Péntek/Friday, 2024 Ápr 19, 1:43:04
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » November/November » 24 » Martin Scorsese Presents The Blues Vol 12 - Stevie Ray Vaughan (2003) The Island Def Jam Music Group
Martin Scorsese Presents The Blues Vol 12 - Stevie Ray Vaughan (2003) The Island Def Jam Music Group
12:42:47

on Grooveshark
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Blues | Megtekintések száma: 2005 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
A 2012. Április 3-i bejegyzés frissítése.

"Stevie Vaughan 1954. október 3-án született egy muzikális családban, a texasi Dallasban. Bátyja, Jimmie - aki természetesen szintén zenész - a Fabulous Thunderbirds-nek a gitárosa. Stevie Ray, három és fél évvel idősebb bátyja lemezgyűjteményét hallgatva ismerkedett a zenével.
Albert King, Otis Rush, Albert Collins és Lonnie Mack zenéjét kedvelte leginkább ebben az időben, s nyolc évesen már ő is gitározott. Még szinte gyerek, amikor először a Chantones-ban, majd később a Cream hatása alatt álló Blackbird együttesben játszik. Az iskolából 17 éves korában kimaradt, csakhogy gitározhasson egy Nightcrawlers nevű bandában, melytől felvettek ugyan egy lemeznyi anyagot Los Angelesben, de "elfelejtették" megjelentetni.
1974-77. között a Cobras zenekarnak volt a tagja, majd saját csapatot alakított Triple Threat Revue néven. A társai között találjuk W. C. Clark gitárost és Lou Ann Barton énekesnőt, de ez az összetétel sem bizonyult tartósnak.
Aztán 1979-ben létrehozta a már széles körben ismertté váló együttesét, a Double Trouble-t - természetesen új tagokkal. Nevüket egy Otis Rush dal címéből kölcsönözték. A basszusgitáros Tommy Shannon (ex-Jonny Winter) a dobos pedig Chris "Whipper" Layton (ex-Greazy Brothers) volt.
A CBS producere John Hammond figyelt fel rájuk. Zajos sikert arattak 1982. áprilisában a Montreux-i Jazz fesztiválon. Természetesen egy olyan profinak, mint David Bowie is rögtön megakadt a szeme a gitároson. Felkérte, hogy játsszon új albumán a Let's Dance-en. Stevie elvállalta, de turnéra nem ment Bowie-val, inkább stúdióba vonult és elkészítette a Texas Flood című albumát - John Hammond segítségével - amit 1983-ban adtak ki. A lemez megjelenése után a rajongótáboruk egyre nőtt.
Az 1984-es Couldn't Stand The Weather című LP-jét, Jimi Hendrix emlékének szentelte. Ez lett az első platinalemeze! Stevie feldolgozta rajta Hendrix híres Voodoo Chile című kompozícióját, valamint Jimmy Reed: Tin Pan Alley-ét, káprázatos technikával, megkapó érzelemgazdagsággal.
A Soul To Soul című nagylemezén a saját számok mellett ismét találunk egy jól sikerült feldolgozást, Willie Dixon: You'll Be Mine című dalát. Érdekesség még, hogy Reese Wynons billentyűs játékával, új színekkel gazdagodott a hangzásuk. Az 1986-os dupla Live Alive LP után a kritika az 1980-as évek Johnny Winterének nevezte. A lemez tartalmazza az egy évvel korábbi Montreux-i Jazz Fesztiválon rögzített számokat is. A szakmai elismerést jelzi, hogy az 1989-es In step című album zenei anyagát Grammy díjjal jutalmazták.
1990-ben a Vaughan fivérek közös korongot jelentettek meg, a Family Style-t, azután váratlan, tragikus esemény történt! 1990. augusztus 27-én Stevie Ray Vaughan, Eric Claptonnal koncertezett Visconsin-ban, de a csapat tagja volt még Robert Cray és Buddy Guy is. Utolsó számként a Sweet Home Chicago című kedvelt opust játszották, visszafogottan vagy húsz percben. Buddy Guy később azt mesélte, hogy hihetetlen volt, ahogy Stevie gitározott.
A fellépés után Vaughan, a bátyjával és a sógornőjével együtt sietett volna vissza Chicagóba. Négy helikopter várakozott a közelben, de már nem volt üres hely egyiken sem. Azt tervezték, hogy így később mennek, de jött valaki, hogy van még egy hely! A sors úgy akarta, hogy az a hely Stevie Ray Vaughané legyen. Éjszaka háromnegyed egykor sűrű ködben szállt fel a helikopter, s percek múlva East Troy közelében egy hegyoldalnak ütközve lezuhant. Vaughan-on kívül, a gépen lévő mind a négy személy életét vesztette.
Buddy Guy ezekkel a szavakkal emlékezett rá: "Stevie volt a legjobb barátom és a legjobb gitáros, akit valaha hallottam". Neked elhisszük Buddy!" (Géczi László, harmonet.hu)


A számok:
1. Slide Thing
[Live]2. All Your Love I Miss Loving
[Live]3. Pride and Joy
4. Dirty Pool
5. Texas Flood
6. Hug You, Squeeze You
[Live]7. The Things (That) I Used to Do
8. Honey Bee
9. Give Me Back My Wig
10. The Sky Is Crying
[Live]11. Look at Little Sister
12. Empty Arms
13. Come on, Pt. 3
14. Ain't Gone 'N' Give Up on Love
[Live]15. Mary Had a Little Lamb [Live][#]
16. Leave My Girl Alone

Kód
http://tny.cz/083a3d45

Name *:
Email:
WWW: