Csütörtök/Thursday, 2017 Jún 29, 4:54:35
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
bambi , larryz , sgaborMa itt jártak:
Levin, galamb, dobitibi, osomfai, rigoboy, kalmy, Fazék, DArdanella, zozo54, stevehu03, Alaptolma, gykrantz, roarrr, ama55, pajapila, Laosz, hocaapu, Gyulam, DNS07, larryz, ols, Deodato, kondasdiszno, Tibor43, kispaszuly, kuckó, ZOSO1968, Asrom, Santi_tata, mohawk, qwert, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » December » 1 » Pál Utcai Fiúk - Ha jön az álom (1990/2009) Megadó Kiadó
Pál Utcai Fiúk - Ha jön az álom (1990/2009) Megadó Kiadó
3:48:39

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 1193 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 5
0
1  
A 2013 Április 3-i bejegyzés frissítése.

Az 1983-ban alakult zenekar egy szigetszentmiklósi garázssorról indult. A lakótelepi suhancok - Leskovics Gábor (ének, gitár), Vereckei Csaba (ének), Plausin György (gitár), Zelenák Tibor (dob) és Turjánszki György (basszusgitár) - úgy döntöttek, hogy nem kukaborogatással múlatják fiatal éveiket a betonrengetegben, hanem zenekart alapítanak. Egy-két akkordot már ismertek, úgyhogy csak le kellett osztani a szerepeket: ki lesz a dobos, ki a basszusgitáros és ki fog énekelni. Aztán találtak egy garázst próbahelynek, és mikor Zelenák Tibor 500 forintért megvette első dobszerkóját, már egészen biztosak voltak benne, hogy ez a zenekar valóban zenekar lesz egyszer.
1984-ben megérkeztek a lányok a csapatba: Rács Erika és Potondi Anikó személyében. Kiegészültek Bárány Tamás gitárossal, mert a kezdeti lelkesedés nem tartott ki minden tagnál. Vereckei és Plausin hamar kimaradtak a közös zenélésből.
1985-ben már túl volt a csapat az első koncerteken. Ekkor még az volt a koncepció, hogy minden bulira más nevet találtak ki, így volt, hogy "Szabadidő Központ", "Csak Ma", vagy éppen a rejtélyes "WKPT" néven léptek föl. Egy alkalommal a "Pál Utcai Fiúk" is sorra került, amely végül - egy váratlan koncertmeghívás miatt, amire már nem volt idejük új nevet kitalálni - meg is maradt.
A '85-'87-es időszak igen meghatározó volt a zenekar életében. 1985-re elkészült az első, 1987-re pedig a második Demo, amit csak saját maguknak, illetve a barátaiknak vettek fel, de rövid idő alatt, agyonmásolt kazetták formájában elterjedt az egész országban, és így lassacskán a Pál Utcai Fiúk igen jelentős rajongótáborra tett szert. Egyre több meghívást kaptak az ország különböző területéről. A közönség énekelte a dalokat, a rajongók kívülről fújták a szövegeket, pedig lemezmegjelenésről ekkor még szó sem volt. Ebben az időszakban egyébként Eőry Tamás szaxofonos ('85-'92, 2004 óta újra vendégzenész), Majoros Éva billentyűs ('85-'90) csatlakozott a zenekarhoz, akik játékukkal színesítették és finomították a korai egyszerű és karcos számokat. A baráti társaságból alakult bulizenekarnak tehát döntenie kellett, hogy komolyan és profi módon foglalkozik-e ezután a zenéléssel. Ez a "profivá" válás azonban nem rontotta meg a zenekaron belüli barátságot, a Pál Utcai Fiúk továbbra is egy baráti közösség maradt, amelyik együtt zenélve érezte jól magát.
1987-ben Papp Ernővel bővült a zenekar, egyre többet koncerteztek, 1988-ban pedig nézőszám-rekordot döntöttek a kultikus Fekete Lyukban. A PUF egyre nagyobb biztonsággal mozgott a színpadon, megismerkedtek más zenekarokkal, barátságok születtek (pl. az éppen ekkor megalakuló Kispál és a borzzal, akikkel egymásnak szerveztek közös koncerteket). A rendszerváltás idejére, már jelentős rajongótáborral rendelkeztek az egész országban és a monopóliumát elveszítő Magyar Hanglemezgyár után gomba módra szaporodó kiadók sorra keresték meg őket lemezszerződésekkel. 1990-ben végre megjelent az első lemez "Ha jön az álom..." címmel az akkor még létező Proton kiadó gondozásában. Bördén Szabolcs billentyűs ('90-'95) és Gyenes Béla szaxofonos ('92-'93) ezekben az időkben találkozott a zenekarral. Ezután évente jelent meg új album, ami nem is csoda, hiszen az előző 7 évben csak gyűltek és gyűltek a dalok: 1991 – "A Bál" (EMI), 1992 – "A Nagy Rohanás" (EMI), 1993 – "Szerelemharc" (EMI).2009-ben a Megadó Kiadó gondozásában megjelent első két lemezük, a Ha jön az álom és A Bál újra-kiadása. (Bimre)

A zenészek:

Potondi Anikó - ének
Leskovics Gábor - ének, gitárok, szájharmonika
Turjánszki György - basszusgitár, dob, szintetizátorok, ének
Zelenák Tibor - dob
Papp Ernő - szólógitár, ének
Eőry Tamás - szaxofon, ének

Dalok:

01. Régi évek
02.Vér és szerelem
03. Csak úgy csinál
04. Tedd a dolgodat
05. Nehéz idők
06. Utolsó év
07. Nincs menedék
08. Hideg napok
09. Ha jön az álom
10. Az idegen

Kód
http://tinyurl.com/haj-naz

2  
Thank you very much for this album, levente!  
It's real pleasure to hear PUF in good quality.
Maybe you have more albums...  :wink:

0
3  
Yes, I have more albums, comes soon smile
But Levente is my son's neme smile

4  
Thank you for your kindness Levin.
And my best wishes to your son Levente.
His name is our pass to good music.

0
5  
Thank You!

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]