Péntek/Friday, 2020 Ápr 03, 8:54:15
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika


Jelen vannak:
Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2017 » Április/April » 27 » Quimby - Ékszerelmére (1999) 3T
Quimby - Ékszerelmére (1999) 3T
2:42:46

320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Megtekintések száma: 1764 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1 Levin   [Bejegyzés]
A 2012 Augusztus 24-i bejegyzés frissítése.

Zene.hu: "1991-ben alakult meg a Quimby elnevezésű zenekar.

Ezt megelőzően néhány dunaújvárosi gimnazista Október néven zenekart alapított, amely feldolgozásokat játszott. A Kiss testvérek köré épülő formáció nem élt meg hosszú életet, ám később útjaik újra összefonódtak az egykori tagokkal.

A csapat először csak budapesti kocsmákban mutatta meg magát.

1993-ban érkezett el az az idő, amikor is kialakult a hatos felállás: Kiss Tibor - ének, gitár; Kiss Endre – gitár; Varga Livius - ütőhangszerek, vokál; Molnár Tamás – szaxofon; Mikuli Ferenc – basszusgitár; és Medve Ákos – dob. Ők hatan rögzítik az angol nyelven éneklő zenekar első anyagát, amely kazettán jelenik meg, s amely a Sip Of Story címet kapta, ami magyarul annyit tesz: Egy korty történet. Akik akkoriban hallották a Quimby egyre sűrűsödő koncertjeinek némelyikét, azoknak a dalok hallatán - a kortárs rokonlelkek mellett - a két világháború közötti sanzonok és kabarék vagy Berthold Brecht dalainak világa ugorhatott be.

A csapat viharos sebességgel tör a népszerűség felé, egy évvel a Sip Of Story megjelenése után már az egyik legsikeresebb budapesti klubbanda. Ám tagcserére kényszerülnek: az idősebbik Kiss testvér, Endre távozott, a helyére azonban nem egy új gitáros, hanem egy fiatal, balatonfüredi születésű billentyűs, Balanyi Szilárd kerül.

1995-ben, ebben az új felállásban, mégpedig a legendás Főnix stúdióban rögzíti új albumát, a Jerrycan Dance című lemezt, mely a Sip of Story-val ellentétben már CD-n, viszont magánkiadásban jelenik meg. A még ugyancsak angol nyelvű Jerrycan Dance már tartalmazza a Quimby-re mai napig is (persze újabb és újabb mutációkban) jellemző stílusjegyek egy szeletét - erős hangulatú, sanzonos, epikus hangvételű dalok, expresszív zenei világ és előadásmód.

Ebben az évben a Quimby koncertjei már eseményszámba mennek, ám még az ősszel a zenekar két kulcsembere Kiss Tibor és Varga Livius úgy dönt, hogy elhagyják Magyarországot és New Yorkba utaznak. Három hónapot töltenek Amerikában, s miután hazatértek, úgy határozott a csapat, hogy a jövőben magyar nyelvű dalokkal fogják megörvendeztetni a közönséget

1996 nyarán készült el a Quimby új lemezanyaga, amely a Majom-tangó nevet kapta, s a amire túlnyomórészt magyar, de 3 angol nyelvű dalt is feltettek. A korong ráadásul nem csak nyelvileg vegyes, hanem stílusában is enyhén eklektikus - van minden: a Quimbytől megszokott sanzonos-epikus világra mindenféle népzenék, főként a roma- és a latinos-folkmuzsika, azután a reggae meg a pszichedélia hatása is érezhető.
A Majom-tangó a Quimby életének új kezdete, amely megváltoztatva megőrzi az "angol nyelvű" Quimby dolgait, ám amely már közvetlen előzménye a zenekar mai kiforrott saját hangjának.

Az a tény, hogy a zenekar magyar nyelven adta elő a dalokat, ugrásszerűen növelte a csapat ismertségét és népszerűsége is folyamatosan nőtt, s elkerülhetetlen jelenség lett az alternatívnak nevezett zenei színtéren. "

A számok:

1. Androdiő 3:55
2. Pedofiling 3:15
3. Halleluja 4:30
4. Libidó 5:15
5. Olé 4:30
6. Az Ördög Magyar Hanja 5:00
7. Hintalógalopp 4:00
8. Az Otthontalanság Otthona 6:00
9. Mennyből Az Angyal 4:25
10.Álmatlan Dal 4:50
11. Unom 3:50

Kód
http://kuckoforum.freeforums.net

Name *:
Email:
WWW: