Hétfő/Monday, 2017 Jún 26, 8:11:03
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
roarrr , szappiMa itt jártak:
Levin, skz, galamb, tibuno1, osomfai, rigoboy, Gledix, kalmy, Fazék, zozo54, Chris, susdomes, SzKarSz, BVITCH, roarrr, ama55, taddeo, Laosz, hocaapu, amsztel, larryz, fisglass, zozi6363, ols, kondasdiszno, vkb, Tibor43, siposl, ZOSO1968, mohawk, dancsuj, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Október/October » 12 » Rainbow - Richie Blackmore's Rainbow (1975) Polygram Records
Rainbow - Richie Blackmore's Rainbow (1975) Polygram Records
2:36:15

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 1446 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 2
0
1  
A 2010 Március 1-i bejegyzés frissítése.

A literatura.hu ismertetőjéből: "Rainbow - szivárvány, természeti jelenség, amely akkor keletkezik, ha egyszerre két fontos, de különböző dolog, a nap és a víz jelen van. A Rainbow létrejöttében a két meghatározó elem Ritchie Blackmore összeférhetetlensége és energiától duzzadó tehetsége volt. Az első miatt 1975 tavaszán kilépett a DEEP PURPLE -ből. A második pedig hajtotta tovább az új célok felé. A virtuóz gitáros már korábban tervezett szólólemeze lett a Rainbow első korongja, amelyen segítőtársai az Elf tagjai voltak. A kitűnő gitáros különösen jó vásárt csinált az énekessel. Ronnie James Dio kicsiny testmérete ellenére óriási hang birtokosa, aki mind a hard rockban megkövetelt ordításra, mind pedig az érzelemdús balladák eléneklésére képes. A Ritchie Blackmore' Rainbow című lemez kiváló alkotás. Nagy slágerek, összetett számok, precízen megkomponált művek egysége. Az LP szinte minden száma nagy siker. A Catch The Rainbow és a Temple Of The King a balladisztikusabb hangvételű dalok közé tartozik, míg a 16 th Century Greensleeves és a Still I'm Sad egy-egy feldolgozás. Dio hangja azért is jellegzetes, mert nem az ex-Deep Purple- tag, Gillan stílusát követte - mint olyan sokan a stílusban -,hanem teljesen egyéni utakon járt. Blackmore továbbra is hasonlóan pengetett, mint korábban, de sok olyan dolgot is csinált, amely nem volt Purple-gyökerű. A sikeres album nyitódala, a Man On The Silver Mountain még a slágerlistákat is megmászta"

A csapat: Ritchie Blackmore gitár; Ronnie James Dio ének; Gray Driscoll dob; Craig Grouber basszusgitár; Mickey Lee Soule billentyűsök.A számok:
1. Man On The Silver Mountain
2. Self Portrait
3. Black Sheep Of The Family
4. Catch The Rainbow
5. Snake Charmer
6. The Temple Of The King
7. If You Don't Like Rock 'n' ...
8. Sixteen Century Greensleeves
9. Still I'm Sad

Kód
http://pasted.co/17c0e2ff

2  
A lemez elkészülte után még végigjátszotta a Deep Purple-el a Made In Europe turnét. 1975 február 20 és március 14 közt vették föl Martin Birch hangmérnökségével mint előtte a A Stormbringer lemezt 1974 augusztus 1-22 között, a müncheni Musicland stúdióban. Majd egy rövid turné március 16 és április 7 közt. Önálló lemezének egyik oka, hogy a Black Sheep Of The Family és a Sixteen Century Greensleeves javaslatát a többiek elutasították.

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]