Péntek/Friday, 2024 Már 29, 12:29:57
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » December » 2 » Randy Newman - Bad Love (1999) Dreamworks Records
Randy Newman - Bad Love (1999) Dreamworks Records
10:27:07

on Grooveshark
320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 912 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 2
1 Levin  
0
Randy Newman, azaz teljes nevén Randall Stuart Newman 1943. november 28-án született Los Angelesben. A család Randy pár hónapos korában New Orleansbe települt, de tizenegy év elteltével visszaköltöztek korábbi lakhelyükre, azonban a New Orleansben eltöltött gyermekévek vitathatatlanul óriási hatással voltak Newman munkásságára. Bár szülei nem kötődtek a zenéhez (anyja titkárnő, apja gyógyszerész volt), azonban atyai nagybátyjai révén az Egyesült Államok egyik leghíresebb zeneszerző-családjához tartozik. Így olyan ikonok igazgatták a fiatal Randy zenei fejlődését, mint Alfred Newman, aki a maga negyvenöt Oscar-jelölésével és kilenc elnyert díjával Hollywood egyik legmeghatározóbb alakja volt. Másik nagybátyja, Lionel Newman szintén tucatnyi akadémiai jelölés és díj tulajdonosának tudhatta magát, sőt harmadik nagybátyja, Emil is rengeteg filmhez komponált zenét. Ebben a páratlan muzsikusi légkörben nem volt kérdés, hogy a család fiatalabb tagjai is a zene felé fognak fordulni. Randy Newman mellett unokaöccsei, Thomas és David is ismert komponisták lettek, valamint a család egyik ifjabbik tagja, Joey is a zeneszerzésre adta a fejét.

Randy Newman életműve két részre különíthető: ő az USA egyik legnépszerűbb, legelismertebb énekes-dalszerzője, valamint filmzeneszerzője. 1960-ban, még az egyetem elvégzése előtt kezdett dalok írásába. Első száma, a "Golden Gridiron Boy" 18 éves korában jelent meg, ez viszont csúnyán megbukott, így életének következő éveit inkább további tanulással töltötte. A siker pedig nem is maradt el, mivel a hatvanas évek második felében már több dala is a slágerlisták elejére küzdötte fel magát. Eleinte azonban nem magának, hanem másoknak komponált. A kor ismert énekesei közül, mint például Cilla Black, Gene Pitney, több is dolgozott Newmannel, sőt Alan Price az 1967-es albumát döntően az ő szerzeményeire építette. Ebben az évtizedben egy kis ideig egy rockbandában is kipróbálta magát, ez volt a The Tikis, amely később Harpers Bizarre néven vált közismert együttessé. Newman a zenekar több ismert dalát is jegyzi. A hatvanas évek végétől datálódik Newman és a Warner Records meghatározó alakjának, Lenny Waronkernek a szakmai kapcsolata, barátsága, mely a szerző későbbi karrierjére is nagy hatással volt.
1968-ban jelent meg Randy első szólóalbuma, mely a saját nevét viselte. A lemez ugyan kritikai sikert aratott, de a slágerlisták elejének a közelébe sem került. Az első igazán sikeres önálló albuma 1970-ben jelent meg, ez volt a "12 Songs". A lemezen olyan ismert zenészek voltak alkotótársai, mint Clarence White vagy Ry Cooder. A kritikai siker ismét hangos volt, olyannyira, hogy az albumot a mai napig a hetvenes évek tíz legjobbja között tartják számon, azonban a közönséget akkoriban még ez sem hozta annyira lázba. Newman egyedi könnyűzenei stílusa már itt kezdett kikristályosodni. Főként erős mondanivalókkal rendelkező szövegeit dicsérték, valamint különleges, szatirikus, a különböző daltípusokat kifigurázó gondolkodásmódját nevezték a kritikusok a szerző fő pozitívumának.

A zeneszerző figyelme a nyolcvanas évek elejétől fokozatosan a filmzenék irányába terelődött, dalokat tartalmazó lemeze az elmúlt három évtizedben csak három jelent meg: "Land of Dreams" (1988), "Bad Love" (1999), "Harps and Angels" (2008). (Gregus Péter)

A dalok:
01. My Country - 5.40
02. Shame - 4.54
03. I'm Dead (But I Don't Know It) - 3.25
04. Every Time It Rains - 3.33
05. The Great Nations of Europe - 3.26
06. The One You Love - 3.39
07. The World Isn't Fair - 2.44
08. Big Hat, No Cattle - 4.24
09. Better Off Dead - 4.03
10. I Miss You - 3.55
11. Going Home - 2.06
12. I Want Everyone to Like Me - 2.59

2 Levin  
0
A zenészek: Randy Newman - vocals, piano; Steve Donnelly - guitar; Greg Leisz - pedal steel guitar; Brandon Fields - saxophone; Martin Krystall - saxophone; Jack Nimitz - saxophone; Brian Scanlon - saxophone; Tom Scott - saxophone; Stu Blumberg - trumpet; Oscar Brashear - trumpet; Bruce Fowler - trombone; George Thatcher - trombone; James Self - tuba; Mitchell Froom - keyboards; Greg Cohen - bass; Pete Thomas - drums; Carmen Carter, Donna Davidson, Linda Harmon, Scottie Haskell, Luana Jackman, Teresa James, Melissa Mackay, Kate Markowitz, Bobbi Page, Sally Stevens-Eskew, Carmen Twillie, Terry Wood, Herb Pedersen - background vocals

Kód
http://tny.cz/02d068e3

Name *:
Email:
WWW: