Csütörtök/Thursday, 2017 Máj 25, 10:59:54
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Ma itt jártak:
Levin, galamb, tibuno1, KTib962, rigoboy, Gledix, kalmy, Fazék, zozo54, Yes, topo, activer, gshlz15, roarrr, Rexton2929, DeeCee, taddeo, Laosz, Joski, jakja, joepapa, Gyulam, DNS07, larryz, Rafiki, Mogorva, ols, AttHunter, kuttyt, kondasdiszno, Tibor43, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Április/April » 16 » Rubén González - Introducing... (1997) World Circuit
Rubén González - Introducing... (1997) World Circuit
12:16:32

on Grooveshark
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 6323 | Hozzáadta: Toportyán
Hozzászólások összesen: 1
1  
Toportyán 2012. március 1-i bejegyzésének frissítése.

"Rubén González (1919-2003) már elmúlt 70 éves, amikor a Buena Vista Social Club zongoristájaként a világ megismerte. Minden idők egyik legkiválóbb muzsikusa volt, aki a mambó-tól a modern jazz-ig mindent szívesen játszott.
Rubén González y Fontanills 1919-ben Santa Claraban született. Hét éves volt, amikor családja vett egy zongorát. Nagyon tetszett neki a hangszer, és elkezdett rajta játszogatni. A szülei úgy látták, hogy van érzéke hozzá, ezért fogadtak mellé egy tanárt, aki nyolc évig foglalkozott az ifjú Rubénnel. Aztán elvégezte a Cienfuegos Conservatorio-t.
Családjával nem sokkal később Havannába költözött. Itt a sok kiváló zenész láttán elbizonytalanodott, ezért orvosnak kezdett tanulni. Aztán mégis győzött a szenvedély. Zongoraművészként olyan énekeseket kísért, mint Orlando Vallejo és Paulina Álvarez, de dolgozott együtt Raúl Planas-sal, Mongo Santamaría-val, az America Orchestra-val.
A 40-es években Rubén González csatlakozott a Kubában igen népszerű Arsenio Rodriguez zenekarához. 4 évig dolgoztak együtt, lemezt készítettek, valamint Kubán kívül Mexikóban és Venezuelában is koncerteztek.
Később zongorázott a legendás Tropicana klubban, majd a 60-as években csatlakozott Enrique Jorrin – őt tartják a cha-cha-cha feltalálójának – zenekarához, és a következő 25 évet velük töltötte. A 80-as évek közepén, Jorrin halála után González lett az együttes vezetője.
Amikor nyugdíjba vonult, otthon nem volt zongorája, így évekig nem játszhatott szeretett hangszerén. A 90-es évek végén részt vett a Juan de Marcos González (csak névrokon) fémjelezte Afro Cuban All Stars projektben.
Rubén González 1996-ban tért vissza s oroszlánrésze volt a Buena Vista Social Club világsikerében. Ezután ismét alkotni kezdett, megjelentek régi és új felvételei, de már nem sokáig élvezhette a sikereket, 2003. december 8-án, otthonában hunyt el.
Rubén González-t már gyermekkorában is nagyon tehetségesnek tartották, bármit játszott, klasszikus zenét, mambót vagy jazz-t, mindig légies könnyedség, és rendkívüli virtuozitás jellemezte muzsikáját."

Forrás és további érdekességek erről a zenei világról klikkide.

Tracklist:

01 - La Engañadora
02 - Cumbanchero
03 - Tres Lindas Cubanas
04 - Melodía Del Rio
05 - Mandinga
06 - Siboney
07 - Almendra
08 - Tumbao
09 - Como Siento Yo

Kód
http://tinyurl.com/pb4j5pl

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]