Hétfő/Monday, 2017 Jún 26, 9:40:15
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Ma itt jártak:
Levin, osomfai, rigoboy, Fazék, SzKarSz, roarrr, ama55, Laosz, ols, kondasdiszno, Tibor43, dancsuj, hoppika, zokubizo, ap_small, tomo, fgmano, bernard, maedina, jeszenakjanos, MorseSB, jazola, Öcsibácsi, andor60, catfree, Petyko70, 2pumukli, isoprog, watabe, beida8, nemecsek, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » December » 31 » Luigi Boccherini - Sonates & Concertos Pour Violoncelle (2005) Alpha Records
Luigi Boccherini - Sonates & Concertos Pour Violoncelle (2005) Alpha Records
6:42:01

FLAC
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Klasszikus / Classical | Megtekintések száma: 853 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A 2011 Július 26-i bejegyzés frissítése.

"A 20. század nagyjából első két harmadát a kiemelkedő szólisták és karmesterek uralták, akik – bárhogy is nézzük – saját képükre alakították az általuk előadott műveket. Nem riadtak vissza attól sem, hogy belenyúljanak a darabokba és kisebb-nagyobb változásokkal „javítsanak” azokon. Valójában feldolgozások születtek egyszerű értelmezések helyett, ami nem is lett volna baj, ha sokan nem képzelik úgy, hogy ez az egyedül üdvözítő megoldás, különösen a régebbi korok rengeteg előadói szabadságot megengedő kompozícióinak esetében.
Az utóbbi évtizedekben azonban elterjedtté vált az eredeti kéziratok, első kiadású kották tanulmányozásának, a különféle autentikusnak tekinthető és kalóz kiadások összevetésének gyakorlata, mely a zeneelméleti kutatásokkal és rengeteg kísérletezéssel kiegészülve kifejezetten friss és gyönyörködtető koncertekhez és nagyszerű hangfelvételek megszületéséhez vezetett. A gondos előkészítésnek és az alázatos elmélyedésnek köszönhetően ráadásul, némileg ironikus módon, sokszor összehasonlíthatatlanul egyedibb értelmezések jöttek létre a romantizáló tradícióban fogantaknál.
Ezt a dicséretes hagyományt folytatja Bruno Cocset is, aki Luigi Boccherini csellószonátáinak és concertóinak felvételéhez nem csupán a korabeli dokumentumok segítségével igyekezett rekonstruálni a komponista saját maga által vezetett műjegyzékéből furcsamód kihagyott, ám kétségtelen szerzőségű kompozíciókat, hanem a tökéletes hangzás érdekében a cselló és a viola bastarda kombinálásával a magas fekvésekre írott passzusok felhangdús és tetszetős megszólaltatásához alkalmas hangszert is építtetett. Talán említenem is felesleges, hogy az eredmény egy kifogástalan és kizárólag szuperlatívuszokban magasztalható lemez.
Ezek az itáliai muzsika tündöklését a spanyol vidék ritmusaival és érzelmességével ötvöző kompozíciók minden valószínűség szerint a világlátott Boccherini legintimebb kompozíciói közé tartoznak, melyekben önnön lelkének legmélyét tárja elénk, Bruno Cocset és a Basses Réunies páratlan előadásában pedig feledhetetlen élményt nyújtanak. Még szerencse, hogy e CD meghallgatásával bármikor újra megélhetők a csoda és varázslat e nemes és lélekemelő pillanatai." (Galamb Zoltán, Ekultura.hu)

Előadók:
Les Basses Réunies
Bruno Cocset – szóló cselló

A lemezen elhangzó művek listája:
1-3. Concerto en la majeur
4-6. Sonate n°7 en si bemol majeur
7-9. Sonate en do majeur
10-12. Concerto en sol majeur
13-15. Sonate n°6 en la majeur

Kód
http://pasted.co/f81b78f6

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]