Szerda/Wednesday, 2024 Ápr 24, 10:05:54
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Február/February » 8 » Paul Desmond - Skylark (1974/1988) CBS
Paul Desmond - Skylark (1974/1988) CBS
7:29:21

on Grooveshark
320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 1288 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
A 2012. Március 23-i bejegyzés frissítése.

"Paul Desmond Paul Breitenfeld néven 1924. november 25-én született a kaliforniai San Franciscóban, Egyesült Államok. 1977. május 30-án hunyt el. Az altszaxofonos Paul Desmondot úgy ismeri mindenki leginkább, mint a Dave Brubeck kvartett tagját, amelyben 1951-től 1967-ig játszott, és amelynek legnagyobb sikeréhez saját kompozíciójával, a slágerré vált “Take Five"-val járult hozzá. Ugyanakkor rajongói és a kritikusok egyaránt állítják, hogy a legjobb munkái Brubeck gyakran merev, hűvös improvizációitól, furfangos, ravasz ütemjelzéseitől távol készültek.
Desmond különösen kiemelkedő két, Gerry Mulligannel készített albumon (Blues In Time, Two Of A Mind) és öt Jim Hall-lel készült lemezén (East Of The Sun, Bossa Antigua, Glad To Be Unhappy, Take Ten, Easy Living), amelyeket a Mosaic Records később ragyogóan csomagolt dobozos kiadásai egyikeként újra kiadott. Desmond példaképe ugyan Lee Konitz volt, de nagyon is sajátos, egyedi stílust alakított ki, tiszta intonáció és folyamatos, gördülékeny, invenciózus szólók jellemezték, amelyekben gyakran szellemes idézeteket adott elő más dalokból. Sokan a modern jazz egyik legeredetibb és legjellegzetesebb előadójának tartják. Jegyzett humorista volt, aki egyszer kijelentette, az a célja, hogy a szaxofonjának olyan legyen a soundja, “mint egy száraz Martini". Továbbá azt is bejelentette, hogy díjakat nyert mint “a világ leglassúbb altszaxofonosa".

Desmond áttetsző soundja, relaxált, lebegő stílusa egy építőművészi struktúraérzékét és egy mesteri improvizatőr villámgyors reflexeit mutatják. A hatvanas évek végén, a hetvenes évek elején néhány felvétele kilógott ebből a sorból. A CTI labelen a vonósok, a Simon és Garfunkel-dalok és a Creed Taylor-produkciók más rekvizitumainak fúziója közben eltűnt a desmondi zene lényege. Ugyanakkor 1971-ben felvételt csinált a Modern Jazz Quartettel, és két album készült 1975-ben saját kvartettjével, mindezek a legjobbjait adták. 1975-ben duettfelvételeket is készített Brubeckkel és részt vett a turnén az újra összehozott kvartettel. 1976-ban orvosa tüdőrákot állapított meg - “Csak a dagadt lábam miatt kerestem fel" - emlékezett keserű humorral Desmond, és a következő májusban elhunyt. Desmond a leglíraibb, legszórakoztatóbb és legmegfontoltabb jazzfigurák egyike volt." (Jazz-zenészek Lexikona)



A számok:
01. Take Ten (Paul Desmond) - 6:08
02. Romance de Amor (Traditional) - 9:40
03. Was a Sunny Day (Paul Simon) - 4:52
04. Music for a While (Henry Purcell) - 6:45
05. Skylark (Hoagy Carmichael, Johnny Mercer) - 5:21
06. Indian Summer (Al Dubin, Victor Herbert) - 4:00

Paul Desmond - alt-szaxofon
Bob James - elektromos zongora
Szabó Gábor, Gene Bertoncini - gitár
Ron Carter - bőgő
Jack DeJohnette - dobok
Ralph MacDonald - ütősök
Ralph MacDonald, George Ricci - cselló

Kód
http://tny.cz/b5474786

Name *:
Email:
WWW: