Csütörtök/Thursday, 2017 Jún 22, 3:13:33
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
nemecsek , kelemen , DNS07Ma itt jártak:
Levin, galamb, rigoboy, Gledix, fodori, DArdanella, topo, gykrantz, Laosz, larryz, Rafiki, limre, ols, csita63, Tibor43, kuckó, ZOSO1968, Asrom, Santi_tata, avakum, qwert, Wolawola, Joebelo, nagyboti, rosajoao49, videosokk, biril, ek1960, vipe5417, stuar, tomo, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Március/March » 14 » Role - Túl a szemen (2010) Role
Role - Túl a szemen (2010) Role
4:58:21

on Grooveshark
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 858 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A 2013. Július 19-i bejegyzés frissítése.

Ady Endre egyik legjelentősebb magyar költőnk, aki másként gondolkodott szerelemről, pénzről, életről és halálról, mint az a XX.-XXI.-ik század emberére jellemző. Egész lénye lázadás,de a szerelemről vagy a szülőföldről írt versei éppoly alapvetően lényeges kifejezései az emberi létnek, mint a hit vagy a mulandóság kérdéseiről írott költeményei.

Jelen műsorunk igyekszik új megközelítésben - a modern, zene és technika eszközeinek segítségével -, új szempontból felcsillantani költészetünk ezen értékeit, amelyek sajnos egyre kevesebb eséllyel kerűlnek a legújabb generációk érdeklődési körébe. A zenei anyagban,-amely a zenekarunk munkája- az eredetiség, a teljesen újszerű zenei látásmód mellett a hagyományosság megőrzésére is törekedtünk, gondosan kiemelve a versek mondanivalóját, sajátosan egyéni művészi produkciót alkotva.

gondolatok az Ady emlékműsor kapcsán

Sohasem halott, de mégis ismerős dallamok ..., nem pontosan behatárolható, -ám lüktetésükben az ősi, népi ritmusoktól a jazz-es, fusion-os, latinos, blues-os, progresszív .... ritmusokra emlékeztető alapok színes kavalkádja.. - nagyjából ezt hozták az Ady versek számunkra .

Amikor nekivágtunk a műsor összeállításának, mindössze 10-15 vers megzenésítésére gondoltunk ..., de a folyamat megállíthatatlannak bizonyult: alig győztünk vállogatni a csodálatos, felbecsülhetetlen kincsesbányából amit számunkra az Ady versek kezdtek jelenteni .

Kissé féltünk a kihívástól, de-mint kiderűlt- félelmünk teljesen alaptalannak bizonyult, hiszen semi mást nem kellett tennünk, mint követni a szavak eme utolérhetetlen művészét (nagymesterét) egy olyan meghökkentően színes, változatos világba, amely a magukkal ragadó hangulatok - egy eddig számunkra elképzelhetetlenül széles skáláján mozgó -döbbenetes, váratlanul váltakozó, sziporkázó, szédítő hang és szóorgiába, az érzelmek legmeghökkentőbb, hirtelenül egymást követő forgatagába sodort bennünket.

Az élmény visszavonhatatlanul hozta magával azt, hogy mindmáig képtelenek vagyunk leállni ... egyre több Ady - dal született - születik .. Saját szerzemények, saját dalok ezek, de ...a legkevésbé sem a megszokott módon, mert minden vers annyira egyedi, annyira egyedien különleges érzelemskálán mozog, hogy ez megváltoztathatatlanul, szinte azonnal hozza magával a zenét ...

Innen tehát a koncert roppant különös zenei anyaga, ahol az őserejű szilajon dübörgő ritmust váratlanul felváltja a légiesen könnyed, párizsias dallam, a leheletfinom-alig érzékelhető swing-es, söprűs dobhangzást a fájdalmasan-boldogan felsíró népies hegedűszó, a brutális, zúzós gitárt a fuvola, a perkuciók reneszánszos hangzása ...

Olyan varázslatot jelent e műsor számunkra, amely eddig általunk ismeretlen mélységekbe - magasságokba ragadott és amelyet nagyon szeretnénk megosztani közönségünkkel ... Az igazság az, hogy csodálattal adózunk Ady Endre emlékének -zsenialitásának, mert lefordíthatatlan (de a zene által hihetetlenül jól tolmácsolható) verseit olvasva, előadva érezhetjük végre magyarságunk azon előnyeit, amelyek nem adatnak meg egyetlen más nemzetnek sem ... (Nagy Tivadar, Role együttes)

A Role műhely jelenlegi magja: Balázs Zoltán - dobok, perkúciós hangszerek; Bodor Emese - ének, billentyűs hangszerek; Nagy Edina - perkúciós hangszerek; Nagy Ferenc - basszus gitár; Nagy Tivadar - gitár, hegedű, vokál; Salamon Orsolya - fuvola, furulyák, perkúció; Sántha Zsuzsánna - ének, billentyűs hangszerek.

A dalok:
01. Adjon Isten mindenkinek [02:43.01]
02. Sem utódja, sem boldog öse [02:21.06]
03. Vallomás a szerelemröl [05:38.57]
04. Nem adom vissza [03:19.46]
05. Örizem a szemed [05:12.88]
06. A magyar messiások [03:19.12]
07. Fölszállott a páva [05:16.84]
08. Az örök gyermekség [02:17.65]
09. Áldásadás a vonaton [01:58.92]
10. Tararrom, hajh, tararrarom [03:28.13]
11. Sötét vizek partján [03:44.73]
12. Az ágyam hívogat [02:24.81]
13. Szép a szép [03:50.38]

Kód
http://tny.cz/7537217f

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]