Hétfő/Monday, 2017 Jún 26, 11:25:42
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
nordeaMa itt jártak:
Levin, skz, galamb, dobitibi, tibuno1, osomfai, rigoboy, Gledix, kalmy, Fazék, zozo54, vpetti, Chris, susdomes, DomiTibi, topo, SzKarSz, BVITCH, gykrantz, roarrr, ama55, taddeo, Laosz, hocaapu, Joski, amsztel, larryz, fisglass, zozi6363, ols, csita63, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » November/November » 8 » Rachmaninoff - Complete Works For Piano And Orchestra [2 CD] (2001) Philips
Rachmaninoff - Complete Works For Piano And Orchestra [2 CD] (2001) Philips
3:48:55

FLAC
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Klasszikus / Classical | Megtekintések száma: 391 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 5
0
1  
Van egy zongoraverseny, ami minden zongoristának olyan, mint a hegymászóknak a K2 csúcs. Kevesen vannak, akik megpróbálják, még kevesebben akik sikert is aratnak vele.
A dúsgazdag földbirtokos fiaként született Rachmaninov élete első zongoraversenyét (fisz-moll) még a pétervári konzervatóriumban, alig 19 évesen írta és mutatta be. Tehetségéről sokat elmond, hogy utolsó konzervatóriumi vizsgáját azóta is példa nélküli eredménnyel zárta. A vizsgabizottság elnöke, Csajkovszkij - aki egyébként az ifjú Rachmaninov példaképe volt - négy plusz jellel körbevett ötösre értékelte. A kezdeti nehézségek után - első szimfóniája óriási bukás lett - mindhárom pályán, komponistaként, zongoristaként és karmesterként is egyre-másra halmozta a sikereket.

A rettegett III. zongoraversenyt 1908 nyarán, az onegai családi birtokon kezdte el komponálni. A közelgő észak-amerikai turné miatt idő szűkében volt, így amikor 1909 őszén hajóra szállt, a darab még messze nem volt kész. Mivel a hajón nem volt zongora, Rachmaninov egy kartonból készült gyakorlótáblán tökéletesítette és memoralizálta a művet. A bemutatóra végül 1909. november 28-án került sor New Yorkban, ahol maga a mester adta elő új kompozícióját, a Walter Damrosch dirigálta New York-i Szimfonikus Társaság (a későbbi New York Symphony Orchestra elődje) kíséretében. Hat héttel később a nagy rivális Gustav Mahler vezényelte New York-i Filharmonikusokkal is eljátszotta az új darabot. Utóbbi koncertélményt Rachmaninov mindig nagy becsben tartott emlékként őrizte, és a két karmester-komponista között szoros - bár Mahler 1911-ben bekövetkezett halála miatt sajnos rövid életű - barátság szövődött. A turné átütő sikere ellenére Rachmaninov alig várta, hogy végre elhagyhassa Amerikát. Halálosan untatta, hogy mindenhol mindenki kedves vele, úgy érezte, ez a környezet teljesen leépíti a személyiségét. 1910 februárjában magányosan és honvágytól gyötörve tért haza Oroszországba.

Bár a III. zongoraverseny fogadtatása arányaiban kedvező volt, néhány zongorista panaszkodott, hogy a nagyjából 40 perc hosszúságú mű túl hosszú és fárasztó. Érdekes megjegyezni, hogy bár Rachmaninov az általa generációjának legjobb zongoristájának tartott Josef Hofmannak dedikálta a művet, Hofman soha nem játszotta el nyilvánosan a III. zongoraversenyt. Ő maga azzal indokolta, hogy nem neki való a darab, azonban olyan pletykákat is suttogtak, hogy Hofman keze túl aprócska a nagy hangközök kényelmes lefogásához. A kivételes technikai tudást és muzikalitást igénylő mű hamar a legrettegettebb zongoradarabok között találta magát. Gary Graffman többször is sajnálatát fejezete ki, hogy nem tanulta meg még ifjú korában, amikor - az ő szavaival élve - még nem ismerte a félelmet. (http://btf.blog.hu)Kód
http://tinyurl.com/kocsisrachman

2  
Bocsi de rossz a kiírás . Az egyik a cd1 a másik a cd2 nem pedig mp3 és flac
Különben nagy köszönet !

0
3  
Kedves cybulka köszönöm, javítottam.

0
4  
Nekem a Ragyogj (Shine) c. film ugrott be Rachmaninovról.


0
5  
Nem véletlenül smile

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]