Péntek/Friday, 2017 Jún 23, 6:22:41
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
olsMa itt jártak:
Levin, galamb, tibuno1, osomfai, Georgie, rigoboy, Gledix, kalmy, DArdanella, zozo54, vpetti, susdomes, DomiTibi, topo, stevehu03, gshlz15, gykrantz, roarrr, taddeo, Jamby, pajapila, Laosz, hocaapu, lui59, DNS07, szungyus, larryz, limre, ols, snagyz, Recece8, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Április/April » 17 » Piramis – Best Of (2006) Hungaroton
Piramis – Best Of (2006) Hungaroton
4:07:27

on Grooveshark
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 1807 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A 2012 December 26-i bejegyzés frissítése.

A Piramis magyar hard rock együttes, az 1970-es évek végének egyik legnépszerubb hazai zenekara.
Az együttest Som Lajos basszusgitáros, Köves Miklós dobos, Závodi János gitáros alapították 1974-ben. Eleinte instrumentális zenében gondolkodtak, majd Gallai Péter billentyus kapott énekesi feladatokat. 1975-ben csatlakozott a Piramishoz Révész Sándor énekes a Generálból. Elso kislemezüket a A becsület és a Szállj fel magasra! dalokkal 1976-ban adta ki a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat. Mindkét dal nagy siker volt. A zenekar nevét viselo elso nagylemez 1977-ben jelent meg. A Metronóm '77 fesztiválon közönségdíjat nyertek az Égni kell annak, aki gyújtani akar dalukkal, ami aztán Karda Beáta fesztiváldalával közös kislemezen is megjelent.
A Piramis rövid idon belül Magyarország elsoszámú kedvence lett a rockrajongók körében. 1978-as második albumuk megjelenése után minden koncertermet megtöltöttek. A következo évben megjelent harmadik album az elodeihez hasonlóan százezer példány felett kelt el, de a kritikusok már fanyalgással fogadták az új dalokat. A Piramis sikerkorszakát a budapesti Ifjúsági Parkban 1979 oszén rögzített A nagy buli címu koncertlemezük zárta le. 1980-ban Nyugat-Európában megjelent egy angol nyelvu Piramis album 9 számmal az elso három nagylemez dalaiból.

A negyedik Piramis-album Erotika címmel jelent meg 1981-ben. A zenekar megpróbálta követni az aktuális trendeket, és a rockból az új hullámra váltani, nem túl sok sikerrel. 1981. június 14-én a keletnémet turnéjuk utolsó koncertjén Révész a színpadon jelentette be, hogy kilép az együttesbol. A Som-Závodi-Köves-Gallai felállású Piramis négyesben folytatta, és 1982-ben kiadták a Plusz címu nagylemezt Gallai énekével. A zenekarnak még abban az évben vége lett, mikor Somot és Kövest csempészés vádjával letartóztatták, majd elítélték.
1992-ben Révésszel tértek vissza. Eredetileg egy koncertre álltak volna össze a Budapest Sportcsarnokban, de a nagy érdeklodésre tekintettel öt koncert lett belole (közülük az utolsó már 1993-ra csúszott). 2006-ban újabb két koncert következett, immár a Papp László Budapest Sportarénában. Némi árnyékot vetett az eseményre, hogy Som Lajos egészségi állapota miatt csak a koncertek elején és végén volt színpadon, helyette Paróczai Attila (Mini) játszott. A koncertekrol 1992-ben és 2006-ban is készült hang- és képfelvétel. Som és Závodi 1997-ben Száz év zene címmel adott ki közös nagylemezt, amelyen a Piramis nyolc dalát játszották fel újra különbözo énekesek közremuködésével. A zenekar 2009-ben alakult újjá Piramis Plusz néven Nyemcsók János (ex-Manhattan, Fix) énekessel. A megromlott egészségi állapotú Som helyén Vörös Gábor (Omen, ex-Ossian, Fahrenheit) lett a basszusgitáros.
"A CD-n hallható, hangzásukban is kiválóan feljavított számok között több olyan is szerepel, amely eredetileg csak kislemezen jelent meg (például a Metronóm táncdalfesztiválra(!) készült Égni kell annak, aki gyújtani akar). Így például a Becsület című daluknak is ezt a változatát kapjuk, amiben a billenytűsök még erősebben szólnak annál, mint ami a nagylemezre került. Jó az is, hogy több olyan dal szerepel a lemezen, amelyet Gallai Péter énekel, hiszen ő Révésszel szemben inkább a lírai vonalat hozta a csapatba.
Ez a CD is bizonyíték rá, hogy miért is szerették a Piramist, milyen is volt az, amikor Révész Sándor erős, magas hangja megszólalt, Som Lajos basszusgitárja dübörgött, Závodi János gitárja keményen szólt, Gallai Péter billenytyűsei alapot adtak a daloknak és Köves Miklós dobja hozta a ritmust. A válogatás CD-n szereplő dalokat egy nemzedék énekelte, sőt még a maiak közül is sokan fújják őket. Jó összefoglaló, és lenyomata annak a kornak, amikor még az úttörők is Som Lajos- és Piramis-őrsöket alakítottak...

Best of Piramis lemezünk az együttes hőskorában (1975 –1981) született legnagyobb slágereit tartalmazza." (Barnus)

A lemez tartalma:

1. Szabadnak születtem
2. Ha volna két életem
3. Gyere közelebb
4. A dal
5. Másnap olyan hatalmas lett a világ
6. Őszintén akarok élni
7. Csak rövid idő
8. Elment a kedved
9. Emelj fel a szívedig
10. Kóbor angyal
11. Hozd el a tegnapot
12. Ellenfény
13. Ajándék
14. Mikor megszülettem
15. A becsület
16. Szállj fel magasra
17. Vágyakozás
18. Égni kell annak, aki gyújtani akar
19. Nem tudtam, hogy így fáj

Kód
http://tny.cz/9b33f5e8

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]