Szerda/Wednesday, 2017 Jún 28, 11:42:41
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
uhunsikMa itt jártak:
Levin, jan1234, galamb, dobitibi, osomfai, rigoboy, weawerchuby, Gledix, kalmy, Fazék, DArdanella, zozo54, Chris, susdomes, DomiTibi, topo, stevehu03, BVITCH, gshlz15, gykrantz, roarrr, pajapila, Laosz, Joski, jakja, larryz, samucika, Rafiki, stanicli, ols, csita63, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Január/January » 24 » Republic - Hoppá-hoppá!!! (1991) Quint Records
Republic - Hoppá-hoppá!!! (1991) Quint Records
8:04:35

on Grooveshark
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Pop | Megtekintések száma: 1548 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 2
0
1  
A 2013. Április 6-i bejegyzés frissítése.

Hazánk egyik legkiemelkedõbb könnyûzenei produkciója kétségkívül a Republic együttesé. Habár néha kissé idiotisztikus, néha kissé érthetetlen üzenetû, mégis hazai szinten az egyik legkomolyabb és legkitartóbb törzsközönséggel rendelkeznek, minden hazai rekordot megdöntve. Zenéjük mûfaját kategóriába sorolni még csak nem is lehet, hiszen ötvöznek mindenfélét, többek között: beat, rock, folk (ami megegyezik a népdalihletõséggel), punk, softrock; hacsak valamit ki nem hagytam... Az évek során kaptak hideget, meleget a szakmától; barátságot kötöttek a "nagygeneráció" embereivel, hõseivel, mindezek mellett, ami a legfontosabb: nem szaladtak szanaszét, együtt maradtak. A '91-es felállás óta semmi nem változott - ami a tagcserét illeti - a legjobb barátok Õk így öten. Együtt mennek nyaralni, a problémáikat, örömeiket mind megosztják egymással. A lemezeladásokat tekintve páratlan siker a '80-as '90-es években, hogy minden lemezük minimum az aranylemez kategóriát eléri. Összesen közel 1.200.000 Republic CD talált eddig gazdára, és a széles repertoár (21 nagylemez, 12 kislemez, 2 koncertlemez, 5 válogatás, 4 videó) is jelzi, micsoda munka rejlik a Republic egyszerû dallamaiban, amelyek eddig rengeteg ember felé fordítottak tükröt.
A történet/történelem az 1990-es esztendõben kezdõdött, egész pontosan február 23-án. Egy Kisvárdán született, ám Budapesten élõ beatmuzsikus - Bódi László alias Cipõ (1965.05.03.-2013.03.11.) - elhatározta, hogy zenekart alapít. Korábban már jóbarátja és kollégája, Bródy János felléptette saját koncertjein, tapasztalatszerzés céljából, mivel igen tehetségesnek ítélte meg a "vidéki kissrácot". Az alábbi tagokból verbuválódott össze az elsõ, klasszikus felállás: Tóth Zoltán (66.05.13.) a Republic elõtt a Balatonszeletben gitározott ill. hammond orgonán játszott, Nagy László Attila, aki korábban Cipõvel közös zenekarukban - a Cipõfûzõben - dobolt, egyben gimnáziumi barátok is, Boros Csaba (62.11.17.) a '80-as években már kétes hírnévnek örvendett a Citrom zenekarával, amiben testvérével Boros Péterrel muzsikált, majd a glam-rockot játszó Känguru basszistájaként publikált, Bali Imre -mûvésznevén Rece Apó - pedig a szólógitáros posztot töltötte be a zenekarban, Õ a Republic elõtt a Denevérben pengetett, Szilágyi "Bigyó" László pedig mint a zenekar segítõje játszott közre az eseményekben.- írta a rockerek.hu.
A zenekar 1991-ben megjelent második lemezével emlékezzünk Cipőre.

A számok:
1. Jó reggelt kívánok
2. Húzd barom, húzd
3. Minden éjjel ugyanaz?
4. Jópofa vagyok
5. Hazudj még nekem
6. Megyek a sorban
7. Gyerek vagyok
8. Sírás lesz a vége
9. A maci a krémes
10. Ne bántsd a barmot
11. Még kedvesem, még
12. Szeretni valakit valamiért
13. Beszél a te szemed

Kód
http://tny.cz/c37ffdce

2  
köszönöm szépen

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]