Vasárnap/Sunday, 2017 Máj 28, 3:54:13
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Asrom , gelazso , roussosMa itt jártak:
Levin, galamb, tibuno1, osomfai, KTib962, pepofec, rigoboy, Gledix, zozo54, vpetti, Yes, susdomes, Laosz, Oldbear, Tanabaj, lopakodo, DNS07, Rafiki, Mogorva, ols, Gaba, kuttyt, royalzene, csita63, zsoltzsolt, jazzmanus, jeles, balini, Asrom, qwert, hoppika, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2017 » Január/January » 11 » Neil Young & Crazy Horse - Rust never sleep (1979/1994) Reprise Records
Neil Young & Crazy Horse - Rust never sleep (1979/1994) Reprise Records
1:21:11

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 1148 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 3
0
1  
A 2013 Április 30-i bejegyzés frissítése.

A Rolling Stone magazin 1979-ben az év albumának választotta, 2003-ban a minden idők 500 legjobb albumán pedig a 350. helyre sorolták.
Az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat négyszáznegyvennegyedik lemeze.

"1979 nyara - ez már közelmúlt. A Csillagháború csuklyás legénysége egész napos megfeszített munkával építi fel a színpadot. Minden gigantikus, kolosszális, minden, amit felhordanak, emberfeletti méretű. A középpontban egy mikrofonállvány - kilenc méter magas. A háttérben 12 méter magas konténerek tornyosulnak. A közönség lélegzetvisszafojtva várja a koncert kezdetét. A műszaki személyzet leemeli az egyik konténer tetejét, félhomály van. A technikusok munkája nyomán kibomlik a konténerből az egyik erősítő. Korai Fander konstrukció - csak éppen mintegy tizenkétszeres nagyításban. Csend van, aztán agyszerre valaki felsikolt. Ő látta meg először. Az erősítő tetején embriópózban, összegömbölyödve fekszik az énekes, akiért ma itt több ezren összegyűltek: a megújhodott Neil Young. Újra csúcson, újra a magasban. Jelképesen is. Újabb jelkép: az embrió világa jön. Young ismét, ki tudja hányadszor születik. Felül az óriás erősítő tetején, kezében akusztikus gitár, harmonika. A közönség zúg, tombol. Kezdődik a koncert.

Az "akusztikus" Neil Young jelentéktelennek, aprónak tűnik az óriás konténerek között - ez akár jelkép is lehet. A show-business egyre nyomasztóbb, egyre kegyetlenebb követelményei és törvényei, a teljesítésükhöz, kielégítésükhöz szükséges technikai eszközök szinte már ellenőrizhetetlen túlburjánzása - s köztük az ember, aki eltörpül abban az óriási gépezetben.

Négy dalt ad elő egymagában, aztán néhány pillanatra újra a technikusoké a terep. Három újabb óriás erősítő szabadul ki konténerfogságából. Az erősítők előlapjába ajtókat vágtak most ezeken az ajtókon robban a színpadra a három Crazy Horse-fiú: Sampedro, Molina és Talbot. Csatlakoznak a showhoz, és ami ettől kezdve a színpadon történik, az maga a színtiszta rock." (passzio.hu)

Az album felvételei a koncerten készültek, némi stúdió utómunkálatokkal.A számok:
Első (akusztikus) oldal
1. My My, Hey Hey (Out of the Blue) Neil Young, Jeff Blackburn 3:45
2. Thrasher Neil Young 5:38
3. Ride My Llama Neil Young 2:29
4. Pocahontas Neil Young 3:22
5. Sail Away Neil Young 3:46

Második (elektromos) oldal
1. Powderfinger Neil Young 5:30
2. Welfare Mothers Neil Young 3:48
3. Sedan Delivery Neil Young 4:40
4. Hey Hey, My My (Into the Black) Neil Young 5:18

0
2  
A zenészek: Neil Young — vocals, guitars, harmonica, organ, percussion; Frank "Poncho" Sampedro — electric guitar, backing vocals on side two; Billy Talbot — bass, backing vocals on side two; Ralph Molina — drums, backing vocals on side two; Nicolette Larson — vocal on "Sail Away"; Joe Osborn — bass on "Sail Away"; Karl T. Himmel — drums on "Sail Away".

Kód
  http://tinyurl.com/jbldrhr

0
3  

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]