Péntek/Friday, 2024 Ápr 26, 5:13:32
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Augusztus/August » 23 » Leonard Cohen - Greatest Hits (1975) Sony/Columbia Records
Leonard Cohen - Greatest Hits (1975) Sony/Columbia Records
9:44:20

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Folk-rock | Megtekintések száma: 1735 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
A 2010 Április 6-i bejegyzés frissítése.

1934-ben Leonard Norman Cohen néven a kanadai Montrealban született, egy lengyel–litván eredetű középosztálybeli zsidó családban. Kilencéves volt, amikor mérnök és kereskedő apja meghalt, az utána maradt pénzből tanulhatott, később pedig megengedhette magának, hogy csak az irodalommal foglalkozhasson. Tizenhárom évesen fogott először gitárt a kezébe, akkor még csak azért, hogy egy lányt elbűvöljön. Tizenhét évesen iratkozott be a McGill egyetemre, ekkor már kávéházakban lépett fel és együttese is volt.
Még meg sem száradt a tinta diplomáján, amikor 1956-ban megjelent első verseskötete, amely kedvező kritikát kapott, de alig néhány példány kelt el belőle. 1961-ben megjelent második kötete után már elismert költőnek számított, ennek jövedelméből és különféle ösztöndíjakból kényelmesen élt, beutazta a világot, több évet töltött egy görög szigetre visszavonulva, csak az írással foglalkozva. Ekkor született két regénye, ami azóta magyarul is megjelent (A kedvenc játék és a Szépséges lúzerek), az utóbbiért egyenesen James Joyce-hoz hasonlították.
Ekkoriban kezdett ismét zenével foglalkozni, amit költészete természetes kiterjesztésének fogott fel. Az Egyesült Államokba költözött, egy ideig a countryzene Mekkájának számító Nashville-ben élt. A jellegzetes hangú költő-énekes neve akkor lett széles körben ismert, amikor Judy Collins műsorára tűzte Suzanne című dalát.
Collins nógatására lépett fel hosszú idő után újra előadóként,  1967-ben a híres newporti folkfesztiválon. A közönség soraiban ott volt a Columbia kiadó legendás producere, John Hammond Sr. is, aki azonnal szerződtette, s nem sokkal később megjelent első lemeze, a The Songs of Leonard Cohen. A majdnem monoton hangú, érzékeny hang, a személyes szövegek megkapó egységet alkottak, a lemez sikernek bizonyult. Az írással sem hagyott fel, összegyűjtött verseiért megkapta a legmagasabb kanadai irodalmi kitüntetést, amelyet azonban visszautasított.
Második lemeze, a Songs from a Room még melankolikusabb, ezen található a Bird On a Wire és a The Partisan, utóbbit azonnal feldolgozta Joan Baez. A rockzene történetében meglehetősen egyedülálló módon Cohen 35 évesen került a legnagyobb sztárok közé: Woodstockban ugyan nem volt ott, de egy évvel később emlékezetes koncertet adott a Wight szigeti fesztiválon, ahol Jimi Hendrix és a Doors is fellépett.

A dalok:
01. Suzanne 3:47
02. Sisters Of Mercy 3:33
03. So Long, Marianne 5:38
04. Bird On The Wire 3:24
05. Lady Midnight 2:56
06. The Partisan 3:23
07. Hey, That's No Way To Say Goodbye 2:54
08. Famous Blue Raincoat 5:07
09. Last Year's Man 5:57
10. Chelsea Hotel No. 2 3:04
11. Who By Fire 2:31
12. Take This Longing 4:05

Kód
http://pasted.co/5ac844b6

Name *:
Email:
WWW: