Péntek/Friday, 2017 Jún 23, 4:29:11
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
LevinMa itt jártak:
Levin, DArdanella, Laosz, hocaapu, Pityu, 2pumukli, uhunsik, enpeter, studio_a
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Február/February » 15 » Robin McKelle - Introducing (2006) Cheap Lullaby Records
Robin McKelle - Introducing (2006) Cheap Lullaby Records
6:19:45

on Grooveshark
320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 1009 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A 2012. Február 13-i bejegyzés frissítése.

A New Yorkban 1976-ban Robin McElhatten néven született, Franciaországban élő Robin McKelle hangjának nőiességére figyeltem fel. Ami amúgy egy női énekesnél nem igazán különleges dolog, de nála ez nagyon erősen érvényesül.
Így azután örömmel olvastam, hogy erre a tulajdonságára nem csak én figyeltem fel:
"Bizonyára mások is eljátszottak már azzal a gondolattal, hogy megpróbálták elképzelni egy számukra addig ismeretlen előadó hangját egy fotó alapján. Ugyanezt tettem én is Robin McKelle esetén és bevallom mellétrafáltam. A vonzó külsejű fehérbőrű énekesnőtől egyáltalán nem számítottam a testes színes bőrű énekesnőktől megszokott orgánumra. McKelle-nek hamisítatlan fekete hangja van.
Az "Introducing" című lemezével a 40-es évek Amerikájának az atmoszféráját varázsolja körénk. A lemezt Johnny Mercer, Cole Porter és James Van Heusen örökzöldjei uralják.
Láthatóan az énekesnő nem bízott semmit a véletlenre. Hiszen a produkciójához igen komoly muzsikusi támogatást "rendelt" magának. Közel két tucat zenész munkálkodik az előadás sikerén. A muzsikusok ritkán hallható, sokkoló vitalitással játsszák végig a rájuk mért szűk 40 percet.
McKelle énekstílusán filozofálva három fő jellemvonást szeretnék kiemelni. Először azt a lenyűgöző egyensúlyt a füstös, fekete és pikáns hang és lendületes, de mégis finom előadásmód között. Másodszor a magas fokú precizitás az előadásmódjában. Harmadszor - de korán sem utolsó sorban - az a képesség melynek birtokában valami unikálissal tölti meg a dalokat. Bár ez nem minden esetben a hangja, inkább a nőiességének a kisugárzása. Ez utóbbira az egyik legjobb bizonyíték az "On The Sunny Side Of The Street"." (Czékus Mihály)
Ez a lemez volt a bemutatkozó albuma.


A zenészek: Larry Koonse (guitar); Kathleen Robertson, Peggy Baldwin (strings); Bob Shepard, Brian Scanlon (clarinet, alto saxophone); Ray Herrmann (clarinet, tenor saxophone); Glenn Berger (clarinet, baritone saxophone); Gary Foster (clarinet); Pete Christlieb, Mark Visher (tenor saxophone); Willie Murillo, Gary Grant, Wayne Bergeron, Don Clark (trumpet); Paul Klintworth (French horn); Charlie Morillis, David Stout (trombone); Andy Martin (bass trombone); Quinn Johnson (piano); Reggie McBride (bass guitar); Bernie Dresel (drums, percussion).

A számok:
1. Something's Gotta Give
2. Bei Mir Bist du Schon
3. Night & Day
4. For All We Know
5. You Brought a New Kind of Love
6. Dream
7. Yes, My Darling Daughter
8. Deep in a Dream
9. I've Got the World on a String
10. Come Rain or Come Shine
11. Lamp Is Low, The
12. On the Sunny Side of the Street

Kód
http://tny.cz/ecc916f2

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]