Péntek/Friday, 2017 Ápr 28, 11:10:53
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
StatisztikaOnline összesen: 31
Vendég/Guests: 28
Tag/Users: 3
luji , Alaptolma , 2bears


Ma itt jártak:
Levin, skz, osomfai, KTib962, pepofec, Fazék, Yes, susdomes, topo, Laosz, DNS07, larryz, Mogorva, ols, kuttyt, kondasdiszno, Tibor43, siposl, ZOSO1968, avakum, Joebelo, branko64, ap_small, Pityu, biril, bujdoso, zolhat, vipe5417, Gandhi, abraka, maedina, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2013 » Október/October » 1 » Nem nősülök soha! Kiss Manyi és Latabár Kálmán slágerei (2000) Rózsavölgyi
Nem nősülök soha! Kiss Manyi és Latabár Kálmán slágerei (2000) Rózsavölgyi
5:23:22
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Sanszon/Chanson | Megtekintések száma: 1857 | Hozzáadta: larryz
Hozzászólások összesen: 1
1  
Az elmúlt évszázad két hallatlanul népszerű színművészének állít emléket ez a zenei összeállítás, melyre "normál" lemezekről illetve filmekből válogattak össze vidám nótákat.

Kiss Manyi (Magyalóna, 1911. március 12 - Budapest, 1971. március 24.). Erdélyben, Kolozsvárott lépett először színpadra 1926-ban. 1928 és 1932 között Miskolcon és Szegeden játszott. 1934-ben azonban már Budapesten vállalt kisebb-nagyobb szerepeket. A harmincas évek végén szerződött a Fővárosl Operettszíházhoz, ahol éppen Latabár Kálmán partnereként válhatott a közönség kedvencévé. Főként operettek szubrett és komikai figuráit játszotta. 1943-ban már a Vígszínházban szerepelt, ahol Eisemann Mihály Fekete Péter c. vígjátékában aratott kiugró sikert. 1953-ig volt e színház tagja, majd átszerzódött a Madách Színházhoz, amelynek haláláig tagja maradt. Kiváló jellemábrázoló, különös tehetségű, sokoldalú művész volt. Eleinte szinte kivétel nélkül vígjátéki feladatokat oldott meg, amellyekben könnyedségével, temperamentumával, muzikalitásával és tánckészségével a kritikusokat és pályatársait is lenyűgözte. Drámai érzéke fokozatosan bontakozott ki. 1936 óta rendszeresen játszott filmekben is, és a magyar televíziózásnak is egyik sztárja lett. Jászai- és Kossuth-díjat kapott, érdemes és kiváló művész volt.

Latabár Kálmán (Kecskemét, 1902. november 24. - Budapest, 1970. január 11.) hírneves színészdinasztia tagja volt. A mesterséget Rákosi Szidi színiiskolájában sajátította el, majd 1922-ben a Várszínházban lépett először színpadra. 1923-ban a Budai Színkőrben is szerepet kapott. majd a következő évben a Fővárosi Operettszínházhoz szerződött. 1928 és 1931 között Árpád öccsével artistaként járta be Európát, még Dél-Afrikába is eljutott. Hazatérve a Magyar Színház. majd a Royal és a Vígszínház hívta meg. de rendszeresen szerepelt a Moulin Rouge mulató revüíben is, sőt - ugyancsak Árpád testvérével - sikerrel játszott a Theater tan der Wienben és (Max Reinhardtnál) a berlini Grosses Schauspielhausban. A harmincas évek közepétől kezdve szinte valamennyi pesti színháznál fellépett vendégként, de állandó szerződéssel a Fővárosi Operettszínházhoz tartozott, melynek haláláig tagja maradt. Latabár Kálmán egyéni humorú, kitűnően táncoló és éneklő komikus volt. A háború előtti filmekben elsősorban epizód- vagy mellékszerepeket alakított, a háború után mintegy tíz évig pedig már főszerepeket játszott (főleg bohózatokban). Ezekben az években "Latyi" az ország legnépszerűbb komikusának számított. Kossuth-díjat kapott, érdemes és kiváló művész volt.
Tracklist:

01. A szádat, a szádat - Kiss Manyi és Latabár Kálmán
02. A marcipán az életben - Kiss Manyi
03. Hallod, te ló - Latabár Kálmán
04. Csak egy cö betű - Kiss Manyi
05. Mámorba, táncba szédülünk - Latabár Kálmán
06. A szívemben titokban - Kiss Manyi és Karády Katalin
07. Éjjel a ligetben - Latabár Kálmán, Fejes Teri
08. Szamba - Kiss Manyi
09. Én legszívesebben ma lefeküdnék - Latabár Kálmán, Fejes Teri
10. Grönland táján - Kiss Manyi
11. Én nem tudom már, hogy minek becézem - Latabár Kálmán
12. Jaj, de jó a habos sütemény - Kiss Manyi
13. Egyedem, begyedem - Latabár Kálmán, Salamon Erzsi
14. Tiroli boci - Kiss Manyi
15. Én minden nőnek tetszem - Latabár Kálmán
16. Kelemen - Kiss Manyi, Kazal László
17. Fodros szoknya van a kicsi Katikán - Latabár Kálmán
18. Csetneki csikós - Kiss Manyi, Lantos Olivér
19. Nem vagyok én az már aki voltam - Latabár Kálmán
20. Két napot ültem az egyesben - Latabár Kálmán
21. Kis csónakom a Dunán lengedez - Latabár Kálmán, Fejes Teri
22. Nem nősülök soha - Latabár Kálmán


Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]