Péntek/Friday, 2017 Jún 23, 9:50:41
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
cadesign , jan1234 , videosokkMa itt jártak:
Levin, galamb, dobitibi, tibuno1, osomfai, pepofec, Georgie, rigoboy, Gledix, kalmy, fodori, DArdanella, zozo54, vpetti, Chris, susdomes, DomiTibi, topo, stevehu03, BVITCH, gshlz15, gykrantz, roarrr, taddeo, Jamby, pajapila, Laosz, hocaapu, jakja, lui59, DNS07, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Október/October » 4 » Rachmaninov - Piano Concertos 3 & 4 (2010) EMI
Rachmaninov - Piano Concertos 3 & 4 (2010) EMI
4:29:07

FLAC
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Klasszikus / Classical | Megtekintések száma: 964 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A 2012 Szeptember 8-i bejegyzés frissítése.

"A New York Times szerint az 1970-es születésű norvég Leif Ove Andsnes generációjának legérdekesebb zongoristája. Nagyszerű hang, fürge ujjú technika, ritmikai integritás és világos áttekinthetőség jellemzi játékát. A Carnegie Hallban lévő fellépése után a magazin azt írta róla, hogy szinte félelmetes, mennyire egyensúlyban van nála a kifejezés és a személyiség ereje. A 2002/2003-as év fordulópontot jelentett Leif Ove Andsnes életében. London, Párizs, Amszterdam, Brüsszel, Róma, Oszló, New York, Kuala Lumpur, Tokió, és Szöul nagy hangversenytermeiben adott koncerteket a New Yorki Filharmonikusok, az Amszterdami Royal Concertgebouw Zenekar, a Berlini Filharmonikusok és a Mahler Kamarazenekar közreműködésével. Olyan karmesterekkel játszott együtt, mint Jansons és Boulez. A Norvég Kamarazenekart ő maga vezényelte a zongora mellől több helyszínen is." (fidelio.hu)

"Sergej Rachmaninov (1873-1943) Novgorod melletti Onyegben született. Apja dúsgazdag földbirtokos volt, vagyonát azonban eltékozolta, és mire Rachmaninov kilencéves lett, már teljesen elszegényedtek. 1882-ben lett a pétervári konzervatórium növendéke, majd 1885-ben a moszkvai konzervatóriumba került, itt Tanyejev, Arenszkij és Siloti voltak a mesterei. Első zongoraversenyét (fisz-moll) még konzervatóriumi évei alatt, 1892-ben mutatta be, majd Aleko című operájával aranyérmet nyert az oklevélpályázati vizsgán. Korai sikerek után kínos csalódást jelentett számára az első kudarc: I. szimfóniájának bukása (1897). Az alkotói hullámvölgyből csak a század első éveiben sikerült felemelkednie: 1901-ben írott c-moll zongoraversenyével ismét csúcsra érkezett. Egyidejűleg mint zongoraművész és karmester is megkezdte ragyogó pályafutását. 1904—1906-ig a moszkvai Nagy Színház karmestere volt, 1907-ben azonban visszavonult, hogy idejét a komponálásnak szentelje. Drezdába költözött, itt írta II. szimfóniáját és a Holtak szigete című szimfonikus költeményét. 1909-ben turnézott első ízben Amerikában, New Yorkban bemutatta III. zongoraversenyét. Hangversenykörútján hármas minőségben szerepelt: mint zongoraművész, karmester és zeneszerző. Rövid svájci tartózkodás után végleg az Egyesült Államokban telepedett le, és amerikai állampolgár lett. Beverly Hillsben halt meg, hetvenéves korában.
Rachmaninov művészete Csajkovszkij nyomdokain halad: bár egy emberöltővel fiatalabb volt Csajkovszkijnál, mégis a konzervatív stílus mellett foglalt állást, és mint ilyen, szemben állt az orosz Ötök törekvéseivel vagy Szkrjabin irányával. Ahhoz, hogy ez a stílus mégse tűnjék idejétmúltnak, porosnak a XX. század első felében, a zeneszerzés technikájának olyan mérvű virtuóz elsajátítása és az ihletnek olyan forró heve kellett, mint ami Rachmaninov néhány művét jellemzi." (fidelio.hu)

Leif Ove Andsnes, piano
London Symphony Orchestra, Conductor: Antonio Pappano

Piano Concerto No.3 in D Minor, Op. 30
1. I. Allegro Ma Non Tanto
2. II. Adagio
3. III. Alla Breve

Piano Concerto No.4 in G Minor, Op. 40
4. I. Allegro Vivace
5. II. Largo
6. III. Allegro Vivace


Kód
http://tinyurl.com/j6gvttp

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]