Csütörtök/Thursday, 2024 Ápr 25, 9:46:41
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Június/June » 13 » Rick Derringer - All American Boy (1973) CBS Records
Rick Derringer - All American Boy (1973) CBS Records
2:36:00

320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 636 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 2
1 Levin  
0
Rick Derringer gitáros, énekes, zenész-vállalkozó azok közé a kitűnő zenészek közé tartozik, akik évtizedeken át tehetségükkel és kitartásukkal szolgálták a rockzenét, még ha sztár nem is lett belőlük. Derringer (eredeti néven Zehringer) a hatvanas években, mindössze 17 éves korában alakította meg a McCoys együttest, amely a Hang on Sloopy című slágerével aratott átütő sikert Amerikában, s a Yesterdayt megelőzve listát vezetett. A banda alapításakor együtt muzsikált testvérével, Randyvel. A McCoys rövid idő alatt többször változtatott nevet, 1966-ban a Rolling Stones amerikai turnéjára meghívta bemelegítő bandának. slágeres rhythm and blues zenéjük kellemes slágerzene, egyáltalán nem a legnyálasabb fajtából. A McCoys-évek után a hatvanas évek végén és a hetvenes évek elején szerencsét próbált Johnny Winter-rel, közreműködője és producere volt a Johnny Winter and című kitűnő lemeznek. Később Edgar Winter White Trash bandájában majd az Edgar Winter Groupban kapott lehetőséget, és Alice Cooper Killer című albumán is muzsikált. A hetvenes évek sűrű krónikájához tartozott fellépése a Led Zeppelin utolsó amerikai turnéján, közreműködött Todd Rundgren több lemezén. Közben beindult szólókarrierje is, az All American Boy című albumának Rock&Roll Hoochie Koo című dala kislemez-siker lett. Első saját bandája, a Derringer nevet viselte. Egyre gyakrabban tűnt fel producerként, Edgar Winter a They Only Come Out at Night albumához kérte fel producernek. Az ő irányításával készült Winter-korongok arany- vagy platinalemezek lettek. A Rock & Roll Hoochie Koo, című sikerét többen is feldolgozták, felkerült például Johnny Winter And - Live című albumára is.
A Derringer Band 1976-ban alakult, saját lemezeik jelentek meg, de ő maga inkább mások lemezeinek és élő produkcióinak közreműködője volt. Zenélt Cyndi Lauper, Barbra Streisand, Bette Midler kísérőzenekarában, játszott Richie Havensszel, a Kiss, a Steely Dan, a Meat Loaf és a Judas Priest együttessel. Technikás, fantáziadús gitárosként tartják számon a zenésztársak. A nyolcvanas években Weird Al Yankovic lemezeinek közreműködője volt gitáron és mandolinon., ezen kívül dolgozott Michal Jackson Beat It című lemezén és összehozta a zenészélet Van Halen-nel is.
A Winter-testvérekkel szinte állandó volt a kapcsolata, a kilencvenes években ismét szorosabbá lett az együttműködése Edgarral. Egyik közös produkciójuk, az Edgar Winter and Rick Derringer Live in Japan című lemez és a Winter Blues CD – mindegyiket lelkesen méltatták a kritikusok. (Kovács Miklós)



A számok:
01. Rock and Roll, Hoochie Koo [4] - 3:43
02. Joy Ride - 1:50
03. Teenage Queen - 3:31
04. Cheap Tequila - 2:44
05. Uncomplicated - 3:40
06. Hold (Derringer, Patti Smith) - 3:12
07. The Airport Giveth (The Airport Taketh Away) - 2:49
08. Teenage Love Affair - 3:20
09. It's Raining - 2:05
11. Slide On Over Slinky - 4:21
12. Jump, Jump, Jump - 6:00

Kód
http://pasted.co/187c78ed

2 jakja  
0
köszönöm !

Name *:
Email:
WWW: