Vasárnap/Sunday, 2017 Jún 25, 8:14:11
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
mindenaronMa itt jártak:
Levin, galamb, zozo54, susdomes, Laosz, MZROCK, jakja, lui59, Rafiki, ols, siposl, kuckó, ZOSO1968, photon, nagyboti, ap_small, fgmano, fido10, MorseSB, catfree, Petyko70, watabe, Tutenko1967, sarkad, Crimson, SumiSky, bambi, Mex, studio_a, peterkova, Kris77, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Szeptember/September » 20 » Rolfe Kent & VA - Nurse Betty - OST (2000) Varése Sarabande
Rolfe Kent & VA - Nurse Betty - OST (2000) Varése Sarabande
7:28:25

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: OST | Megtekintések száma: 256 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 3
0
1  
Neil LaBute rendező filmjében Betty, a fehér köpenyes, angyali szőke presszósnő (Renée Zellweger) születésnapján útra kel (igaz, úgy is fogalmazhatnánk, hogy megkattan.) Útra kel, mert egy érzéketlen, sivár tahó a férje (plusz még csalja is). És útra kel, mert álmai vannak: ápolónő akar lenni és fel akarja keresni az egykori szerelmének vélt jóképű David Ravell doktort - kedvenc szappanoperájának hősét. Betty ugyanis szappanopera-rajongó - elvágyódik a pirítósok, a presszókávék világából és bugris férje mellől.

Így egy furcsa véletlen következtében egy pillanat alatt összekeveredik benne fantázia és valóság. LaBute zseniálisan érzékelteti képileg is látszat és valóság kuszaságát: Bettyt születésnapján imádott hőse ajándékba kapott életnagyságú fotója mellett fotózzák le kollégái - így való és látszat montázsából megszületik egy harmadik, egy virtuális valóság, amelybe Betty majd bele is zuhan egy időre.

Mentálisan belecsusszan kedvenc sorozata világába, amikor olyan dolog történik vele, amit képtelen feldolgozni. Szemtanúja lesz saját férje spontán és elhamarkodott megskalpolásának, és legyilkolásának - Betty ekkor sokkot kap, s végképp belemenekül álomvilágába.

Bettyt már korábban is teljesen beszippantotta ez a világ: gépiesen, vakon szolgálta ki vendégeit a bisztróban, s még férje megkínzását is alig volt képes érzékelni, úgy csüngött a képernyőn, kedvenc sorozatán, a Reason to Love-on. Csak ez a brutális gyilkosság képes kiszakítani belőle egy rövid időre, ami elől azonban rögtön vissza is menekül ebbe a másik világba. Ez a világ végleg elszakítja a környezetétől és a realitástól - "meghibbantja": elhiteti vele saját képzelgéseit - Betty így műteni kezd, és sorozatbeli hősnőként éli meg helyzeteit, férje meggyilkolását pedig zárolja.

Sőt annyira feloldódik és beleéli magát kedvencei világába, hogy tényleg átlényegül: valóban nővér lesz. Mert a kórházsorozat nézése közben észrevétlen elsajátítja azt a tudást is, amellyel egy nővérnek rendelkeznie kell, s így képessé válik arra, hogy megmentse egy meglőtt ember életét, amikor belecsöppen egy filmbe illő lövöldözésbe. De vajon elsajátítható, megismerhető-e valóban a valóság a valóság torzított tükörképének szemlélésével?

"Az életed éld, ne látszatéletet" - gúnyolódik, veszekszik vele minduntalan a férje. Ám Betty csak nevet rajta, hiszen a valóság is éppoly látszatnak bizonyul majd, és ugyanúgy csalásra épül, mint a szappanopera hőseinek a világa: autókereskedő férje valójában lopott autókkal üzérkedik és drogdíler - csal az üzletben és csal a szerelemben, Bettyt is csalja a titkárnőjével. És különben is hogyan is élhetné az életét egy olyan környezetben, ahol kedvenc sorozatán kívül nem éri semmi inger, ahol mindenünnen sivárság veszi körül, és ahol a férje még a születésnapjáról is megfeledkezik. (A valóság persze végül mégis izgalmasabbnak bizonyul majd a szappanoperáknál, hiszen lesz benne üldözés, skalpolás, szerelem, filmforgatás, túszejtés és lövöldözés.)

És ekkor megkezdődik egy ínycsiklandóan kacér játék látszat és valóság között. A valóságról mindinkább kiderül, hogy csak látszat, a látszat pedig apránként mind valóságossá válik. Bettynek ugyanis minden sikerül. Mindent elér, amiben hisz: nővér lesz, és képzeletbeli szerelmét is utoléri, sőt még csodált sorozatába is belekerül. Mert Betty elszánt és kitartó, és amihez következetesen és megveszekedetten ragaszkodik, egy idő után már nem is tűnik lehetetlennek, és "eladhatóvá" válik.

A tisztaság és ártatlanság e megtestesítőjének ellenpólusa a két hidegvérű bérgyilkos (Morgan Freeman és Chris Rock). (LaBute nem véletlenül játszatja e két szerepet a szőke és fehérbőrű Renée Zellweger mellett színesbőrű színészekkel.) Két sötét alak üldözi tehát az ártatlant, hogy megsemmisítse. De ez az üldözés a sátáni, a rossz örök vágyát is jelzi az angyali, a romlatlan iránt, arra, hogy megérinthesse, hogy a közelében lehessen, hogy találkozhasson vele. (Marik Noémi, filmkultura.hu)

A film zenéje Rolfe Kentb (1963) Los Angeles-ben élő brit zeneszerző munkája.

0
2  
01. Pink Martini - Que Sera, Sera (4:10)
02. Ann-Margret - Slowly (2:07)
03. Hank Williams - I Won't Be Home No More (2:45)
04. Eddy Arnold - The Cattle Call (2:35)
05. Della Reese - Don't You Know (2:36)
06. Ricky Nelson - Poor Little Fool (2:33)
07. Jula DePalma - Que Sera, Sera (2:21)
08. Rolfe Kent - Charlie's Goodbye (1:43)
09. Rolfe Kent - Something Bad Happened to Del and Me (1:57)
10. Rolfe Kent - Visiting Betty's Grandparents (1:11)
11. Rolfe Kent - Opening Titles / Excuse Me Miss (3:07)
12. Rolfe Kent - Betty Freaks Out (1:58)
13. Rolfe Kent - Now Del...The Definition of Stupid (2:24)
14. Rolfe Kent - It Was Chloe / Betty Hits the Open Road (1:05)
15. Rolfe Kent - Rosa Storms the Pharmacy (1:19)
16. Rolfe Kent - To the Party (0:58)
17. Rolfe Kent - Betty Meets David Ravel (4:44)
18. Rolfe Kent - In David's Car / Pool Date (3:55)
19. Rolfe Kent - To Del's Car Lot (0:47)
20. Rolfe Kent - Are You Hearing This / Charlie's Sweet Inner Nature (2:02)
21. Rolfe Kent - Piazza (0:58)

Kód
http://pasted.co/2dc085fb

0
3  
A film magyar szinkronnal:

Kód
http://vidto.me/15k1dmb06rgu.html

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]