Csütörtök/Thursday, 2024 Már 28, 10:47:42
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Február/February » 22 » Levellers - Hello Pig (2000) China Records
Levellers - Hello Pig (2000) China Records
7:40:29

on Grooveshark
320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Folk-rock | Megtekintések száma: 1361 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
A 2009. Július 30-i bejegyzés frissítése.

Déri Zsolt lemezismertzetője az est.hu-n:
"A Budapesten is többször vendégszerepelt angol folk-rock zenekar, a Levellers új sorlemeze, a Hello Pig óriási váltás a korábbi anyagokhoz képest, eklektikus, útkereső lemez.
A legjobb új John Lennon-szám nem valami Abbey Road-i pincéből előkerült poros demófelvétel utólagos felturbózásával született, nem is az Oasis együttes műhelyében: az új Levellers-lemez nyitódala, a Happy Birthday Revolution az (Levellers-szerzemény persze, de nyilvánvaló Lennon-parafrázis)! Aztán mikor a második számban is tipikus lennonos torzítást kap Mark Chadwick (hú, majdnem Chapmant gépeltem tévedésből! Freud! Freud!) gitáros-énekes hangja, az ember már furcsákat kezd gondolni. Az első hagyományos Levellers-hangzásra emlékeztető szám a lemez negyedik dala, de utána sincs gyakran ilyen. Semmi kétség, ez a zenekar meg akar újulni, és ennek lehetőségeit puhatolja.

A nyolcvanas évek legvégén brightoni foglaltházakból indult Levellers-fiúk számára a Levelling The Land című második album hozta meg az áttörést 1991-ben: olyanok voltak, mintha a Waterboys fiatal kiadása lettek volna egy kis Clash-beütéssel, remek folk-punk, illetve folk-rock dalokkal, lázadó és lázító szövegekkel, csiricsáré - a punk és a hippi esztétikát keverő - ruhákban, frizurákkal. Következő albumaik mindegyikén akadtak remek pillanatok, de hiába voltak Európa egyik legkedveltebb koncertzenekara, a '91-es album színvonalát nem sikerült felülmúlniuk, nem sikerült továbblépniük. Az első évtizeddel együtt mindenestre a zenekar is lezárni kíván egy korszakot: az új albumon radikálisan visszaszorul a hegedű szerepe, fura énektorzítások és dalstruktúrák jönnek elő, több stúdióeffekt, programozott alapok, vonószenekar, beszűrődő dalfoszlányok, hangolás... Megijedni nem kell, aki eddig szimpatizált az Egyenlősítőkkel, remélhetőleg most is fog, és támogatja őket útkeresésükben (aminek első lépcsője egész jó eredménnyel zárult, hiszen jó dalokat írni nem felejtettek el)."



A számok:
1. Happy Birthday Revolution
2. Invisible
3. Weed That Killed Elvis
4. Edge Of The World
5. Do It Again Tomorrow
6. Walk Lightly
7. Voices On The Wind
8. Sold England
9. Modern Day Tragedy
10. Dreams
11. 61 Minutes Of Pleading
12. Red Sun Burns
13. Gold And Silver

Kód
http://tny.cz/93179e8a

Name *:
Email:
WWW: