Szerda/Wednesday, 2024 Ápr 24, 5:54:53
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Április/April » 17 » Lajkó Félix - A bokorból (2009) Lajkó Félix
Lajkó Félix - A bokorból (2009) Lajkó Félix
4:19:29

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: ??? | Megtekintések száma: 1465 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
A 2013 Augusztus 27-i bejegyzés frissítése.

A zseniális hegedűs, Lajkó Félix lemezéről megjelenésekor így írt a hirado.hu: "Az 1974-ben, a vajdasági Topolyán született Lajkó Félix minden kiadványából süt ez a fajta egyetemes szabadság, és a jó értelemben vett öntörvényűség, melynek legújabb bizonyítéka idén jelent meg – A bokorból – címmel. Már a cím is sokat sejtető, és ha nem próbálunk mögötte elvont jelentést felfedezni, közelebb fogunk járni az igazsághoz, mert ez az a ritka eset, mikor valamit úgy kell érteni, ahogy azt eredetileg értelmezzük. A cím egyszerűen arra utal, hogy az album teljes anyaga a palicsi erdőben került rögzítésre az erdei növények között, „a bokorból”, ha úgy tetszik.
A brácsán kísérő Brasnyó Antalon kívül, akivel a legnagyobb összhangban tud Lajkó együtt zenélni, senki más nem szerepel az albumon, mely a Mudruczó Kornél, Delta című alkotásában játszott filmszerep, és az ezt kísérő felhajtások után készült. Lajkó, akit saját elmondása szerint frusztrál a tömeg, valószínűleg feltöltekezés, megtisztulás igényével is választotta az erdőt új művének elkészítésére, rögzítésére.
A Bokorból album bizonyos értelemben egy visszakanyarodás a korai szerzeményekhez, ugyanolyan ösztönös és természetes. Azaz nem akar se kísérő, se filmzene, se sláger, se semmi más lenni. Többségükben visszafogottabbak, bensőségesebbek, csendesebbek ugyanakkor természetesebbek ezek a kompozíciók, mint az előző egy-két albumon szereplők. Bár, ahogy azt láttuk, Lajkóra mindig igazak az ellentétes megállapítások is, az olyan dalok, mint a nyitó „Az úton”, vagy a „Nyárfák alatt” hevesebb, gyorsabb, kifejezetten élettel teli szerzemények. Az egész albumnak megvan ez a fajta lüktetése, egy lassabb, csendesebb dalt egy harsányabb, szikárabb követ, majd újra nyugodtabb következik. Ahogy a természet, úgy lüktet az album is.

Összességében elmondható, hogy Lajkó Félix megmaradt annak, ami eddig is volt, és amiért sokan kedvelik. Egy ösztönös művésznek, aki a legősibb rétegekből emel fel hozzánk valami időtlen értéket a zene nyelvén, és bárminek is nevezzük zenéjét, az valójában emberi voltunk miatt belőlünk született és rólunk szól, helytől és kortól függetlenül. "



A zenészek:Lajkó Félix - gong (1), hegedű (2-13), brácsa (14); Brasnyó Antal - brácsa (2-13)

A számok:

1. Gong (0:20)
2. Az úton (3:57)
3. 1. nap (2:53)
4. A földön (4:13)
5. Az autóban (3:02)
6. A gödörből (3:03)
7. Ebéd után (4:5Cool
8. Nyárfák alatt (3:14)
9. A bokorból (4:21)
10. A repülőnek (3:4Cool
11. Este (3:45)
12. Esett az eső (3:57)
13. A madárnak (4:15)
14. Mesélő (2:31)


Kód
http://pasted.co/00e8ba54

Name *:
Email:
WWW: