Szerda/Wednesday, 2017 Jún 28, 8:21:39
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
abraka , czudar1 , akasyto , quintus , keresMa itt jártak:
Levin, galamb, dobitibi, osomfai, rigoboy, weawerchuby, Gledix, kalmy, Fazék, DArdanella, zozo54, susdomes, topo, stevehu03, BVITCH, gshlz15, gykrantz, roarrr, pajapila, Laosz, larryz, samucika, Rafiki, stanicli, ols, Tibor43, kispaszuly, kuckó, boly, ZOSO1968, Santi_tata, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2017 » Március/March » 6 » Larry Coryell - Lady Coryell (1969) Vanguard Records
Larry Coryell - Lady Coryell (1969) Vanguard Records
3:20:55

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Fusion | Megtekintések száma: 1305 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A 2013 Január 17-i bejegyzés frissítése.

"Szabó Gábor volt a mesterem. Az egyik legnagyobb élményem volt, amikor a Washington állambeli Seattle-ben lépett föl, és még olyan fiatal voltam, hogy hogy be sem engedtek a klubba, ahol játszott.
Charles Lloyddal koncertezett. Én meg csak álltam ott, kukucskáltam az ablakon, és alig tudtam eljönni. Micsoda zenészek voltak, micsoda zenészek!"
(Larry Coryell)
1943. április 2-án született a texasi Galvestonban. Washington államban nőtt fel. 1958-ban dolgozott először gitárosként, amikor a billentyűs Michael Mandellel egy rock and roll bandát alapítottak. 1965-ben visszaköltözött New Yorkba és csatlakozott Chico Hamilton együtteséhez, ahol a legendás gitárossal, Szabó Gáborral dolgoztak, majd csak Coryell maradt az együttesnél. 1966-ban az amerikai indián tenorossal, Jim Pepperrel megalapította Free Spirits együttesét. 1967-68-ban Gary Burtonnel turnézott, majd Herbie Mann Memphis Underground című lemezén játszott. Coryellt lelkesítette, amit Jimi Hendrix és Eric Clapton a Creammel felderítettek, és közreműködése a Michael Mantler vezette Jazz Composers Orchestra projektben 1968-ban a legjobbja elektromos gitáron.
Coryell saját korai lemezein erőteljes támogatást kapott Elvin Jonestől és Jimmy Garrisontól (Lady Coryell), valamint John McLaughlin-tól és Billy Cobhamtól (Spaces). Az 1971-es Montreux-ben élőben felvett Fairylandon a soul veterán Chuck Raineyvel (basszus) és Bernard “Pretty" Purdie-val (dob), erős triót formáltak, amely nagyszerű szólóival ragad meg. Az ugyanabban az évben az Electric Lady Studiosban felvett Barefoot Boy emlékezetes a párját ritkító dobos, Roy Hagnes játékáért és az elektromos visszacsatolás és torzítás párhuzamos alkalmazásáért. Coryell Mandellel megalapította az Eleventh House-t, hogy virtuozitásának bizalomgerjesztő kirakatába kísérleti zenét vigyen bele. A zenekar hamarosan feloszlott, és Coryell egy ideig felhagyott az elektromossággal. Más gitárosokkal közösen kezdett játszani, így Philip Catherine, John McLaughlin, Paco De Lucia és John Scofield társaságában dolgozott.

1977-ben játszott Charles Mingus Three Or Four Shades Of Blue című lemezén, és Sztravinszkij-hangszereléseket készített a Nippon Phonogram részére. A nyolcvanas évek közepén Coryell Bunny Brunel (basszus) és Alphonse Mouzon (dob) társaságában ismét elektromos hangszeren kezdett játszani. 1990-ben Don Lanphere-rel készített felvételt, saját nevét arra használva, hogy régi barátjának újra indítsa karrierjét: egyszerű, igénytelen akusztikus jazz. Különlegesen jó technikája és a korai ígéretek ellenére Coryell sohasem alkotta meg saját zenéjét, ehelyett tagadhatatlan kifinomultsággal játszik a legkülönbözőbb kontextusokban. (Jazz-zenészek Lexikona)

A Lady Coryel volt az első önálló lemeze, melynek felvételein a következő zenészek játszanak: Larry Coryell - Guitars, bass and vocals; Bob Moses - Drums; Elvin Jones - Drums (on 7 and 9); Jimmy Garrison - Bass (on 7).

A számok:
01. Herman Wright - 3:21
02. Sunday Telephone - 2:27
03. Two Minute Classical - 2:08
04. Love Child is Coming Home - 2:31
05. Lady Coryell - 6:31
06. The Dream Thing - 2:23
07. Treats Style (Jim Garrison) - 5:42
08. You Don't Know What Love Is (Gene de Paul, Don Raye) - 2:35
09. Stiff Neck - 7:12
10. Cleo's Mood (Junior Walker) - 4:20

Kód
http://tinyurl.com/zuprg4v

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]