Vasárnap/Sunday, 2017 Máj 28, 5:40:12
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
tibuno1Ma itt jártak:
Levin, tibuno1, rigoboy, susdomes, Laosz, yoda, zolik, Ubiusz, manci2ka, Crimson
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » Március/March » 28 » Nick Drake - Pink Moon (1972/1990) Island Records
Nick Drake - Pink Moon (1972/1990) Island Records
8:21:15
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Folk and Traditional Music | Megtekintések száma: 775 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 3
1  
"Nick Drake 1948-ban született Burmában, bár még egészen kicsit volt, amikor családjával visszatelepült Angliába. Zeneszeretetét szüleitől, főleg édesanyjától örökölte, korán elkezdett saját szerzeményeivel bíbelődni. Kicsit idősebb fejjel is rendes szakma helyett inkább a gitárjával foglalkozott, egyetemen töltött esztendői alatt pedig jobban érdekelte a marihuána, mint a tankönyvek. A tápláló szellemi közeget végül a zenészi karrier kedvéért hagyta ott, igaz, amekkora volt a hite, legalább akkora a sikertelensége is. A mindössze húsz éves kora körül elkészített, 1969-es Five Leaves Left című bemutatkozás, valamint az egy esztendővel későbbi Bryter Layter, noha ma már remekművekként tartjuk őket számon, a maguk idejében nem sok ember tetszését nyerték el, és bár emiatt mind a rossz marketing, mind pedig a hűvös sajtóvisszhang is okolható, azért egy kis önsorsrontás is beférkőzött a képbe: Drake egy idő után sem koncerteket, sem interjúkat nem volt hajlandó adni, és még a legcsekélyebb negatív visszajelzésre is remeteszerű visszahúzódással reagált. A saját tehetségével tisztában lévő, ám sikerre képtelen Drake 1971-re már annyira maga alatt volt, hogy orvosi segítségre szorult: depressziót diagnosztizáltak nála, ám a számára felírt gyógyszerek csak a vonatjegyét váltották meg a túlvilágra.' (Judák Bence, recorder.blog.hu)

Nick Drake harmadik, s egyben utolsó albuma az 1972-ben megjelent Pink Moon. Drake dalainak hatásáról olyan művészek is megemlékeznek, mint Norah Jones, Katie Melua, Jack Johnson, a R.E.M. gitáros Peter Buck vagy a Blur-ből Graham Coxon.
Csak érdekességként: A Pink Moon lemezt 2003-ban a Rolling Stone magazin minden idők 320. legjobb lemezének választotta.

A számok:

1. Pink Moon
2. Place to Be
3. Road
4. Which Will
5. Horn
6. Things Behind the Sun
7. Know
8. Parasite
9. Free Ride
10. Harvest Breed
11. From the Morning

Kód
http://tny.cz/0fefa337

2  
Köszönöm music

0
3  
Szívesen

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]