Péntek/Friday, 2017 Jún 23, 9:42:36
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
vipe5417 , smulan , Csokis , nordea , larryz , JambyMa itt jártak:
Levin, osomfai, rigoboy, Gledix, kalmy, DArdanella, gykrantz, roarrr, Jamby, Laosz, hocaapu, DNS07, larryz, ols, Tibor43, Santi_tata, avakum, Wolawola, nagyboti, ap_small, hydroregia, Pityu, simplysteve, ek1960, vipe5417, Nagys, tomo, fgmano, maedina, MorseSB, catfree, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » Január/January » 21 » Oregon - In Stride (2010) C.A.M. Jazz
Oregon - In Stride (2010) C.A.M. Jazz
1:22:50
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 574 | Hozzáadta: gykrantz
Hozzászólások összesen: 2
1  
Az Oregon az a zenekar, amelyet valóban nem kell bemutatni, hisz zenetörténetet írt hosszú fennállása során a világ egyik legnevesebb akusztikus jazz kvartettjeként. A több mint 37 éve fennálló zenekar a világ legnevesebb koncerttermeiben (Carnegie Hall, Lincoln Center, Berlin Philharmonic Hall, Mozartsall) és a legszínvonalasabb jazz fesztiválokon (Bécs, New York, New Port, Paris, Berlin, Montreux) is fellépett. Utazásaik során a világ öt földrészén adtak már koncerteket. Indiában éppen olyan jól ismerik őket mint Ausztráliában.
Az Oregon 1960-ban kezdte meg pályafutását, amikor az University of Oregon egyetem két zenei szakos hallgatója, a zongorista Ralph Towner és a bőgős Glenn Moore barátságot kötött, és elkezdtek együtt zenélni. A 60-as évek végén mindketten Európában folytatták tanulmányaikat: Ralph Towner Bécsben klasszikus gitárt, Moore Koppenhágában klasszikus bőgőt.
1969-ben New Yorkban a Weather Report és a Mahavishnu Orchestra tagjaival zenéltek együtt. A 69-es Woodstocki fesztiválon fellépett a folk énekes Tim Hardin, akinek kísérő zenekarában a Paul Winter Consortban játszott Towner és Moore is. Egy lemezt készítettek Tim Hardinnal, ahol találkoztak a szitáros-ütős Collin Walcottal. Hárman nemsokára megismerték az oboás Paul Mc Candlesst, aki a Manhattan Scool of Music egyetemen tanult.
Összeállt a legendás kvartett, akik tehát mindannyian a komolyzene felől érkeztek a jazzhez, beleépítve muzsikájukba az indiai és a brazil etnozenét is. 1971-ben volt az első koncertjük Oregon néven, és azonnal elnyerték a közönség tetszését. Zenéjükben mindenki megtalálja azt a réteget, amit nagyon szerethet: a szép dallamot, a rafinált ritmust, a klasszikus zenei építkezést, a virtuozitást, az egymásra figyelő magas szintű kamarazenélést. (a38.hu)
Kedves Gykrantz, köszönjük a lemezt!


A zenészek: Paul McCandless: oboe, English horn, soprano saxophone, flutes; Ralph Towner: classical, 12-string and synth guitar, piano; Glen Moore: double-bass; Mark Walker: drums, hand percussion.

A számok:
01. Hop-To-It
02. As She Sleeps
03. Naçao; Summer's End
04. Summer's End
05. On the Rise
06. Glacial Blue
07. Aeolus
08. Song for a Friend
09. Petroglyph
10. The Cat Piano
11. In Stride

Kód
http://tny.cz/0c86db92

2  
A komoly zene megkedveltetésére különleges lehetőséget kínál az Oregon zenéje azok számára is, akik inkább csak a jazz rajongói. Ez visszafelé is igaz. Vajon az Oregon benne van-e a "komolyzenei" tanulmányokat folytató zenészjelöltek tananyagában? Bátran ajánlom, ha eddig erre senki sem gondolt.

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]