Csütörtök/Thursday, 2017 Jún 29, 2:59:03
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Ma itt jártak:
Levin, Gyulam, studio_a, peterkova
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » December » 1 » Miriam Makeba - The Guinea Years (2001) Stern's Music Records
Miriam Makeba - The Guinea Years (2001) Stern's Music Records
11:29:58

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: World | Megtekintések száma: 309 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
Miriam Makeba (1932-2008) Johannesburgben született. Énekesi pályafutása az 1950-es években kezdődött, de az igazi sikert akkor érte el, amikor 1959-ben az Egyesült Államokba ment, és szerepet vállalt Lionel Rogosin amerikai rendező Jöjj vissza, Afrika című apartheid-ellenes dokumentumfilmjében. Amerikai karrierjét Harry Belafonte egyengette, így váltak világhírűvé olyan, dél-afrikai motívumokra épülő dalai, mint a Pata Pata, a The Click Song vagy a Malaika. 1966-ban Grammy-díjat kapott Belafontéval közös albumáért. Közben a pretoriai fajüldöző rezsim 1963-ban megfosztotta őt dél-afrikai állampolgárságától és megtagadta tőle a hazatérés lehetőségét, miután az énekesnő az ENSZ-ben tanúskodott az apartheid-rendszer ellen. Kilenc különböző útlevele volt és tíz ország ajándékozta meg tiszteletbeli állampolgársággal.
Makeba számára a művészet és a szabadság melletti harcos elkötelezettség elválaszthatatlan lett. 1968-ban az Egyesült Államokban is "feketelistára" került, miután házasságot kötött Stokely Carmichael-lel, a radikális Fekete Párducok (Black Panthers) polgárjogi mozgalom vezetőjével. Innentől kezdve elsősorban Afrikában, Európában és Dél-Amerikában lépett fel. Az 1970-es évek végén Magyarországra is eljutott, a Budai Parkszínpadon lépett fel, lányával, Bongival együtt, aki 1985-ben meghalt. Ott volt az évszázad bokszmérkőzését, az 1974-es Muhammad Ali - George Foreman világbajnoki döntőt kísérő koncerten, 1987-ben pedig együtt turnézott Paul Simonnal, aki Graceland című albumát illegalitásba kényszerült dél-afrikai muzsikusokkal készítette el. Azokban az években Guinea ENSZ-küldötteként is dolgozott. 1990-ben Nelson Mandela vette rá, hogy térjen haza. Két évvel később egyik főszereplője lett az 1976-os vérbefojtott sowetói lázadásról szóló filmnek, a Sarafinának. 2000-ben ismét Grammy-díjat kapott Homeland című albumáért a "világzene" kategóriában. (hvg.hu)

1968-ban Makeba, mivel akkor még hazájába nem térhetett vissza, átmenetileg Guineában élt, ahol helyi muzsikusok közreműködésével készítette az ezen a lemezen hallható felvételeket is.

A számok:
1 Teya Teya
2 L´Enfant Et la Gazelle
3 Milele
4 Amampondo
5 Toure Barika
6 Lovely Lies
7 Africa
8 Maobhe Guinee
9 Jeux Interdits (Forbidden Games)
10 West Wind Unifications
11 Dakhla Yunik
12 Teya Teya (alternate Version)
13 Djuiginira
14 Malouyame
15 Kadeya Deya
16 Sekou Famake

Kód
http://tinyurl.com/mirimake

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]