Szerda/Wednesday, 2017 Jún 28, 8:16:15
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
don68go , keres , czudar1Ma itt jártak:
Levin, galamb, dobitibi, osomfai, rigoboy, weawerchuby, Gledix, kalmy, Fazék, DArdanella, zozo54, susdomes, topo, stevehu03, BVITCH, gshlz15, gykrantz, roarrr, pajapila, Laosz, larryz, samucika, Rafiki, stanicli, ols, Tibor43, kispaszuly, kuckó, boly, ZOSO1968, Santi_tata, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Október/October » 16 » Russel Malone - Triple Play (2010) Maxjazz
Russel Malone - Triple Play (2010) Maxjazz
3:16:49

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 1441 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A 2012 Március 28-i bejegyzés frissítése.

"Annak ellenére, hogy a tengerentúlon igen foglalkoztatott muzsikusnak számít, Russel Malone neve vélhetően itthon csak keveseknek cseng ismerősen. Ezért, mielőtt a gitáros legújabb albumának a bemutatásába kezdenénk, először ejtsünk néhány szót a zenészről.
Malone 1963. november 8-án született a Georgia állambeli Albany-ban. Zenei pályafutásának első jelentősebb állomása az volt, amikor 1988 és 1990 között együtt játszott az jazz orgonista Jimmy Smith-hel. Ezzel majdnem párhuzamosan (1989-1994) tagja volt Harry Connick Jr. big band-jének is. Ezután következett az a korszak, ami magyar viszonylatban is ismertté tette (tehette) Malone nevét, ugyanis 1995-től éveken keresztül a gitáros - a nálunk is közkedvelt – Diana Krall triójában játszott. Az elmúlt másfél évtized alatt olyan nevekkel bővült a „velük is együtt játszott tábor”, mint pl. Sonny Rollins, Dianne Reeves, BB King, Hank Jones, Natalie Cole, David Sanborn, George Benson és Christina Aquilera. Sőt Malone még egy filmben is „kipróbálta” magát, Robert Altman 1996-os mozijában a Kansas City-ben szerepelt.
Malone 1992-ben készítette az első önálló albumát a Columbia Records égisze alatt, amelynek saját nevét adta címéül. A debütálás óta rendre érkeznek a gitáros újabb és újabb lemezei. Malone 2004-ben csatlakozott a – magas hangzáshűségű kiadványairól ismert – Maxjazz lemezcéghez. Náluk a Playground-dal mutatkozott be az említett évben. Ezt a Live At Jazz Standard, Volume One követte 2006-ban illetve a Volume Two pedig 2007-ben. A 2010-ben megjelent legújabb album a Triple Play címet kapta.
Röviden azt mondhatjuk, hogy az egy órás, 11 számot tartalmazó hanghordozóra mindenből jutott egy kicsi. A műsor egy igazi jó kis ’mainstream’ jazz tétellel indul (Honeybone), ami Malone saját szerzeménye. A folytatás swing, méghozzá az Oliver Nelson által jegyzett Butch and Butch alakjában. Szabad szárnyalásra csábítja a hallgatót a gitáros másik saját kompozíciója a Pecan Pie. A repertoár egyik érdekessége az a mű (a Sweet Georgia Peach) ami már szerepelt Malone 1998-as keltezésű lemezén. Természetesen most egy „újragondolt” változat hangzik el. Számos jól közkedvelt szerzemény átdolgozása is helyet kapott a kínálatban, ilyen pl. a Do I Love You (Cole Porter), a The Witching Hour (Quincy Jones). Utóbbi számnak egy lassúbb változata került a korongra.
Összességében elmondható, hogy Russel Malone egy nagyon igényes albumot készített. Maximálisan érződik a produkción, hogy a gitáros az elmúlt másfél-két évtized alatt milyen nívós közegben „edződött”. Malone ügyesen kihasználja a trió felállásban rejlő lehetőségeket és remek muzsikusokat választott maga mellé. Az album méltó arra, hogy újabb rajongókat toborozzon a Russel Malone kedvelők táborába." (Czékus Mihály, Hifipiac.hu)


Közreműködnek: Russel Malone/ gitár, David Wong/ bőgő, Montez Coleman/ dobok

A számok:
01. Honeybone (Malone)
02. Butch and Butch (Nelson)
03. Pecan Pie (Malone)
04. Sweet Georgia Peach (Malone)
05. Do I Love You (Porter)
06. Pocketwatch (Malone)
07. The Witching Hour (Jones)
08. Tail Feathers (Carter)
09. The Kind of Girl She Is (Bergman, Grusin)
10. Mind Wine (Hicks)
11. Unchained Melody (North, Zaret)


Kód
http://tinyurl.com/russelmalone

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]