Csütörtök/Thursday, 2017 Jún 29, 8:22:24
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
pooly73 , heinzelmann1950Ma itt jártak:
Levin, osomfai, rigoboy, Fazék, stevehu03, roarrr, Laosz, hocaapu, Gyulam, Deodato, Tibor43, kuckó, nagyboti, ap_small, hydroregia, stuar, fgmano, maedina, MorseSB, jazola, Öcsibácsi, catfree, Petyko70, 2pumukli, pooly73, quintus, nemecsek, sarkad, Crimson, SumiSky, Sandrej, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2017 » Április/April » 2 » Ruby Braff - Hi-Fi Salute to Bunny (1957/2007) RCA Records
Ruby Braff - Hi-Fi Salute to Bunny (1957/2007) RCA Records
7:38:19

320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 1038 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1
1  
A 2013. Augusztus 12-i bejegyzés frissítése.

"Reuben Braff néven 1927. március 16-án született a Massachusetts állambeli Bostonban, Egyesült Államok. 2003. február 9-én hunyt el. Jóllehet Braffnak az ötvenes évek közepéig nem volt figyelemre méltó kapcsolata a jazzszínpaddal, kiváló és tapasztalt kornettjátékos volt. A negyvenes évek végétől kiterjedt tevékenységet folytatott Boston környékén. Lírai és kifejező stílusa, amely fehéren izzó izgatottsággal tört fel belőle, különösen balladák előadására ösztönözte, és az ötvenes évekmásodik felében számos kitűnő felvételt készített olyan ismert személyiségekkel, mint Buck Clayton, Mel Powell, Bud Freeman és Benny Goodman. Ezen emlékezetesen aktív korszaka ellenére Braff pályafutása megtorpant, részben azért, mert mindig a saját útját járta, mindig úgy játszott, ahogy kedve tartotta, s nem ahogyan a közönség vagy a klubok tulajdonosai kívánták. A másik, a pályafutását akadályozó tényező megrögzött nyers modora volt, mely magatartását és beszédét jellemezte; Braff kimondta, amit gondolt, tekintet nélkül arra, hogy esetleg további vagy újbóli alkalmaztatását kockáztatja vele. A hatvanas években javultak körülményei, habár semmi jel nem mutatott arra, hogy könnyebb lenne vele együttműködni, az emberek talán egyszerűen hozzászoktak a modorához.
Fesztivál- és koncertfellépések sorozata következett, és számos lemezfelvétel, mellyel Braff továbbra is tanúságot tett kitűnő ízléséről és előadókészségéről. Zenei partnereivel, így George Barnes-szal való együtt zenélése még jobb zenét és megszámlálhatatlan vitát vont maga után. Dolgozott Dick Hymannel és Scott Hamiltonnal. A nyolcvanas évek során Braff folytatta munkáját, az egész világon bemutatta elegáns, dallamos, telt tónusú játékát, és még mindig sok megmaradt abból a régi tüskés stílusából, amellyel mindenkit elijesztett magától, kivéve a legelszántabb interjúkészítőket." (Passzio.hu)
Ruby Braff 2003-ban hunyt el.

E lemezével a nagyszerű trombitás, Bunny Berigan emléke előtt tisztelgett.

A zenészek: Ruby Braff - Trumpet; Benny Morton - Trombone; Dick Hafer - Sax (Tenor); Pee Wee Russell - Clarinet; Steve Jordan - Guitar; Nat Pierce - Piano; Walter Page - Bass; Buzzy Drootin - Drums.

A számok:
01. Keep Smiling at Trouble 5:31
02. I Can't Get Started 6:10
03. It's Been So Long 7:23
04. I'm Coming Virginia 6:05
05. Marie 4:47
06. Downhearted Blues 6:29
07. I Got It Bad & That Ain't Good 4:22
08. Somebody Else Is Taking My Place 6:46
09. Did I Remember [Bonus Track To Complete The Session - Not Issued On The Original LP] 5:14

Kód
http://tinyurl.com/kkm7od5

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]