Szerda/Wednesday, 2024 Ápr 24, 2:44:26
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » December » 10 » Quimby - Morzsák és szilánkok (2001) 3T
Quimby - Morzsák és szilánkok (2001) 3T
4:36:49

on Grooveshark
320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 1995 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
A 2012. Augusztus 3-i bejegyzés frissítése.

"A Quimby nem akart remixlemezt csinálni, aztán mégis lett neki, igaz nem szokványos: a magyar elektronikus underground feltörekvő ifjaitól kapott remixeket saját élő felvételekkel vegyítette az együttes, melyet nem véletlenül tartanak számon a legjobb hazai koncertzenekarok között.
Zenei körökben elterjedt, hogy a Quimby remixlemezt csinál, pedig az együttes senkit nem kért fel, de aki akart alapanyagot, annak odaadták a sávokat. Végül beérkezett kábé 25 pályamű, amelyek közül a zenekar szavazással választotta ki kedvenceit.
Öt ilyen akadt, s melléjük tettek hatodiknak egy saját remixet, a billentyűs Balanyi Szilárd és a dobos Gerdesits Faszi közös munkáját (Az ördög magyar hangja - Sziszi Faszi mix), továbbá egy rakás koncertfelvételt. Ez utóbbiak között akadnak nyúlfarknyi instrumentális betétek, elbaszott kezdések, konferanszok is, de leginkább a lemezekről ismert dalok átdolgozott koncertverzióiról van szó - ha úgy tetszik: élő önremixekről, improvizatív részekkel, eltérő végekkel, miegymással. A Bluesy Heaven például a Jerrycan Dance című 1995-ös első albumon lévő Straight To Your Heavennek az átdolgozása, a tinglitanglis Kávéházból gyönyörű, szívfájdító lassú lesz, a Viszockíj ragga-őrületté alakul - talán csak a Parafenomén maradt eredeti formájában. A koncertfelvételek érdekessége, hogy azokban már a zenekar tavaly nyáron felvett új tagjának, Kárpáti Dodinak (ex-Andersen) a trombitáját is halljuk hangsúlyos szerepben, és az sokkal jobban áll a Quimbynek, mint korábban a szaxofon.
Maguk a remixek - melyek mind a legutóbbi Quimby-album, a tavalyelőtti Ékszerelmére dalaiból készültek - főleg downtempo kategóriába tartoznak, az Eden Zoo album kapcsán már dicsért Miraque és Myro testvérduó előbbi fele például az Androidőt vette kezelésbe, a pécsi Casio Samples pedig az Olét elektrósította, de a többiek is érdekes munkákat hoztak.
A Majom-tangó című '96-os lemez kivételével az egész Quimby-életműből tallózó válogatás hevenyészett ugyan, de jól illik ehhez a bohém zenekarhoz." (Déri Zsolt, est.hu)


A számok:
01 Ilyet nem szoktunk csinálni
02 Androidő (Miraq remix)
03 Parafenomén
04 Ima
05 Halleluja (Juice KO remix)
06 Viszockij visszhangja
07 Az ördög magyar hangja (Sziszi-Faszi remix)
08 Zörejek
09 As Perfect Strangers
10 Hol volt hol nem volt
11 Pedofíling (Maw'o'Time remix by Beats In Silence)
12 Fever után szabadon
13 Kaviár és bor
14 Olé (The Casio Samples remix)
15 Bluesy Heaven
16 Androidő (Tuff Guyz "On Plastic Buttons" remix)
17 Kávéház

Kód
http://tny.cz/78109a99

Name *:
Email:
WWW: