Hétfő/Monday, 2023 Jún 05, 8:42:05
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika


Jelen vannak:
Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Október/October » 6 » Natalia M. King - Fury And Sound (2003) Universal Records France
Natalia M. King - Fury And Sound (2003) Universal Records France
6:44:32

320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: ??? | Megtekintések száma: 544 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 2
1 Levin  
0
Hosszú és változatos utat tett meg az 1962-ben született Natalia M. King, míg 1998 júniusában Párizsban letelepedett. Dominikai szülők gyermekeként látta meg a napvilágot 1969-ben, Brooklyn latin negyedében, anyja a bátyával egyedül nevelte, és csak tinédzserkorában sikerült kitörniük e gettóból. Rochesterbe költöztek, a főiskolán szociológiát és középkori történelmet tanult, plusz a humanista John de Salsbury-ről írta szakdolgozatát. De aztán innen is tovább állt, és példaképeihez, Jack Kerouachoz, William Burroughshoz, Robert Johnsonhoz hasonlóan nyakába vette a földrészt. Kései hippiként becsavarogta az Egyesült Államokat, közben elidőzött néhány vonzóbb helyen, a Grand Canyonban, Oregonban, Seattle-ben és Alaszkában, mígnem Los Angelesben állapodott meg. Közben alkalmi munkákból tartotta fel magát, volt gyári munkás, pizzafutár, taxisofőr és adománygyűjtő, s csak az Angyalok Városába érkezve határozta el, hogy a zenére teszi fel az életét.

A nagy R 'n B/hiphop hegemónia közepén itt, LA-ben fedezte fel szülei generációjának zenéjét, Jimi Hendrix, Tom Waits, a Doors, a CSN & Y, Otis Redding és Aretha Franklin univerzumát. "Nem hiszek a faji és generációs különbségekben, miként az úgynevezett társadalmi-etnikai hagyományokban sem. Amit tudok: Hendrix refrénjei univerzálisak és halhatatlanok. Ahogy Janis Joplin hangja is" - nyilatkozta utóbb. Ehhez a zenei univerzumhoz jött évekkel később Eric Dolphy, Ornette Coleman és Nusrat Fateh Ali Khan világa.

Öt évet töltött Natalia Los Angelesben, jobbára a Mojo Monks nevű nyers, formabontó bluestrióban énekelt és gitározott. Aztán egyre szűkebbnek érezte maga körül a levegőt, és 1998 júniusában úgy döntött, ugrik egy nagyot az ismeretlenbe - átrepült Európába, Párizsban telepedett le. Egyrészt szeretett volna szembesülni a mítosszal, hogy a francia főváros mindig is szívélyesen fogadta a fekete amerikai jazz- és bluesmuzsikusokat, mint tette az ötvenes-hatvanas években például Miles Davisszel, James Baldwinnal, Chester Himesszal, Willie Dixonnal, másrészt mert Párizs igazi gyűjtőhelye a világ minden tájáról érkező zenészeknek. A sors kiszámíthatatlansága, hogy a bő választék ellenére partnerei azóta is őshonos franciák.

Párizsban gyakorlatilag előröl kezdett mindent, másfél évbe telt, míg a metróaluljárókból a Bastille tér környéki bárokon és a La Fleche d'Or színpadán át a Canal+ kamerái elé került, és míg 1999 októberében az Olympiában ő melegítette a közönséget Diana Krall koncertje előtt. (Jávorszky Béla Szilárd)

A számok:
01. Grab a Hold 2:32
02. Before 7:27
03. Lila 4:28
04. Fury and Sound 8:27
05. Love Isc 4:56
06. Dive 7:00
07. Let It All 2:16
08. Carry On 9:38
09. Senses 6:59
10. Come Rest 10:46

A zenészek:
Natalia M. King - vocals, acoustic guitar
Pierre Crosnier - guitars
Solange Minali-Bella - cello
David Granier - drums

Kód
http://pasted.co/a790280b

2 Levin  
0
Ajánlom figyelmetekbe Natalia nagyon jó jazz lemezét is.

Name *:
Email:
WWW: