Csütörtök/Thursday, 2017 Jún 29, 1:29:30
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Ma itt jártak:
peterkova
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Május/May » 8 » Marc Bolan & T-Rex - Classic Marc Bolan & T-rex - The Universal Masters Collection (2004) Universal
Marc Bolan & T-Rex - Classic Marc Bolan & T-rex - The Universal Masters Collection (2004) Universal
6:54:59

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Pop | Megtekintések száma: 1403 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A 2012 Szeptember 16-i bejegyzés frissítése.

"Marc Bolan volt az első hímnős popsztár, az első, aki a fellengzős szórakoztatóiparból viccet csinált a tömegek számára. A hetvenes években többször volt a kislemez-listákon, mint David Bowie, sőt, többször, mint bárki más, Elvis Presley és Elton John kivételével.

Marc számos botrányos tévéfellépése között volt az, amikor egy ezüstösen ragyogó csillagon eresztették le a zsinórpadlásról, amikor egy hatalmas fehér hattyú szárnyainak bölcsőjében lebegett be, és amikor a padlóról emelkedett föl, egy kivilágított csillagra szögezve. Persze igazából a zene a lényeg. Hippi dalszövegei rendre csupa értelmetlen hangból és képből álltak, gitárjátékát a végtelenségig leegyszerűsítette és célirányossá tette.

Marc Feld 1947. szeptember 30-án született. Munkás életét férfi fotómodellként kezdte, először mint Toby Tiler, aztán mint Marc Bowland és végül Marc Bolan. Először 1965-ben bukkant fel a tévé képernyőjén a The Wizarddal egy sorozatműsorban, de még sok év telt el, mire komolyabban odafigyeltek e szépséges koboldra.

Marc rövid ideig kísérletezett a John's Children nevű ellentmondásos emlékű folkbandával, majd Tyrannosaurus Rex néven megalakította akusztikus duóját Steve Peregrine Took ütőssel, aki 1968-ban leszerződött Tony Visconti producerhez azzal, hogy a továbbiakban az EMI Regal Zonophone márkaneve alatt adják ki termékeiket.

Marc ilymódon még 1968. májusban fölkerült a kislemez-listára a hátborzongatóan turbékoló Deborah-val. Júliusban az albumlistát is bevette a My People Were Fair And Had Sky In Their Hair, Bu Now They're Content To Wear Stars On Their Brow-val, amely négy évvel később listavezető lett. Számos lemez és egy katasztrofális amerikai túra után leváltotta Tookot, Mickey Finn került a helyére. A nevet T. Rex-re rövidítette, s a felállás kibővült Steve Curry basszusgitárossal és Bill (Fifield) Legend dobossal.
A rákövetkező nagylemez, a T.Rex című hat hónapig maradt listán. Miután híressé tette nevét, Marc azontúl rúzst, fekete szemceruzát és sziporkázó arcfestéket használt. Immár sztár volt.
A "T. Rexsztázis" 1971. márciusban vetett szikrát a Hot Love-val, majd hamarosan - a már klasszikusnak számító Get It On-nal, a Jeepsterrel és a Telegram Sam-mel - fennen lobogott.

Marc életében a T.Rex utoljára a The Grooverrel került fel az első ötös listára. Legend helyett Davy Lytton dobolt és a banda kiegészült egy női háttérének-trióval és még egy gitárossal, Jack Greennel. A termék a színpadiasan buja Teenage Dream volt, az élen a márkajelnek számító dugóhúzófürtöket ezúttal nélkülöző, de változatlanul babaszerű Marc Bolannel.

Visconti, Finn és Green magára hagyta Marcot, hadd csapkodjon az új irányba, amely néhány hepehupával később megteremtette az I Love The Boogie félsikerű kislemezt. A szerző erősen küzdött, hogy kimásszon a könnyűsúlyú tiniszórakoztatóskatulyából, amely rázárult. Önparódiába süllyedt, búskomor lett és kábítószerre adta a fejét, meghízott és remeteéletet élt Gloria Jones énekesnővel és közös gyermekükkel, Rolannel.
Furcsamód épp akkor tűnt úgy, hogy Marc karrierje újjáéled, amikor az a fa (amelyre 1977-ben Marc Mini Morrisa föltekeredett) fatálisan közbelépett. Épp azidőtájt fejezett be egy heti tévésorozatot, a "Marc"-ot és az új turné, amelyen a The Damned volt az előzenekar, ugyancsak tetszett a közönségnek. Visszanyerte mid külsejét, mind alkotóerejét, szemlátomást legyőzte személyes démonait. A hívek tábora vígaszt találhat abban, hogy halála pillanatában csillaga ismét emelkedőben volt. Mint a mostani tévés farmerhirdetés tanusítja, Marc Bolan sokféleképpen él tovább és ez még sokáig így marad." (passzio.hu)

A számok:
01. Get It On
02. Rip Off
03. Hot Love
04. A Beard Of Stars
05. Ride A White Swan
06. Jeepster
07. Planet Queen
08. Debora
09. Child Star
10. Strange Orchestras
11. The Wizard
12. One Inch Rock
13. Woodland Bop
14. Cosmic Dancer
15. Life's A Gas

Kód
http://tny.cz/51da4f09

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]