Hétfő/Monday, 2017 Máj 29, 4:53:23
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Levin , MexMa itt jártak:
Levin, Laosz, Gyulam, Rafiki, nagyboti, biril, isoprog, Crimson, SumiSky, juanefe, Mex, abtin
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Szeptember/September » 12 » Osibisa - Welcome Home (1975/1997) Island/Red Steel
Osibisa - Welcome Home (1975/1997) Island/Red Steel
7:09:01
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Folk-rock | Megtekintések száma: 1536 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A 2011 Augusztus 29-i bejegyzés frissítése.

Az Osibisa szó Ghanában azt jelenti: boldog életérzésbõl fakadó keresztezett ritmus. Egy Teddy Osei nevû fekete fiatalember szülõhazájában, Ghanában a The Comets nevû zenekarban játszott fuvolán és szaxofonon. Megnyertek egy fesztivált, és jutalmul a ghanai kormánytól zenei ösztöndíjat kapott a londoni College. of Music-ba. Ott találkozott Sol Amarfió-val, a kameruni származású dobossal és zenekart alapítottak. Bevették a bandába Ted öccsét, Mac-et is, és négy másik fekete zenésszel 1971-ben megalapították az Osibisa együttest.
Elsõ lemezüket az MCA cégnél vették fel 1971-ben és akkori nyilatkozataik szerint maguk is meglepõdtek, amikor az egész világon felkerültek a slágerlistákra. Különleges, keresztezett afrikai és karib-tengeri muzsikát játszottak, mindent felhasználtak a rock, a dzsessz és a blues elemeibõl.
Igazi hangjukat második nagylemezükön, a Magyarországon is közismert Woyaya albumon találták meg, amely azóta is klasszikus, stílusirányzatot alapító lemeze az afro-rock irányzatnak. A Woyaya jövedelmébõl megalapították az Osibisound nevû céget. Reklámozták magukat Tokiótól Los Angelesig, éjjel-nappal turnéztak és ez - más zenekarokhoz hasonlóan - náluk is áldozatokat követelt. Három zenekari tag visszalépett a nyugalmasabb családi életbe. Új szerzõdést kötöttek, a Warner Brothers Records-nál vették fel az akkoriban nálunk is népszerû Happy Children LP-t és az Osibirock-ot, amely hullámvölgyet jelentett. Ez lett elsõ lemezük, amely nem került fel a slágerlistákra.
A közönség a személyi változásoknak, az együttes pedig a hanglemeztársaság hibájának tudta be az átmeneti sikertelenséget. Új céghez, a Bronze Records-hoz szerzõdtek 1976-ban. Õk dobták piacra a Welcome .Home címû lemezüket, amely minden kétséget eloszlatott és a megújult Osibisa legjobb lemezének tekintették a kritikusok. A lemez nyitó száma, a Sunshine Day, éllovas lett a slágerlistákon. Ebben az idõben vettek részt Nigériában az Afrikai Mûvészek II. Világfesztiválján, ahol egy sportstadionban 60 ezres közönség elõtt adtak gálaestet. A Dance the Body Music címû számmal 1977-ben újra a sikerlistákra kerültek, majd felvették a londoni Royal Festival Hall-ban régen várt élõ dupla albumukat, a Black Magic Night-ot (Mágikus Fekete Éjszaka), amely aztán Magyarországon is megjelent.
1977 júniusában Magyarországra is eljutottak. Magától értetõdõ természetességük, meleg, az elõadói jókedvet és boldogságot sugárzó interpretációjuk mindenhol elérte sikerét. Az Osibisa sajátos színfolta '70-es évek zenei palettáján. (ittvanminden.hu)

A dalok:
1. Sunshine Day
2. Welcome Home
3. Densu
4. Chooboi
5. Do It
6. Right Now
7. Seaside Meditation
8. Uhuru
9. Kolomashie


Kód
http://pasted.co/995379cd

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]