Hétfő/Monday, 2017 Jún 26, 1:06:54
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika






Jelen vannak:
peterkova



Ma itt jártak:
watabe
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » December » 13 » Roger Waters - Radio K.A.O.S. (1987) EMI
Roger Waters - Radio K.A.O.S. (1987) EMI
7:45:12

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rockopera/Rock Opera | Megtekintések száma: 422 | Hozzáadta: larryz
Hozzászólások összesen: 2
0
1  
Az 1987. június 15-én megjelent Radio K.A.O.S. Roger Waters második koncept szóló albuma/rock opera. Az album egy 23 éves rokkant, kerekes székben élő férfiről szól, aki Walesben él, a neve Billy.

Waters eredeti terve egy nagyon erős elbeszélő elemet követelt meg a zenéhez, de a felvétel közben ezt elhagyták. A történetet nem könnyű egyedól a zenéből kikövetkeztetni. Billy kerekes székben él és azt gondolják róla, hogy értelmileg is sérült. Ennek ellenére Billy intelligens ugyan, de semmilyen módon nem tudja kifejezni magát. Van egy ikertestvére Benny, aki szénbányász. Billy vele és a feleségével Mollyval, valamint az ő gyerekeikkel él. Szerencsétlenségére Benny elvesztette az állását a bányában. Egy éjjel Benny és Billy egy kocsmából tartanak hazafelé, amikor elhaladnak egy bolt előtt, melynek kirakata tele van televízió készülékekkel, melyeken Margaret Thatcher beszél. Benny mérges lesz, és újjal mutat a bolt felé, majd ellop egy vezetékes telefont. A következő jelenetben Benny egy hídon tiltakozik a bezárások, leépítések ellen. Ugyanezen az éjszakán megölnek egy taxi sofőrt a híd közelében. Benny gyanússá válik a rendőrök szemében, és arról kérdezik ki rejtette a telefont Billy kerekes székébe. Bennyt aztán fogdába zárják, Molly pedig kénytelen elküldeni Billyt Davidhez Los Angelesbe. Billynek van egy különleges képessége, hallja a rádió hullámokat a fejében (Radio Waves). Felfedezi, hogy a telefon felismeri ezeket e jeleket. Kipróbálja, hogy a telefonnal képes e belépni a számítógépekbe ahol összeilleszti ezeket a jeleket, és ezeken keresztül megtanul beszélni. Felhív egy Los Angeles-i rádiót a Radio K.A.O.S.-t, és elmondja az élete történetét, beszél arról, hogy a testvére börtönbe került (Me or Him), beszél a sógornőjéről, aki kénytelen volt őt L.A.-be küldeni a nagybátyához, Davehez (Sunset Strip) és a bányák bezárásáról (The Powers That Be). Billy véletlenül behatol egy katonai antenna adásába, és becsapja a világot egy nukleáris háború gondolatával, hogy egy detonáció a világ fővárosaiban hatástalanítja a hadsereg megtorló erejét (Home és Four Minutes) . Az album záródala (The Tide Is Turning) arról szól, hogy aki a halálra gondol észreveszi, hogy a félelem és a versenyre való hajlam gondolatait terjeszti a tömeg média, és egyre fontosabb a család szeretete és a nagyobb közösségek.

Az album megjelenését egy turné követte, amely augusztus 14-én indult Rhode Islanden és november 22-én ért véget a londoni Wembley Arénában, ahol fellépett az 1973-as a The Dark Side of the Moon-on éneklő Clare Torry is. Az arénás turné ellenére sem fogyott nagy számban a lemez. Ennek az egyik oka talán, hogy ugyanebben az évben jelent meg a Gilmour vezette Pink Floyd új albuma, az A Momentary Lapse of Reason, amely szemben Waters albumával kasszasiker lett.


Tracklist:

01 - Radio Waves
02 - Who Needs Information?
03 - Me Or Him?
04 - The Powers That Be
05 - Sunset Strip
06 - Home
07 - Four Minutes
08 - The Tide Is Turning (After Live Aid)

Kód
http://tinyurl.com/jeeg3do

2  
Köszönöm szépen larryz!! Nem rossz a A Momentary Lapse of Reason, de van valami igazán  vonzó a Waters zenéjében. Köszi!!!

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]