. "All Is Love" – 2:49
03. "Capsize" – 2:38
04. "Worried Shoes" – 4:12 (Daniel Johnston)
05. "Rumpus" – 2:43
06. "Rumpus Reprise" – 1:53
07. "Hideaway" – 5:10
08. "Cliffs" – 2:59
09. "Animal" – 4:10
10. "Lost Fur" – 1:06 (Carter Burwell)
11. "Heads Up" – 2:55
12. "Building All Is Love" – 3:32
13. "Food Is Still Hot" – 2:44
14. "Sailing Home" – 1:02

Kód
http://pasted.co/096355a4

0
2  
A film magyar szinkronnal:

Kód
http://vidto.me/enqfkntfde1a.html

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]