Vasárnap/Sunday, 2017 Jún 25, 4:41:21
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Wolawola , vpetti , nordea , nghtraumMa itt jártak:
Levin, galamb, pepofec, Georgie, fodori, DArdanella, zozo54, vpetti, susdomes, topo, gykrantz, taddeo, Jamby, Laosz, MZROCK, jakja, lui59, larryz, Rafiki, ols, Deodato, royalzene, csifi1951, siposl, kuckó, ZOSO1968, Santi_tata, photon, mohawk, zeg, Wolawola, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Január/January » 30 » Peter Gabriel - Scratch My Back [2 CD] (2010) Virgin Records
Peter Gabriel - Scratch My Back [2 CD] (2010) Virgin Records
6:30:48

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Progressive rock | Megtekintések száma: 1640 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A 2010 Február 28-i bejegyzés frissítése.

Az est.hu (Radics Gábor) lemezbemutatójából: "Peter Gabriel komolyzenészekkel rögzített feldolgozáslemeze a pop kikötőjéből hajózik ki, hogy az egyetemes muzsika partjainál horgonyozzon le. Utazás a nagy kékségbe, találkozás a belső emberrel.
Egy recenzióban nyilván elég furán hat azt írni, hogy amit ez a hatvan éves dalszerző-előadó művel ezen a lemezen, arra nincs szó, de tényleg alig akad. Olyan együttállás van itt, melyhez fogható csak nagyon ritkán manifesztálódik, legyen szó popról vagy bármilyen más művészetről. A lemezt egyébiránt nem is lehet és nem is ajánlatos popmércével mérni, egyszerűen azért, mert nem az.

Zene ez, klasszikus és komoly, de nem emészthetetlen, és főként nem öncélú, nem igényel zeneelméleti ismeretket, mégis minden hangjában a zene egyetemességét hirdeti. Sodor, aztán megpihentet, lehajol, felemel, elringat és kizökkent, időt, teret, téged. A lét egy szál zongorán illeg-billeg, megbotlik, de újra feláll, küzd és bízva bízik. Vonósok sírnak, kacagnak, örvénylenek, szorítanak, fogságba ejtenek és karjukat nyújtják feléd.
Hogy Paul Simon, a Radiohead, az Arcade Fire, Neil Young, Lou Reed, a Talking Heads na és persze David Bowie egészen kivételes számokat írtak, eddig is világos volt. Az is egyértelmű volt, hogy dalaik képesek önmagukon túlmutatni, annak kifürkészésére azonban, hogy ezek a felvételek meg tudják hajlítani az időt és a teret, kellett ez a fenomén. Peter Gabriel személyes tűnődést formált olyan ikonikus számokból, mint a Heroes vagy épp a Street Spirit (Fade Out).
A fátyolos hang éterien rezonál a szimfonikus kísérettel. Gitár és dob nincs a lemezen, de nem is hiányoznak; nincs a korábban megszokott sokszínűség, eklekticizmus, nincs világzenei felhang. A gazdagság és a többrétegűség mélyebben van itt elrejtve.
A George Martin stúdiójában, az Air Lyndhurst-ben felvett anyagot hangulatilag talán Björk Medúllájához mérhetjük, esetleg az Antony And The Johnsons révültéhez. Az albumon ugyanúgy végig szemerkél az eső, mint a The Cure Disintegrationjén. Bob Ezrin producer csakúgy, mint a Pink Floyd The Wallján vagy Lou Reed Berlinjén, ezúttal is megmutatta, hogy a nagyzenekari megszólalás nem feltétlenül egyenlő a szirupossággal. Ha minden igaz, a lemez nem is marad válasz nélkül: a most feldolgozott előadók ugyanis ígéretet tettek, hogy készítenek egy Peter Gabriel dalokat átértelmező korongot.
A Scratch My Back a finom rezdülések, a megnyíló érzékek és az elveszet világ felfedezésének filmzenéje."

Köszönöm kedves Juccc az albumot!A számok:
CD1
01. Heroes – David Bowie
02. The Boy In The Bubble – Paul Simon
03. Mirrorball – Elbow
04. Flume – Bon Iver
05. Listening Wind – Talking Heads
06. The Power Of The Heart – Lou Reed
07. My Body Is A Cage – Arcade Fire
08. The Book Of Love – Magnetic Fields
09. I Think It’s Going to Rain Today – Randy Newman
10. Après Moi – Regina Spektor or Eartha Kitt
11. Philadelphia – Neil Young
12. Street Spirit (Fade Out) – Radiohead

CD2
01. The Book Of Love (Remix)
02. My Body Is A Cage (Oxford London Temple Version)
03. Waterloo Sunset (The Kinks) (Oxford London Temple Version)
04. Heroes (Wildebeest Mix)

Kód
http://pasted.co/a025f41c

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]