Hétfő/Monday, 2017 Jún 26, 9:52:46
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
fisglass , stuar , studio_a , baljanMa itt jártak:
Levin, skz, galamb, dobitibi, tibuno1, osomfai, rigoboy, Gledix, kalmy, Fazék, zozo54, Chris, susdomes, topo, SzKarSz, BVITCH, gykrantz, roarrr, ama55, taddeo, Laosz, hocaapu, Joski, amsztel, larryz, fisglass, zozi6363, ols, csita63, kondasdiszno, vkb, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Január/January » 3 » Loreena McKennitt - The Mask and Mirror (1994) Quinlan Road
Loreena McKennitt - The Mask and Mirror (1994) Quinlan Road
8:46:10

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: World | Megtekintések száma: 1391 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 3
0
1  
A 2013 Augusztus 13-i bejegyzés frissítése.

Sok minden fér a világzene fogalomhalmazába, mind műfajilag, mind minőségileg. Amit populárisan világzenének neveznek, általában túl cukros, se ide, se oda nem illő muzsika olyan fülek számára, amiknek nincs konkrét, kialakult zenei gusztusuk.
Ez - hála érette az égieknek - távolról sem igaz a legjobbakra, az olyan művészekre például, mint Loreena McKennit.

Minden embert érnek kisebb-nagyobb tragédiák, mialatt végigtapos az életén, hol két lábbal, vasalt bakanccsal, hogy lábujjhegyen és mezítláb.
Igaz ugyan, hogy ez az album már megszületett, amikor megtörtént, de Loreena McKennit átélte a legvisszataszítóbb rémálmokat, amit az élet súghat a fejünkbe.

És itt a különbség művész és kontár között. Ezek súlyos szavak, de erről van szó: egy művész szellemi és lelki világa legalább olyan sokkal gyarapodik a lélekszorító tragédiáktól, mint a kellemes élményektől. Talán még többet is.
És ezt a művész felhasználja, még ha újra át is kell élnie az eseményeket.

Loreena McKennit korábbi albumaira is jellemző, hogy elkerüli az egyhangúság vermét, amibe a világzene legjobb képviselői is gyakran belecsúsznak.
The Mask And Mirror című albuma olyan változatos, mint maga a világ. Nem meglepő, hogy az album hosszú utazások alatt született az énekesnő fejében és ez az élmény érezhető is a zenéből.
Persze sokan tesznek hosszú utazásokat, mégsem csiholnak ki magukból egy köpetet sem, legfeljebb ha por megy a szájukba. Megint mások képesek egy szobában eltöltött élet közepette is világokat adni a halandóknak.

Az album leginkább a kelta érzést ülteti a hallgatóba. Nem szaladunk azonnal aranysarlóval fagyöngyöt vágni és imádni a természetet - bár bölcsebben tennénk -, de kétségtelen, hogy a hangulatot jól elkapja.
Annyira, hogy az egyik dal még egy Avalonról szóló filmből is visszaköszön.

Eddig jó, de még szó sem volt a nő hangjáról. Ha ilyen hangja volna a feleségemnek, még azt is élvezném, ha ordítozik velem. Egyebekről nem is szólva. Nem is tudom, ha a hegyi kristály bársonyba öltözne és meg tudna szólalni - Ja? És lenne fülem, hogy halljam -, talán neki lenne ilyen hangja. Vagy még neki sem.
Szóval Loreena McKennit a világzenészek közül is kiemelkedik, The Mask And Mirror című lemeze pedig képes elvarázsolni még akkor is, ha úszunk a realitásban. (Jónás Zsolt, ekultura.hu)A lemezen elhangzó számok:
1. The Mystic’s Dream
2. The Bonny Swans
3. The Dark Night Of The Soul
4. Marrakesh Night Market
5. Full Circle
6. Santiago
7. Cé Hé Mise Le Ulaingt / The Two Trees
8. Prospero’s Speech

Kód
http://pasted.co/b3729e05

2  

Kód
https://drive.highshare.com/index.php/s/PStz0azcPZF3OnJ

0
3  
smile

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]